Konu: Marshall Shelby / Kaçırılma ve Esir Alma Kuralları  (Okunma sayısı 138 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.12.2024 03:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Marshall Shelby @Ancients

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 5.12.2024 - 01.39

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Kaçırılma ve Esir Alma Kuralları

Alıntı
˧ 7) KAÇIRILMA VE ESİR ALMA KURALLARI
Savaş süresi boyunca birlik üyelerini kaçırmak için oldukça geçerli sebepleriniz olması gerekmektedir. Kaçırılan kişiye karşı gerçekçi rol sergilenmeli, OOC tavırlarla rol yapılmamalıdır.
İllegal birlikler kaçırma rollerinde birbirlerine karşı fiziksel boyutta aşağılayıcı role girişemezler. Etek giydirip dans ettirmek, birisinin saçını kesmek, deve cüce tarzı OOC kimliğe bürünmüş aşağılayıcı oyunlar, istediğini papağan gibi söyletmeler vb. tüm aşağılayıcı roller yasaktır. Yapan kişi birlik üyeniz dahi olsa bundan birlik lideri sorumlu tutulabilir.
Bir kişi 24 saat içerisinde sadece bir defa kaçırılabilir ve maksimum tutma süresi 2 saatle sınırlıdır. 2 saatin sonunda rol gidişatı ayarlanıp, oyuncu güvenli bölgeler, etkinlik alanları dışında bir noktaya bırakılmalıdır. Kaçırılan oyuncu bilerek yem amaçlı kolluk kuvvetlerinin yakalaması amacıyla ulu orta bırakılamaz.
Kaçırılan veya esir alınan oyuncuya karşı absürt ve gerçek dışı roller yapılamaz. Örneğin /sit 6, /piss gibi komutlar veya tamamen OOC kimlikle yapılan roller(bu roller kendini belli ediyor). Bu tip ihlallerde ceza uygulanır.
Bir baskın esnasında baskın yapan birliğin üyesi baskın yaptığı bölgede yere düşerse; bölge sahibi birlik onu esir alma rolü yapabilir. Baskın rollerinde birlik liderlerinin kaçırılamaması kuralı geçerli değildir. Birlik lideri, başka birliğe baskın yaptığı durumda yere düşerse esir alınabilmektedir ancak hiçbir şekilde sözlü-fiziksel aşağılama rolleri gerçekleştirilemez. Bu rolün gereği olarak esir alınan oyuncunun maksimum 24 saatlik geçici hasar izni FM izni doğrultusunda birlik liderine verilebilir. Birlik lideri böyle bir hakkı FM yetkililerinden talep edebilir.
Bir baskın esnasında baskın yapan birlik, bölgede sistemsel yere düşürdüğü bir kişiyi(birlik lideri hariç) kaçırma hakkı kazanır. Bu hak yalnızca onay olarak sizden düşük birliklere karşı geçerlidir. Onay bakımından eşit olan veya savaştığı birlikle onay bakımından altta olan bir birlik için geçerli değildir. Kaçırma rolü gerçekleştirilemez. Kaçırılma rolünün gereği olarak kaçırılan oyuncunun maksimum 14 saatlik geçici hasar izni FM izni doğrultusunda birlik liderine verilebilir. Birlik lideri böyle bir hakkı FM yetkililerinden talep edebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Esir alındığım sırada aşağılayıcı rollerde bulundular. Bilardo masasında top oynatma gibi OOC kimliğe bürünmüş saçma roller. Alt tarafı bir rol. Çok da abartmamak gerek.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/17472188/samp_05_12_2024_01_40_01.png

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 05.12.2024 10:14
eve geçince detaylı savunmamı atarım

#2 - 05.12.2024 10:54
Kişi bölgemize gelerek bize arkadaşı ile birlikte saldırıyor, ( https://www.upload.ee/image/17472164/1.png ) o sırada Finnley adlı karakter bölgemiz de düşüyor ve esir alıp birlik bölgemizdeki işletmeye alıyoruz. Kişiyi konuşturtmaya çalıştığımız zaman /do üzerinden ( Çok dövüldüğü için konuşamaz ) gibi cümleler ile karşılıyor bizi. Bu arada kişi, arkadaşı ile birlikte benim için gelmiş. Yanii IC olarak düşman olmadığınız birisinin sokağına saldırıyorsunuz. Verdiğim /do üzerinden CK izni, Geçici hasar izni gibi şeylere sürekli olumsuz yanıt verdi ve teklifimi reddetti. Şimdi soruyorum, bu eleman bizim sokağımıza saldırmış, bizi yaralamak istemiş. Bunu yakalayıp kendi bölgemizdeki işletmeye almışız, bilardo masası yaptım diye suçlu mu oldum? Bu arada Finnley karakteri tamamen TROLL, elemanın telefonu alıyorum şifreyi zorla söyletiyorum, şifresi; “31babapro62” ( https://i.hizliresim.com/qdy3yr3.png ) Telefon açıldı mı diye soruyorum, açıldı diye /do üzerinden bildiriyor. ( https://i.hizliresim.com/krfx3x2.png ) Telefon açılıyor, son arama kayıtlarına bakıyorum, normalde en son bunu arkadaşı arayıp polisler ile birlikte olduğunu söylemişti. Fakat biz en son kimin aradığını sorduğumuz da 911'diye cevap alıyoruz. 911'den aramazlar, başka bir numara ile arayabilirler. Fakat kişi zaman kazanmak için 911'diye söyledi. ( https://i.hizliresim.com/fsi9h1r.png )

Son olarak şunu söylemek istiyorum, kişi esirimizdir. Attığım ekran görüntüleri, attığım raporları göstermekte. Kişi Fear-RP yapmamakta ısrarcıydı, rapor attım fakat bir dönüş alamadım. Konuşmak istediğim zaman, AFK atıp, zaman kazanmaya çalışış /do üzerinden "Ölümcül yaraları olduğu için baygındır, konuşmakta güçlük çekmekte" diye bir emote attı. Ölümcül yarası olan kişinin en fazla ne kadar hayatta kalabileceğini sordum, fakat bu sefer CK attırmamak için "Ölümcül yarası yoktur, kişi ayıldı" gibi cümleler kullandı.

İyi forumlar dilerim, kişinin zaten troll bir hesap olduğunu biliyordum, aldığı cezalardan... falan filan işte, bir şey söylemeye gerek yok. İyi günler.
« Son Düzenleme: 05.12.2024 16:39 Ancients »

#3 - 05.12.2024 16:42
Bu arada bir şey ekleyeyim, şahıs aldığı OOC cezaları sildirmiş. Bu hesabı tanıyan bilir zaten bir şey söylememe gerek yok,

#4 - 05.12.2024 18:35
:D Bugüne kadar hiç ceza almadım. Son bir haftadır oynuyorum. En son birkaç sene önce oynadım burada. Şikâyete yönelik bir cevabın varsa net bir şekilde verirsen sevinirim. İlgilenecek yetkili en azından savunmanın bittiğini görebilsin.

#5 - 05.12.2024 20:34
Ortada bir ihlal bulunmamaktadır.