Konu: [28.05.2024] Lorenzo Cardelli/Kieran Campbel Deatmatching şikayeti  (Okunma sayısı 183 defa)

#0 - 28.05.2024 19:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Lorenzo Cardelli @Snorfy Kieran Campbell @birbirine benzeyen bir şey bana

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Carly Conshon @sncrefeayyldzz

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.59

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Garajda garaj çalışanı ile birlikte rolumu sergiliyorum, bu arkadaşlar sözlü tartışma rolunden kinlenmiş olmalı ki, birlik savaşı çıkmış gibi silahlanıp deatmatching yapıyorlar, kendi yarattıkları tartışma için silah çekip düşürüyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://prnt.sc/CBB8W4g5_She   ////   https://prnt.sc/Mq05JYdFC1XD

Ek açıklamalar(varsa):

« Son Düzenleme: 28.05.2024 19:40 Mornie »

#1 - 29.05.2024 07:45
Öncelikle iyi akşamlar/günler,

"Felipe Dieguez" karakteri rol yaptığımız sokağa yani hood bölgemize gelip sürekli sorun çıkartan/trolleyen birisi, hood bölgemizde ki araçlara vurmalar, küfür etmeler vs. bu olay tek bir olay yüzünden çıkmış bir olay değil, birden fazla olayın üst üste gelmesinden dolayı çıkmıştır. Kendisi bizi defalarda rahatsız etmiş, küfür etmiş, gerekirse saldırmıştır. Hood bölgemizde yaptığımız rolleri baltalamış, trole kaçacak şekilde RP yapmıştır. Birlik üyelerimize karşı OOC kin duyarak rollerimizi baltalamış, bizden bir hamle gelince de hem onlara hem bize şikayet açmıştır.

Sana herhangi bir şekilde araçla çarpma girişimimiz olmadı, araçla üstünde de beklemedik /hasarlar kaydından görülebilir. Seni anında vurmadık. Herkese ateş açmadık sadece sana ateş açtık, kışkırtıcı rol sergilemedik aksine ss'lerden görülebileceği üzere sen bize kışkırtıcı rol sergilemişsin. Yetersiz bir emote'da bulunmuyor.

Ben burada herhangi bir "deathmatching" göremedim.

Kanıtlar:
Bu fotoğrafta görüldüğü gibi, herhangi bir sorun yokken normal rolümüzü edâ ederken kendisi bir anda agresif rol sergilemekte.
Spoiler: GösterGizle

Diğer birlik üyelerimize karşı yaptığı roller:
İyi günler cevabına karşılık yaptığı agresif rol.

Hood bölgemizde ki araçları çalmaya çalıştığı roller.

Yani, burada ki sıkma girişimiz tek bir olaya dayanan "Sözlü bir tartışma"'dan ibaret değil, kendisi araçlarımızı çalma, gerekirse saldırma, küfürler savurma, trole kayacak şekilde RP yapan bir karakter, ss kayıtlarından da teyit edilebilir. Bize duyduğu OOC kinden dolayı kendi yaptığı rolleri görmezden gelmekte.

Savunmam bu kadar,

iyi günler/akşamlar dilerim.

« Son Düzenleme: 29.05.2024 08:14 Snorfy »

#2 - 29.05.2024 09:20
kendinin ortamında bulunmadığın rollerini paylaşıyorsun, hiçbirinde de ben agresif rol yapmamışım, diğer arkadaşlar agresif konuşmuş, sözlü tartışmalardan silah çekiyorsunuz bu da deatmatching kapsamında değerlendirilir

#3 - 29.05.2024 09:31
Herkese iyi günler diliyorum, Lorenzo Cardelli ( @Snorfy ) ile aynı birlikte olduğumdan ve Felipe Dieguez ( @Mornie ) ile daha önce bende bir sorun yaşadığımdan dolayı kendi fikrimi belirtmemin bir sorun olmayacağını düşündüm. @Mornie 'nin amacının bizimle uğraşmak, yaptığımız rolleri baltalamak olduğunu, daha önce bana karşı açtığı şikayete (https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=159543.0) birlik üyelerimizle birlikte yaptığımız savunmalardan ve onun geri dönüşlerinden anlayabilirsiniz.

Felipe karakterinin canı sıkılmış olacak ki, daha önce benim karakterim tarafından aynı sokakta vurulmasına ve bana da deathmatching adı altında şikayet açmasına rağmen, tekrar aynı sokağa gelip bizlerle uğraşma isteğini sürdürdüğünü gözlemliyoruz. Zaten daha önce düşman olmamıza rağmen, birlik üyelerimiz bunun farkında olsalar bile, Felipe karakterini yine alttan alıyor ve onunla düzgünce konuşuyor.

Bu sırada Felipe daha önce kavga ettiği karakter olan, Ethan'dan bahsediyor. Lorenzo karakteri ise, "Emir mi veriyorsun bana?" cümlesini kuruyor. Buna karşı cevap olarak Felipe; "Siktirtme emrini, git söyle dediysem söyle." gibi bir cümle ile, tavrını açıkca belli ediyor zaten.

Daha öncesinde ise, bana karşı açtığı şikayette savunma olarak sunduğumuz kanıtlarda, birden fazla kuralı ihlal ettiği net bir şekilde görülebiliyor. Daha önce bana açtığı şikayet konusunda yaptığım savunmada da belirttiğim gibi, belli ki @Mornie bizlere OOC kin güdüyor ve her vurulduğunda şikayet açıp, açtığı şikayetten sonra kendisini vuran ve kendisiyle düşman olan karakterlerin bulunduğunu bildiği sokağa geri gelip, aynı rol çizgisinden hiç şaşmayarak rollerimizi baltalamaya kalkıyor.

Her şeyden ayrı olarak, şikayete "kanıt" adı altında sunduğu ekran görüntülerini dikkatle incelerseniz. Felipe'nin yaralı rolüne bile girmeye zahmet etmeyerek, bir kuralı daha ihlal ettiğini görebilirsiniz.

Ben bu profildeki bir oyuncunun, Vice gibi bir platformda daha fazla bulunmaması kanaatindeyim, yine de son karar yöneticilere kalmış. Herkese tekrardan iyi günler, iyi roller diliyorum.

#4 - 29.05.2024 09:39
kendinin ortamında bulunmadığın rollerini paylaşıyorsun, hiçbirinde de ben agresif rol yapmamışım, diğer arkadaşlar agresif konuşmuş, sözlü tartışmalardan silah çekiyorsunuz bu da deatmatching kapsamında değerlendirilir
Merhaba,

ss'leri tam incelememişsin sanırsam bana karşı olarak emrivaki konuşup, retarded RP'e kayacak şekilde RP yapıp "Tamam, Bay Felipe gelmiş de." demen ve karakterim "Emir mi veriyorsun bana? demesi üzerine "Siktirme emrini, git ne dediysem söyle." cümlesini kurman agresif rol oluyor dostum, ben dahil diğer birlik üyelerimize yaptığın rollerde bunun göstergesi.

Donnie karakterinin "İyi günler, Felipe.." lafına ithafen "Sen ve ben, teke tek dövüş." gibi bir cümle kurman agresif rol oluyor.

Hood bölgemizde ki araçlara düz kontak atmaya çalışıp, zarar vermen agresif rol oluyor.

Yani anlayacağın sadece sözlü tartışmayla kalmamış bir olay, ben dahil diğer tüm birlik üyelerimize sataşmışsın.

Artı olarak attığın SS kayıtlarında yaralandığın halde yaptığın rol ayrı bir ihlal.

İyi günler/akşamlar dilerim,

sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 29.05.2024 12:49 Snorfy »

#5 - 29.05.2024 14:40
Bambaşka rollerin kanıtını atıyorsunuz, ayrıca
Alıntı
Şikayeti Yanıtlamak
Oluşturulan şikayetlerde şikayeti açan, şikayet edilen kişi(ler), tanıklar ve yetkili takımı yanıt verebilir. Şikayet ile alakası bulunmayan üçüncü şahıslar şikayete yanıt veremez.

#6 - 29.05.2024 17:11
Bambaşka rollerin kanıtını atıyorsunuz, ayrıca
Alıntı
Şikayeti Yanıtlamak
Oluşturulan şikayetlerde şikayeti açan, şikayet edilen kişi(ler), tanıklar ve yetkili takımı yanıt verebilir. Şikayet ile alakası bulunmayan üçüncü şahıslar şikayete yanıt veremez.

Olaylar silsilesinin bir tanığı olduğum için yanıt verme gereği duydum, bunun kararını yetkililer verir zaten. Ayrıca sunduğumuz kanıtlar hem düşman olduğumuzu hem de senin yaptığın ihlalleri kanıtlıyor, bu yüzden ne benim ne de @Snorfy 'nin sana deathmatching yapmadığımızı açıkça gösteriyor.

#7 - 07.06.2024 04:51
Bu seferlik uyarılacak.

K&A