Konu: Luigi_Salomone - AP-DM-FearRp-Türkçe Terim @behzatc4530  (Okunma sayısı 199 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.04.2024 18:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Luigi_Salomone @behzatc4530

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Mashmur_Ganyan @Swuo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

5. Deathmatching
Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

4. Metagaming
4.1. Karakterler Arası İlişki: Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.

Türkçe Terim

AP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Idle bölgesinde Pizzacı'nın karşısında taksilerin beklediği bölgede Kim_Beverly karakteri duruyordu. Karakterim aracının içinden ses etti, dikkatini çekmeye çalıştı fakat sanırım AFK'ydı kendisi. Ardından orada duran Luigi_Salomone karakteri @behzatc4530 olaya girdi şuan konuşmayı hatırlayamadığım fakat ardından 'hayalarını gösterir' gibi bir emotun kullandılığı bir rol döndü. Karakterim de kendi dilinde (İtalyanca) Luigi karakterine küfür etti ve Luigi de aynı şekilde geri cevap verdi. Sonrasında aracımın yanına gelip arabadan inmemi söylediler yanında Mashmur_Ganyan @Swuo karakteriyle birlikte ve sopalarla kapıma vurmaya başladılar. Ben de isterse teke tek dövüşebileceğimizi söyledim fakat pek oralı olmadı ve vurmaya devam ettiler. Akabinde emote verip Luigi karakterini ezip evimde bulunan silahımı almaya gittim, kişileri korkutup karakterimin herhangi bir insan olmadığını veya her insana böyle davranmamalarını gösterme niyetiyle sadece onları korkutmak istedim. Karakterim silahı alıp yanlarına gittiğinde hiç maske falan takmadan sadece silahı Luigi ve Mashmur karakterine doğrultup korkutmaya çalıştı. Zaten herhangi bir DM niyetim olsaydı emote verdiğim gibi ikisine de ateş açardım fakat sadece rolüme devam ettim. Mashmur karakteri FearRp uygulayıp taksinin arkasına geçip saklandı fakat Luigi karakteri korkutma çabalarıma uzun süre cevapsız kalıp sandalyesinde oturmaya devam etti, sonrasında hiç beklenmedik anda 6 Level ve Sivil karakteriyle Deagle silahını çıkarıp karaktere ateş etmeye başladı. Olay yerinde yaralıya düştüm, polis ekipleri geldi ve Shotgun silahıma el koydu. Yaşanan olaydaki kişilerin yetkili olması, rol sırasında bir sürü ihlalin bulunması beni çok şaşırttı ve üzdü. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): El konulan Shotgun silahımın iade edilmesini talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 11.04.2024 18:18 FreddyJobs »

#1 - 11.04.2024 19:16
Merhaba, bununla beraber bir şikayette gerçekleşmesi gereken diyalog nasıl olmalı bunun da bir örneğini vermeye çalışmış olurum.

Luigi, Kim karakterinin trans olduğunu belirtmek amacıyla hayalarını gösterip ipucu vermeye çalıştı fakat sonrasında ilk agresifi Donnie karakteri yaptı, ilk küfürü de(İtalyanca olarak) kendisi etti, verilen karşılık sonrasında hakaretine devam edip ırkçılık da yaptı. Bunların karşılığında da Luigi karakteri tarafından aracına sopayla vuruldu, hakaretlerine devam etti.

Donnie karakteri olayda altta kalmamak adına da pompalı tüfeğini alıp olay yerine geri geldi, karşısındaki kişilere silah çekti, bunun da üstüne Luigi önce Donnie'nin dikkatinin dağılmasını bekleyip doğru zamanı kolladı ve Donnie'yi vurdu.

Dolayısıyla, Donnie karakterinin ihlalleri sırasıyla;

Alıntı
Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak

Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek

Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak

Başka ileti gelmeyecek, iyi akşamlar.

#2 - 11.04.2024 19:35
Merhaba tekrardan, kadın skinli birinin trans olduğunu düşünmem veyahut sizin yaptığınız hareketten bunu anlamam imkansız. İkincisi aracımın içindeyim, camım kapalı, aracım kilitli ve karakterim illegal roller yapmakta karşısındakilerin de iki kişi olduğu düşündüldüğünde korkmam biraz garip olurdu açıkçası. Küfürleşme ve tartışma rolünden sonra ben kimseyi vurmadım dediğim gibi sadece korkutmak amacıyla Luigi karakterine doğrulttum ki vuran taraf sizsiniz. Bulunduğum bölge güvenli bölge değil o yüzden silah çekmemin de garip olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan noktayı yani karakterinizin 6 seviye olmasına rağmen Deagle sahibi olmasını ve sivil bir karakterken başka birini vurmasını es geçiyorsunuz. Türkçe Terim de cabası. Dikkatimin dağıldığını nereden anladınız onu da bilmiyorum açıkçası zaten sizi vurma niyetim olsaydı çoktan biterdi rol orada, ayrıyeten vurduktan sonra hiç kaçma eğilimine girmeyip taksi işbaşı yapıyorsunuz ben anlam veremiyorum yaşananlara.

#3 - 11.04.2024 22:49
Şikayet incelendi. Küfürleşme, kavga vb. şeylerde (özellikle getto bölgesinde teksiniz) herkesin tek başınayken çekingen tavır sergilemesi gayet doğal. O bölgede yaşayan 16 yaşında çocuk bile size takıp gidebilir ve pisi pisine kaynayıp gitme olasılığınız oldukça yüksek. O bölgede bulunanlar genel olarak varoş diye tabir ettiğimiz insanlar. Kısacası suç işlemeye açık kişiler. Kişi size CK iznini vermeden sizin aracın altına alıp ezme rolü yapmanız yasak, araç altına alınması demek bir kişinin yüzde doksan ihtimalle can vermesi demek. Sonradan gelip silah doğrultma olayına gelecek olursak, silah doğrultma kısmını /aim 1 komutlarıyla vs. destekleyebilirdiniz. Sağ click basmayı bıraktığınız anda silahınızı indirdiğiniz anlamına geliyor ve bu süreçte (silahını indirdiğiniz noktada) birisi size saldırı yapabilir. Size karşı atak olmamasını istiyorsanız IC'de de bu tutumu sürdürmek amacıyla doğrultmayı bırakmamalı veyahut animasyonlarla bunu desteklemelisiniz. Sonuçta karşınızdaki kişi uzun namlulu bir silahı o süreçte alıp gelmiyor, üstünde olan bir silahını çekip size ateş ediyor. İllegal rol yapan birisi silahını üstüne aldığı taktirde tüm IC sorumlulukları da aldığının bilincinde olur. Yolda görüp çevrilebilirsiniz, vurulduğunuz taktirde oraya PD geldiğinde yine silahınızın gidebileceğini tahmin edebilirsiniz. Kısacası silahınızı kaptırmanız tamamen rolsel olan bir durum ve siz silahınızı doğrultmayı bıraktığınız anda vurulmanız yine rolsel bir durum.
  Birisinin CK iznini almadan araçla ezmeniz bir ihlal ancak bu seferlik işlem uygulamayacağım.