Konu: [03.07.2024 - Tommy Slower, Dareion Burgess, Jermaine Kennedy] PG-CJ  (Okunma sayısı 110 defa)

#0 - 04.07.2024 02:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tommy Slower @Ailesh - Dareion Burgess @napolyon0605 - Jermaine Kennedy @KLENME
Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.07.2024 22.50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.6. Silah kuralları: Silahlı saldırı durumunda saldırıyı başlatacak karakterlerin mantığa ve kurallara uygun, karşı tarafın da görebildiği (sadece /me) bir emote vermesi gerekmektedir. Ancak savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.

3.6.1. Guns out of ass: Büyük silahları mümkün olmayan yerlerden(cep, bisiklet vb.) çıkarma.

3.8. GTA San Andreas oyun fiziklerinin gerçek dışı kullanılması: Powergaming kapsamında değerlendirilmektedir.     
    Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracımın etrafı sarıldı, iki arkadaşım ile beraberdik. Aracımın sol ön camı açık olmasına rağmen Tommy Slower yaklaşıp "camı kırar ve elemanı aşağı çeker." Şeklinde bir emote atarak beni araçtan inmeye zorladı. Camın açık olduğunu belirttim, ellerim ile de karşılık verdim. Tommy Slower tarafından verilen emote direkt olarak Powergaming örneğidir. Karşı taraf düşünülmeden hareket ediliyor. Sonrasında Dareion Burgess gelip Car Jack vasıtasıyla beni araçtan indirdi ve doğruca saldırıya uğradım. Sonrasında yapılan bu ooc durumu role taşıdı, son ekran görüntüsünün chatinde mevcut. Tommy Slower ve Jermaine Kennedy kavga öncesinde sopalara dair herhangi bir belirtme ifadesinde bulunmadı, kaldı ki ellerinde de değildi. Araçtan atıldığım anda sopalar çekildi. Jermaine Kennedy: "kapıyı hızlıca açar, arabanın içinden sopayı alır." Şeklinde bir emote kullandı fakat bunu olduğu yerden benim yanımdan gerçekleştirdi, tüm bu anlatılanlar aşağıdaki ekran görüntüleri ile sabittir.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Görüntü problemi düzeltildi.
« Son Düzenleme: 06.07.2024 17:38 eskorix »

#1 - 04.07.2024 05:22
@Ailesh @napolyon0605 @KLENME 24 saat içerisinde savunmanızı iletin.

#2 - 06.07.2024 17:03
Görsel linkleri bozulmuş @eskorix, 24 saat içerisinde yenileyin lütfen.

#3 - 08.07.2024 14:16
İyi günler,

Şikayeti inceledim. Tommy Slower karakterinin sahibi karşı tarafa hiçbir rol olanağı sağlamayıp direkt emote verip /dene komutunu kullanarak kendi kendine rol yapmaya başlamış, bu biraz NonRP kaçıyor ve gerçekten hoş olmayan bir görüntü. Tommy Slower karakteri her şeyi sırasıyla yapıp karşı tarafa da rol olanağı sunmalıydı fakat bunu gerçekleştirmemiş. Ayrıca camın açık olup olmadığını sormalı, buna göre hareket etmeliydi fakat birkaç cümle önce söylediğim kendi kendine rol yapmaya başlamış ifadesini yinelemek zorunda kalıyorum. Bunu yapmayın, karşı taraf her ne kadar IC olarak sizin düşmanınız olsa dahi bir yandan rol yapıyorsunuz, roller karşılıklı olmalı.

Dareion Burgess karakterine gelecek olursak eğer herhangi bir emote vermeden araç sürücüsüne direkt olarak F tuşuna basıp araçtan atma eylemine girmiş, bu da direkt olarak car jacking kural ihlaline girer. Birisini araçtan atmak için öncelikle emote vermeli, ondan sonra gereken aksiyonu almalısınız. "Kaçacaktı, o yüzden attım" gibi bir savunma kabul edilmiyor maalesef.

Jermaine Kennedy karakteri aniden araç yanına koşup emote atıp tekrar olay yerine dönme olasılığı var, video olsaydı daha net olurdu fakat sadece fotoğraflı kanıtlar olduğu için net bir şey çıkartamıyoruz buradan. Yetersiz kanıt sebebiyle Jermaine Kennedy karakterine herhangi bir yaptırım uygulanmayacak.

Şikayet sonucunda ise Tommy Slower karakteri NonRP kapsamında ceza alırken Dareion Burgess karakteri de carjack kapsamında ceza alacak.
« Son Düzenleme: 08.07.2024 14:19 Scealten »