İyi günler,
Rolün öncesinde, rol esnasında yaşananları şikayette anlatmanıza gerek yok. İlgili kısımları anlatmanız yeterli. Şikayeti inceleyen yöneticinin işini de zorlaştırıyorsunuz, ekstra zaman kaybına sürüklüyor bu bizi. Yardımcı olmak istiyorum derken daha da kafa karıştırıcı hale getiriyorsunuz. Farklı bir şikayetiniz mi var? Yeni oyuncu şikayeti oluşturun, o olayı inceleriz. Buraya gelip yanıt olarak "siz bunu yaptınız ama şunu şunu yaparak ihlal yapmıştınız, şunu şunu da yaptınız ve biz de böyle böyle karşılık verdik. bunun sonucunda da şundan şu oldu" gibisinden olaylara giriyorsunuz, şikayet amacından sapıyor, yapmayın.
Şikayete geldiğimizde ise savunma kısmında "ihlal yaptınız, ben de role uymadım" demeniz aslında ceza almanız için yeterli bir sebep. Evet, karşı taraf ihlal yapıyor olabilir fakat dönüp baktığımızda oyun kurallarında ne yazıyor? Ben size hatırlatayım. Bir ihlal ile karşılaştığınızda rolü tamamlamalısınız ardından da gidip forumdan şikayet oluşturmalısınız. Gel görelim ki siz bunu yapmayıp sanki karakterinizi değil de OOC kişiliğinize hakaret edecek şekilde görüyorsunuz bunu. Verilen emotelere karşılık vermek zorundasınız, rol sunucusundasınız. Deathmatch arıyorsanız Vice TDM'i önerebilirim size, burada her şey rol eşliğinde gerçekleşiyor.
Timur Kapranov karakteri maskeyi çıkartmadığı için Refuse RP, yaralıdan kalkıp /me yürür gibi saçma bir role giriş yapıp ardından koştuğu için de yaralı kural ihlali kapsamında ceza alacak. Tekrarlamayın.