Konu: Jasper_Miller / Retarted RP - Karakter Kural İhlali  (Okunma sayısı 131 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.11.2024 21:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jasper_Miller @money scammer

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Irmina_Massaro, Yun_Seo, Toni_Sindacco

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtlarda mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birlik bölgemizde, kendi aramızda rol yaparken yoldan geçen Jasper_Miller karakteri, bir anda önümüzde durup birlik üyemiz olan Irmina_Massaro karakterine karşı sarkma rolü yapıyor(?). Irmina_Massaro karakteri rolsel olarak rahatsız olduğunu belli etmesine rağmen Jasper_Miller sarkma rolüne devam edince Jasper_Miller'e önce uzağından "Aracını sürmeye devam et." diyoruz. Kendisi bizi tersleyip, küfür etmeye başlıyor. Bundan sonra, aracına biraz daha yaklaşıp, daha sert bir dille gitmesi konusunda ikinci kez uyarıyoruz. Kendisi, bunca uyarıya rağmen araçtan inip, sarkma rolüne devam ediyor. Bu sefer, yanımdaki Toni_Sindacco karakterine, "Adamı aracına bindir, gitsin artık." diyorum. Üçüncü kez uyarıyoruz ve bu sefer, sayısal olarak üstün olmamıza rağmen kendisine direkt saldırmak yerine sadece fiziksel temasla aracına bindirmeye çalışıyoruz. Kendisi yine diretip, bu sefer yanımızdan ayrılıp olay yerinden uzaklaşmaya çalışan Irmina_Massaro karakterinin yanına koşuyor, sarkma rolüne devam ediyor. Haliyle, en sonunda Toni_Sindacco karakterine "Döveceğiz." diyorum, adamın yanına gidiyoruz. Burda son ve 4. kez gitmesini uyarıyoruz, tekrar küfür ediyor. Kendisine en sonunda yumruk atmaya başladığımızda silahını çekiyor. FearRP kuralı gereği bir şey yapmadan duruyoruz, mesafe koyup "Artık gidecek herhalde, kaçmak için silahını gösterdi." diyoruz, ancak arkadaş garip bir şekilde sarkma rolüne devam ediyor.

Şikayeti açarkende gördüm, kendisi Legal bir karakter olmasına rağmen silah çekiyor, ateş ediyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Sunucuda böyle kişiler epey arttı. Arkadaşın yaptığı garip roller yüzünden rollerimiz baltalandı. Chatlog'a yansıyan "hay//, &dell" benzeri mesajlarım içinse, kullandığım bilgisayar hem İngilizce hem Türkçe klavyeye sahip. Bazen ufak bir tuş kombinasyonu hatasıyla modları değiştiriyorum, burda rol esnasında ister istemez chatloga yansıyor.

İyi günler ve iyi roller diliyorum.

#1 - 04.11.2024 22:03
Şahitliği onaylıyorum, ss sonunda beni de görüp tekrar koşuyor ve bu sefer ''Off siz harikasınız'' gibi sarkma rolüne devam ediyor, rahatsız olduğumuzu göstermemize rağmen devam ediyor. Bu tarz oyuncularla karşılaşmak artık can sıkıcı bir hal aldı, emote vermeden silah sıkıyor, Roman karakterine herhangi bir kurşun gelmemesine rağmen ne hikmetse ''/do'' Emotesinden ''kanlar ekrandan bana geldi'' ''arkadaşınız engelli mi?'' gibi kural ihlallerini de yapıyor ve yetmezmiş gibi ''/b'' cahtten de yazıyor, bu tarz insanlar Vice Rp kalitesini maalesef bozup bizimde rolümüzü baltalıyor. Gereğinin yapılmasını arz eder ve teşekkür ederim.

#2 - 04.11.2024 22:04
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 04.11.2024 22:10
İyi forumlar.

Yoldan geçerken, bir kadın karakter görüyorum ve flörtleşme rolüne giriyorum ancak zorluyorum. Rolde kadını koruyan karakterler ile role girişiyoruz adamları takmama rolü yapsam bile kişiler, hala beni darlıyor ve kavga başlatıyorlar. Bende ikiye tek olduğum için havaya sıkıyorum. Kişiler uzaklaşıyor, ama geri gelip dövmeye kalkışıyorlar. Bu sefer ise Roman karakterinin bacağına sıkıyorum hit yiyor, ama onun ekranında yemiyor büyük ihtimalle god. İlk /b kullanan sizdiniz, sslere tam bakmadım bile. Neyse kısacası iyi forumlar.

#4 - 04.11.2024 22:29
Ayrıca, karakterim il-legal bir geçmişi bulunmakta.

#5 - 04.11.2024 22:29
Irmina Massaro'yu yönlendiren kişi benim, şahsen bu rolden fazlası ile rahatsız oldum, tabii rol denirse. Sözlü taciz gibi şeyler de bulundu. Güzel rol ortamını yakalamışken, bir anda gelip rol zevkimizi bozması hiç hoş bir şey değil. Rolümüzü ve zevkimizi bozduğundan fazlasıyla şikayetciyim.

#6 - 04.11.2024 23:00
İyi forumlar.

Yoldan geçerken, bir kadın karakter görüyorum ve flörtleşme rolüne giriyorum ancak zorluyorum. Rolde kadını koruyan karakterler ile role girişiyoruz adamları takmama rolü yapsam bile kişiler, hala beni darlıyor ve kavga başlatıyorlar. Bende ikiye tek olduğum için havaya sıkıyorum. Kişiler uzaklaşıyor, ama geri gelip dövmeye kalkışıyorlar. Bu sefer ise Roman karakterinin bacağına sıkıyorum hit yiyor, ama onun ekranında yemiyor büyük ihtimalle god. İlk /b kullanan sizdiniz, sslere tam bakmadım bile. Neyse kısacası iyi forumlar.

Benim bildiğim flörtleşme farklı olur. "Zorluyorum." diyorsun ancak buradaki rollerin sözlü tacize giriyor açıkçası. Üç kere sözlü, bir kere fiziki uyarıdan sonra dövmeye çalışmamız gayet normal. Silah konusunda ise, silahını çekiyorsun ve bizi durduruyorsun. "Kişiler uzaklaşıyor." demişsin, ancak okuyanlar ekran görüntüsü olmasa Downtown'dan Las Venturas'a kadar gittiğimizi düşünür. Sadece 6-7 adımlık yerde olmamıza rağmen, kaçmak yerine hala sözlü taciz rolüne devam ediyorsun. Sen konuşmaya devam ederken arkandan koşup saldırabiliriz, destek gelebilir, bir polis silahla seni görebilir. Biz bile "Etraf sakinleşsin." diyerek sivillerin uzaklaşmasını beklerken sen silah sıktığın yerden kaçmak yerine garip rolüne devam ediyorsun.

Ayrıca, GOD kullanma ihtiyacı duymuyorum. Sunucuyu rol yapmak için oynuyorum. DM için oynasam ve GOD'um olsa inan ki seni dört kere uyarmak yerine direkt saldırırdım. Kanıtın varsa, ayrı bir şikayet açarsın. Daha fazla ileti gelmeyecek, iyi roller diliyorum. Sonuçlanabilir.

@Gerath

#7 - 05.11.2024 12:09
Karakter cezalandırılacak, bu tarz rollerde bu şekilde aksiyon alamazsınız. Havaya ateş edebilirsiniz ama, silahınızı çıkarmanız bile bu durum için yetersiz, daha farklı alternatifler tercih edebilirsiniz. Kadınlarla rol yapmak istiyorsanız, Pig Pen tarzı mekanlara uğrayabilirsiniz, rolün karşı tarafı rahatsız etmeyeceğinden emin olmalısınız. Bu konu sunucu politikalarında sert bir şekilde yer alıyor.