Konu: CRIPSIZM, CACHE MINING  (Okunma sayısı 511 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.11.2023 00:26
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Cripsizm
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Tyriss, onlyRhyme
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.11.2023 - 13.11.2023

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, yoğunluktan ötürü bir süredir aktif olarak oynayamıyorum. Dolayısıyla da bu olayı biraz geç fark ettim, şikayeti oluşturmak bugüne nasip oldu. Olayı "Kanıtlar" isimli spoilerda anlattım, orayı inceleyebilirsiniz.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar #1: GösterGizle

Olayı 13.10.2023 akşamı fark ettim. Cripsizm(onaylı skin yapımcısı), ViceSquad'da bulunan #skin-showroom kanalı üzerinden bana ait olan headi satılığa çıkardı. Kendisi ile bir şekilde iletişime geçtim, konuştuk, durumu izah ettim.

(ss1)

Geri dönüş olarak, kafanın private olduğunu bildiğini ve eskiden onaylı olarak skin yapan bir kişinin ricası üzerine satılığa koyduğunu söyledi. Söylediklerinin de ne kadar doğru olduğu tartışılır. Çünkü bu konuşmadan dört gün önce aynı kafa ile başkasına skin yapıp, bunu #skin-showroom kanalından paylaşmış. (Kimseye satmadığını söylemişti. ss1'de kanıtlar mevcut.)

(ss2)

Arkadaş ile olan konuşmamızda kimin rica ettiğini de sordum. Fakat kendisi buna cevap vermek istemedi. Sözde eskiden onaylı olan skincinin uzaklaştırılmak istemediğini ekledi. 

(ss3)

Faceapp üzerinden yapma saçmalığını da bir kenara bırakalım. Çünkü biz bu kafayı bir buçuk-iki yıl önce yaptırdık, yaptırdığımızda daha farklı bir haldeydi. Üzerinde zamanının onaylı skincileri ile(Tyriss, onlyrhyme) düzenlemeler yaptık. Ve siz düzenleme yapılmış, güncel halini alıp bir şeyler yapmayı denemişsiniz.(göz renginde falan oynamalar yapılmış.) Bu arkadaşa ulaştığım grup üzerinden yine bir şeyler yazdım fakat kendisi geri dönüş yapmadı. Geri dönüş yapmamak ile birlikte Vice'ın bütün Discord sunucularından da ayrılmış.

Bilmiyorum artık ne hedefliyorlardı? Olayın arkasında gerçekten başka birisi var mıydı? Ama, durumu fark etmeseydik bu arkadaş(lar) private kafayı satacaklardı. Belki de bu şekilde çoğu kişinin skinleri üzerinden para kazanacaklardı. Mining ile private kafanın dosyalarına erişildiği apaçık ortada. Kafanın bana ait olduğuna dair kanıtları da bir aşağıdaki spoilerda ekleyeceğim.

Kanıtlar #2: GösterGizle

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=143013.msg990162#msg990162 : Sekiz ay önce benzer bir durum yaşamıştık. Oluşturduğum başka bir skin şikayeti buradan da ekstra kanıtlara erişebilirsiniz.

Kafayı satılıkta görünce diğer arkadaşlarımızdan da bana ulaşanlar oldu.

Ek açıklamalar(varsa): Kanıtlar #1 spoilerinin içerisinde ss1 adlı ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere @DwalinX 'e aynı kafa ile bir body yapılmış sanırım. Bilmiyorum sunucuya ekletildi mi, kendisi de aşağıda durumu izah ederse sevinirim. 
« Son Düzenleme: 23.11.2023 00:30 izanagi la iqhair »

#1 - 23.11.2023 12:45
Ben bu skini yaptırdım, 100k ücret alındı, ardından oyuna eklettirmekten vazgeçip, paramın iadesini istedim. Ardından bana iadesi yoktur dediler. Sonra tekrardan, eğer bu skin satılırsa, sana iadesini yaparım dediler. Ancak bana iade gerçekleşmeden, Discord sunucusuna ''Kapandı'' gibisinden bir duyuru attı. Bir kaç kere daha yazdım, bana herhangi bir dönüş olmadı. Kısacası 100k tamamıyla boşa gitti.

#2 - 23.11.2023 20:14
Selamlar, herhangi bir sarı saçla yüz base alınıp faceapp'ten uğraşıldıktan sonra benzer kafa ortaya çıkabilir inceleyen yetkili anlayacaktır. Skin satışını zaten kaldırdık arkadaş uzatmasın diye de birkaç şey söyledim konunun büyümemesi için zaten satılmadıda. Faceapp veya program üzerinden photoshop vs, basit birkaç işlem ile baseler arkadaşın daha önce satın aldığı yüze benziyor olay bu.

#3 - 23.11.2023 20:15
Farklı bir savunma gelmeyecek, arkadaş haklı bulunursa skin satılmadığı ve benzeri işlem yapılmadığı sadece showroom a koydum ama yinede arkadaşa ilk satın aldığı fiyatı verebilirim sorun değil.  :sampanya: İyi roller.

#4 - 23.11.2023 23:22
Selamlar, herhangi bir sarı saçla yüz base alınıp faceapp'ten uğraşıldıktan sonra benzer kafa ortaya çıkabilir inceleyen yetkili anlayacaktır. Skin satışını zaten kaldırdık arkadaş uzatmasın diye de birkaç şey söyledim konunun büyümemesi için zaten satılmadıda. Faceapp veya program üzerinden photoshop vs, basit birkaç işlem ile baseler arkadaşın daha önce satın aldığı yüze benziyor olay bu.

Arkadaşım, Faceapp denen uygulama ile sadece belirli görseller üzerinde belirli düzenlemeler yapabilirsiniz. Faceapp, size Photoshop vb. profesyonel uygulamalar gibi çeşitli imkanlar sunmuyor. Buna bağlı olarak senin bu textureun birebir aynısını yapma gibi bir şansın yok, böyle bir imkan yok, söz konusu dahi olamaz. Göz makyajına kadar aynı olamaz, burun, dudak ve benzeri txd içersinde yer alan herhangi bir detay, bunlar aynı olamaz, birebir aynısını tutturamazsınız yani. Bu kafada kullanılan saçın stock halinde renk bu şekilde değil, daha farklı tonlamalara sahip. Bu saçın rengini bu şekilde biz ayarladık.

Kafada kullanılan saçın ilk hali: (weld atılmamış hali, renk tonlamasına dikkat edebilirsiniz)

Siz nasıl oldu da bana ait olan kafada bulunan rengin aynısını tutturabildiniz? Kafada kullanılan saç rengini private olarak yaptırdığımız farklı bir saçtan çekmiştik. Bunu da Faceapp mi sağladı gerçekten? Hadi geçtim txdyi, direkt olarak birebir aynı dff, modelleme aynı arkadaşlar? Bunu basic bir kadın kafasından bu şekilde elde edemezsiniz. Skin piyasasının içinde olan sizlersiniz, gerçekten yazdıklarına kendin inandın mı?

Şansa bakın, kafanın arkasındaki buglar bile aynı? Bahsettiğim bu bug da bizim ayarlamış olduğumuz renkte ortaya çıktı yani saçın stock halinde böyle bir şey yok arkadaşlar. Buna rağmen hala daha kafayı kendinizin yaptığını iddia ediyorsanız(ki elbette öyle değil) dosyaları ilgili yetkiye ulaştırabilirsiniz. 3dsmax üzerinden bunu anlamak zor olmayacak.

Farklı bir savunma gelmeyecek, arkadaş haklı bulunursa skin satılmadığı ve benzeri işlem yapılmadığı sadece showroom a koydum ama yinede arkadaşa ilk satın aldığı fiyatı verebilirim sorun değil.  :sampanya: İyi roller.

Hepsini bir kenara bırakalım, her ne olursa olsun private bir modelin birebir aynısı yapıp(?) satılığa koymak, ne kadar etik bir davranış? Cacheden veya malum discordlar arayıcılığıyla dosyalara eriştiğiniz apaçık ortada baylar. Bir txdnin veya dffin birebir aynısını yapma durumu söz konusu olamaz, böyle bir yeteneğiniz var ise daha eşsiz modeller ile sermayenizi genişletebilirsiniz. Son olarak bu durumda mağdur olan bir arkadaşımızda söz konusu. @DwalinX 'e de parasını iade ederseniz sevinirim. Dolandırıcılık falan... Sizleri tanımıyorum, burada herhangi bir kin vb. durum söz konusu değil. Haddimizi aştığımız kısımlar olduysa kusura bakmayın. İyi forumlar, iyi roller.
« Son Düzenleme: 24.11.2023 14:38 izanagi la iqhair »

#5 - 24.11.2023 23:14
@izanagi la iqhair Çok teşekkür ediyorum, kendisi bana yardımcı oluyor. Tamamıyla ne iş yapıyorsa arkasındayım.

#6 - 25.11.2023 01:54
Karşı taraf farklı bir savunma gelmeyeceğini belirtmişti. Sanırım sonuçlanabilir. @chikobyte

#7 - 25.01.2024 14:06
@Cripsizm kişiye( @DwalinX ) 100K ücreti iletin, aksi taktirde cezalandırılacaksınız.