Konu: 04.06.2024 / Güvenli Bölge İhlâli Şikayeti - Daquinn Wade ve Yajeel Arron  (Okunma sayısı 223 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 04.06.2024 08:10
Alıntı
Güvenli bölgede rol yaparken bize hitaben "kültür düzeyi farklı, uslu bir lad ol ve lafımı bölme" tarzında lafları sen rahatlıkla söyleyebileceksin, biz ise tamam diyerek arkamızı dönüp gidecek miyiz?

Belirttiğiniz ve gerçekleştirmiş olduğum bu rolde 'kültür düzeyinin farklı' denmesi de, 'lafımı bölme' denmesi de agresif rol değildir ve tehdit içermemektedir. Sizin gerçekleştirdiğiniz rollerde ise açıkça tehditkar ifadeler mevcut.

Her ne kadar ooc olarak 1 doların üzerinde yazanları biliyor olsakta ic olarak rolde bunu bilmek zorunda değiliz ve rol olağan akışta ilerliyor. Güvenli bölgede rol yaparken bize hitaben "kültür düzeyi farklı, uslu bir lad ol ve lafımı bölme" tarzında lafları sen rahatlıkla söyleyebileceksin, biz ise tamam diyerek arkamızı dönüp gidecek miyiz? Tarafımca sana "o paraları tek tek sana yedirmeden burdan gitsen daha iyi olacak" demişim. Herhangi bir sıkıntı göremiyorum. Rolün gerektirdiği şekilde sana cevabımızı vermişiz. Daha fazla açıklama yapmaya gerek olduğunu sanmıyorum.

Alıntı
Rol içerisinde karakterlerinizin bu göndermeyi anlayacak bilgi düzeyinde olmaması halinde rolün 'saçma' olarak değerlendirilmesini makul bulabilirim çünkü IC'yi ilgilendiren bir konu.

Bu yorumu az önce iletimi düzenleyerek ilave ettim fakat gerçekleştirilen her rolün agresif olarak algılanması ve aynı şekilde karşılık verilmesini yanlış buluyorum.

Yukarıda dolarla ilgili yapılan açıklamam 'neyine güveniyorsun?' tarzında yapılan role agresif rolle karşılık vermediğimi izah etmek içindi. Basit bir hareketi agresif rol olarak değerlendirip güvenli bölgede olunması gözetilmeksizin hakiki anlamda agresif rol çıkartıyorsunuz. Bana kalırsa bu rol içerisinde güvenli bölge sınırları içerisinde izlenebilecek sağlıklı bir yaklaşım değil, bela çıksın önümüze gelene bin tekme tarzı takılalım anlayışı. Bu rol güvenli bölgenin dışında gerçekleşmiş olsaydı karakterimin başına gelebilecek olumsuz şeyleri kabul ederdim ve şikayet oluşturmazdım fakat arkadaşlar Ocean gibi bir yerde bile adeta sorun çıksın da brawl atalım mantığıyla takılıyorlar.

Alıntı
uslu bir lad ol

Ben bu ifadeyi rol içerisinde kullandım ve kullandığım en az ılımlı ifade olabilir. Bu ifade için hatalı olduğumu kabul edebilirim fakat gördüğüm kadarıyla sizler aynı yaklaşımı izlemiyor, 'biz sütten çıkmış ak kaşığız' tarzında takılıyorsunuz.

Alıntı
Mulignan/moulignon

Bir özeleştiri olarak bu ifade de hakaretten sayılabilir. Kural ihlaline kural ihlaliyle karşılık verilmemeli fakat rol başlangıcında herhangi bir provoke edici davranış bulunmamasına rağmen gerçekleştirilen agresif role karşılık olarak verildiğinin göz önünde bulundurulması uygun olacaktır.

Bu bağlamda tek taraflı bir ihlalin söz konusu olmadığı söylenebilir fakat rol başlangıcında agresif tutuma ve tehdide başvuran partinin karşı taraf olduğunu yinelemek faydalı olacaktır.

Ben oyuncu şikayetlerini kitlenin olgunluğuna güvenerek uzlaşma üzerine oluşturmayı tercih ediyorum. SAMP'a başladığımdan beri takındığım tavır budur. Özür dilenecek bir şey görülmemesi yönündeki yorumunuzdan yola çıkarak uzlaşıya da kapalı olduğunuzu sergilemiş bulunuyorsunuz. Yöneticilerin konuya daha objektif bir yaklaşımı ile sonuçlanabilir.

Düzenleme: İmla. Birkaç alıntıyı da düzenledim, paragraf ilave ettim.

Ortada uzlaşılacak bir durum olmadığından şahsım adına bu şikayeti tamamen yetkili arkadaşlara bırakıyorum. 4-5 siyahinin sana karşı birlikte cevap verip hareket etmesinden bir şeyleri anlaman gerektiğinde apaçık ortada. "Önümüze gelene bir tekme" dediğin olaya gelirsek eğer, rolde ne bir brawl ne bir fiziksel temas yapılıyor sana karşı. Hatta fazlasıyla ılımlı yaklaşıyoruz. Ancak bu yerin güvenli bölge olması senin rahat rahat takılabileceğin, bizlere aba altından sopa gösterebileceğin bir hakkı sana tanımıyor. Şikayetin kirlenmemesi adına cevap hakkı doğacak iletiler dışında tarafımca ileti gelmeyecektir. Bir an önce sonuçlanırsa memnun olurum. İyi forumlar.  :o

#11 - 06.06.2024 02:08
Güvenli bölgede yalnızca agresif rol değil, kışkırtıcı roller de yasaktır. Bir taraf kışkırtıyor, bir taraf agresif boyuta geçiyor. Her iki taraf uyarılıyor, tekrarlamayın.

K&A