Konu: Nikolai_Caldwell  (Okunma sayısı 56 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.02.2024 01:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Nikolai_Caldwell @Caldwell

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Willian_Cesto, Tivonte_Reed, Lance_Howell

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.02.2024 00:20-00:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Powergaming

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

14. Agresif Rol Kuralları

14.3. Gasp: Gasp eylemi sunucuda bir karakterin diğer karakterden güç kullanarak parasını almasıdır. Sunucuda gasp sistemi bulunmaktadır ve gasp rolleri sistemin el verdiği noktalarda gerçekleşmelidir. Gasp sisteminden gelen kazanç harici herhangi bir para, eşya ya da mülk talep edilemez ve gasp bölgesine dışarıdan karakter getirilerek eylem gerçekleştirilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi ile rolsel kavga ettik ve hood bölgemizde kendisini düşürdük. Daha sonra üstünü aradık ve üstünden 7.000'e yakın para çıktı. Ardından karakteri gasp rolüne dahil etmeye çalıştık fakat kişi rolü reddetti ve etkileşimlerden yapmamız gerektiğini söyledi. Bizde kişiye sistemin aktif olmadığını gaspın rolsel olarak yapılmasını istedik fakat kişi reddetti. Daha sonrasında kişi yaralı süresi bitti ve Idlegas'a kaçtı. Daha sonrasında kaçmasını istemediğimiz için Idlegas'da kendisini düşürdük ve Rklıyken bunny yaptığını söyledik fakat bizi umursamadı. Kalktı ve cebindeki 7.000'e yakın parayı atmye aktardı ve bizim hood bölgemize doğru bunny yapıp kaçmaya başladı. Aşağıya bıraktığım videoda saatleri kontrol ederseniz daha iyi anlayabilirsiniz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/f5dfb4  https://hizliresim.com/qlx2m81  https://hizliresim.com/894gadt   https://hizliresim.com/b3r59vi

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin cezalandırılmasını umuyor, paramızın verilmesini istiyoruz.

#1 - 18.02.2024 01:28
Size karşı fear rp yapmadım yerde yatarken korku rolünü uyguladım.
Ben ayağa kalktım videonun öncesinde sizin yanınızdakilerle rol yaparken onlar beni bıraktı ben giderken siz yolda tekrar vurup beni yaralı konumuna düşürdünüz rolün başlangıcında zaten benim 2.yaralıya düşüşümdü yaptığınız yasak bu yüzden role uymadım loglar incelinebilir.
Idlegasa kaçmamın sebebi ise beni yaralıyken tekrar yaralıya saçma rol yaparak düşürmeniz çünkü benim rolüm bitmişti o yüzden idlegasa gittim sizde gelip tekrar düşürdünüz madem ben hatalıyım yaralı ihlali yaptım sizde gelip beni tekrar düşürerek sizde kural ihlali yapmış oldunuz. Neyse adminler incelerler adalet yerini bulur.

#2 - 18.02.2024 03:35
Gasp sistemi şu anda pasif, bundan kaynaklı bu tür rolleri gerçekleştiremezsiniz. Bu seferlik iki tarafı da uyarıyoruz. Bir sonraki benzer şikayette burası referans alınıp, artırımlı olarak ceza verilecek.

K&A