Konu: samp'ın hayatımızı mahvetmiş ya da mahvedecek olmasına dair  (Okunma sayısı 745 defa)

#20 - 21.06.2024 11:47
Öncelikle ucunu kaçırdığınız her şeyin esiri olursunuz. Samp hayatınızı mahvetmez. Hatta hayatınızı mahvedebilecek hiçbir oyun yoktur. O tamamen sizin mentalinizle ve oyundan almak istediğiniz zevkle alakalıdır. 2013 yılından beri samp oynuyorum ve şu anda 11. yılımdayım. Başladığımda 13 yaşındayken şu anda 24 yaşındayım. İlk başladığım zamanlarda asosyal gibi samp oynayıp tüm günümü bilgisayarda geçiriyordum. Yaşım ilerledikçe bunun ne kadar yanlış olduğunu ve beni nasıl esir alıp hayattan soyutladığını farkettim. Bu yüzden belirli vakitlerde sadece rol yapıp çıkmak için oynamaya başladım. Hâl böyle olunca artık bana zarardan çok yarar sağlamaya başladı. Mesela bir konsept birliğinde rol yapacağımda o kültürü araştırıp hem de o uyruğun tüm özelliklerini araştırıyordum. Bunları youtubeden videolarla destekleyip, oyunda da rollerimle harmanladığımda gerçek hayatımda da kullanabileceğim bilgiler elde etmiş oluyordum. Örneğin bir ortama girdiğimde İspanya, Küba, İrlanda, Meksika, İngiltere, Rusya, Amerika gibi ülkelerden konu açıldığında samptan edindiğim bilgileri satıyordum.

Söylediğim gibi, samp aslında bir oyun değil genel kültür deposudur. Bundan nasıl zevk ve fayda alacağınız size bağlı bir durumdur. Kısaca samp'a saatlerinizi harcamadığınız sürece her zaman yarar sağlarsınız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 21.06.2024 14:09
Orta okulda bu bokun içine düştüm arkadaşlarım başlattı beni. 1 hafta boyunca eşşek gibi balık kastık ve ev satın aldık. O gün çok mutlu oldum ve oynamaya devam ettim. Arkadaşlarım 3 gün sonra sıkıldı oyunu bıraktı. Ben yine oynuyorum samp sayesinde kültür öğrendim yazım gelişti fakat hiç sosyalleşmedim daha çok hoşuma gitti burası. Sampın ayrı bir tadı var.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 21.06.2024 15:22
Çok şükür kitle bilinçlenmiş de yukarılarda gayet faydalı yanıtlar verilmiş.

ama yine de mala anlatır gibi kısaca özetleyelim. Pozitif yönünden ele alacak olursak değil SAMP internet üzerinde 2005'lerden beri oyun oynayarak kendini geliştiren, iş kuran, yazılımcı olan, tasarımcı olan, yazmayı çizmeyi programlamayı öğrenen yüzlerce adam oldu. Sadece SAMP sayesinde bazı şeylerde kendinde ufuk açmış ve internet sektöründen para kazanan yüze yakın isim sayarım muhtemelen 15 yılda. Bak bu işin ayrı boyutu,

Bağımlılık tarafına gelirsek de, değil samp neyin başında 10-15 saat oturursan otur ki bu 1-2 yılsa göz ardı edilebilir, herkesin ergenliğinde boşa geçecek onca zamanı oluyor ve illa ki vaktini bir şeylerde öldürmek zorundasın, samp değil x bir işte de hayatını mahvediyor gibi görebilirsin kendini. Hiçbir iş yapmadan tüm gün uyuşturucu içen adamlara da bu yüzden düşmüş deniyor zaten geniş pencereden bakarsan,

Diğer bir mesele, 2024 dünyasında "hobi" edinmek ve zamanının birazını da kendine ayırarak, eğlenerek geçirmek zorundasın. Eşinle, karınla, çocuklarınla vakit geçirmek de bir hobi, her akşam kankilerinle 101 atmak da bir hobi, 7/24 cs, lol, warcraft oynamak da hobi, samp, gta5'de rol yapmak da bir hobi. İstediğini seç, takıl, eğlen.

Zaman yönetimi yapamıyorsanız, boktan bir kariyeriniz, hayat planınız varsa bahaneyi dışarılarda aramayın. Biz de lisedeyken öyle sanıyorduk bu işleri ama biraz yaşınız ilerleyince artık daha zeki olmak zorundasınız. MTA'daki 11 yaş kitlesinden bir farkınız olsun, üzüyorsunuz beni  :'(

kilit.
agree
7
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok