Konu: [26.05.2024] Aiden_Jerry  (Okunma sayısı 241 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.05.2024 18:53
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @BlackPhoenix Aiden_Jerry
Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşlarım görüp benimle iletişime geçtiler, Aiden Jerry’nin kullandığı skinin head kısmını 2019 yılından bu yana sunucuda sadece ben kullanıyorum, özel olarak onaylı skin yapımcısıyken kendim yapmıştım. Arkadaş kime yaptırdı bilmiyorum ama bariz bir şekilde cache mining yapılıp head alınmış. Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Aiden Jerry’nin kullandığı skin.

Benim sunucuya yüklü bir kaç tane skinimden birisi.

Ek açıklamalar(varsa):
« Son Düzenleme: 26.05.2024 18:55 Stance »

#1 - 27.05.2024 20:22
Bugün saat 3 - 4 gibi sunucu patladı o yüzden şikayete cevap veremedim.

Merhabalar, kullandığım skinin her bir parçası rel, cache mining yapmadım ve iftira atman hoş değil. Gidip de Codsmp ile bütün sunucudaki skinleri tek tek deneyecek miyim? Eline sağlık, skin yapmışsın kendine. Ama skini "editlemek" ve "swap" yapmak maalesef tüm haklarını sana vermiyor. Marjinal olmak bana da güzel hissettiriyor evet ama maalesef oyun oynuyoruz ve sunucudaki pek çok skinin suratı birbirleriyle aynı. Keşke şikayet atmadan önce benimle iletişime geçseydin, sana durumu anlatırdım ama bu raddeye geldiyse konuyu anlatayım. Yıllar yıllar önce VK'da skin ararken East's Mods'da karşıma çıkan 2019 tarihli bu skin hoşuma gitti ve indirmeyi denedim.

Fakat yıl geçmiş olmasıyla beraber link kırıktı, ben de yenisini istemiştim ve sağ olsun moderatör bana vermişti.

Ben de şimdi rel skinin kafasını kullanmak istedim. Yapanın adını zaten SS'te görüyorsunuz. VK'da "xz" hakkında gerekli araştırmayı yaparsanız zaten skin yapımcısı, modder olduğunu görebilirsiniz. Ben buraya kanıtlarıyla rel olduğunu göstererek geldim. Eğer isterseniz o konuşmada geçen linklerin ( claude (1) - claude (2) ) DFF ve TXD'nin linklerini de atabilirim, sorun yok. Ben rel skini bulduğum siteyi seninle paylaştım, Rel modelin oluşunun kanıtı burada ve head kısmını xz'nin yaptığı kanıtı burada, ben senin nickinle bir saptama bulamadım. xz baktığımız zaman aktif olarak hala modları paylaşılan bir kişilik. xz'de sen olmadığına göre kendi yaptığın başın sıfırdan yaptığının kanıtını görmek istiyorum. Ben kanıtları tozlu ve örümcek ağlı mağara odacıklarından çıkardım, lütfen sen de tozlu raflarını kontrol et, bekliyorum.

#2 - 27.05.2024 22:38
Skini 2019 yılında sunucu ilk açıldığında ben yükleytim kafasındaki bugları yok edip. Ek olarak bilen bilir ki başka sunucularda 2017-2018 yılllarında ben kullanıyordum. Her şey geçiyorum skini Vice onaylı skin yapımcısına yaptırmamışsınız sanırım ve direkt sunucuya yükletmişsiniz. Bu da bir ihlal. Kısa keselim gerekenin yapılmasını arz ederim.

#3 - 27.05.2024 23:25
Senin swap yapıp kendin düzeltmen onun yine rel olduğunu değiştirmiyor ki ben dediğim gibi mining ile almadım ve aldığım yeri gösterdim. Lafı çarpıtıyorsun. Senin iftiran bana mining yapmış olarak suçlaman, böyle bir şey olmadığını şimdi sana gösterdim. Dediklerin tutarsız, şikayette kendinin yaptığını yazıyorsun fakat şimdi alıp da düzelttiğini söylüyorsun. İstersen sunucunun ilk günü yüklet fakat bu marketten soyadı kilitleme eşyası gibi bir şey değil. Skin sana ait olsa saygı duyardım fakat swap yaptığın şeyi sahiplenmeye çalışıyorsun. Tekrar söylüyorum ki swap yapıp düzeltmen beni ilgilendirmiyor çünkü mining ile aldığım bir şey değil. Sen sadece alıp editlemişsin. Sana ait bile değil, hadi diyelim ki mining ile aldım o zaman tamam ama ortada böyle bir durum yok.

Kurallarda "onaylı skin yapımcısına yaptırmak zorundasınız" veya "sadece sunucunun skin yapımcılarına yaptırabilirsiniz" gibi bir ibare yok. Kendi kendinize icat çıkarmayın, senin söylediğine en yakın kural sadece bir "tavsiyeden" ibaret. Kendim editleyebildikten sonra niye başkasına yaptırayım ki? BKNZ:

"Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir."

Benim de herhangi bir çalıntı gibi bir durumum olmadığına göre bunun için de bir sorunum yok. Sanırım arkadaşın bahsettiği bug kafadaki köşeli, keskin taban olma sorunu (sharp faces) yetkili dilerse blenderdan onu nasıl düzelttiğimi de gösterebilirim. Mining olmadığına dair.

#4 - 29.05.2024 17:16
Kanka uzun uzun yazıyorsun ama okumuyorum bile. Uzun yazılar yazıp kendini haklamaya çalışıyorsun. Sana soracağım iki soruya net, açıklayıcı ve kısa cevaplar ver o zaman.

1- Sunucuda 2019’dan bu yana ekli olan bir skinin kafasını alıp skine bir body yapıp niye eklettin?

2- Yaptırdığın skini Vice onaylı skin yapımcısına mı yaptırdın? Yaptırdıysan bu kim?

Özene özene özünüzü kaybettiniz be kardeşim, bu kadar da utanmazlık olmaz cidden.
« Son Düzenleme: 29.05.2024 17:56 Stance »

#5 - 29.05.2024 18:20
Sorun görülmedi.