Konu: [14.12.2023 - William_Wesley] NON-RP ve Meslek Çalışanı İhl. (11.2)  (Okunma sayısı 216 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.12.2023 23:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: William_Wesley - @wesley01 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.12.2023 - 22:27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11. Güvenli Bölgeler

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

8. Bug Abuse

Oyuncular buldukları tüm açıkları forumdaki ticket bölümünden bildirmelidir. Bu açıkları bildirmemek ve kötüye kullanmak cezalandırmaya/yasaklamaya sebebiyet vermektedir. Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, taksicilik mesleği yaptığım sırada 10-15 dakika içerisinde farklı noktalara çağrı aldım aynı numaradan. İlk gittiğim konum Market Caddesi oldu ve taksi çağıran kişi orada yoktu. Aradım, telefonu kapalıydı. Umursamadım, ancak aynı kişi aynı şeyi ikinci kez yaptı. Bu seferde arayıp atacağı konuma taksi istedi ve attığı konumda MASKELİ diye çıktı ki sanırım adının veya ID'sinin maske takınca orada çıkmayacağını sanıyordu. Şüphelendim ve herhangi bir illegal rol olur düşüncesi ile ekran görüntüsü aldım. Çağrıya yöneldim  ve gittiğimde yine orada yoktu ve yine telefonu kapalıydı. Rapor attım ve yetkiliye durumu özetledim. Ancak ben yine olumlu yaklaşıp /pm atmak istedim. Oyuncuya ılımlı yaklaşıp orada olduğumu söyledim. Bir süre bekledim ve geri dönüt alamayınca tekrar /pm attım ama arkadaş /pm durumunu kapatmıştı. Kasıtlı olarak yapılıyor ve çok can sıkıyor. O anda iki çağrı daha almıştım. Olay para olayı değil, 70 seviye bir karakterim var ve bana yetecek kadar param ve mal varlığım var ama yönettiğim karakterden dolayı bu işi yapıyorum ve yaparkende zevkle yapıyorum. Mod kuruyorum, rollerin tadını çıkartıyorum ancak bunun gibi oyuncular yüzünden bu keyfimiz kaçıyor. Bu yasaklı bir davranış. 3.9. Retarted RP kuralına gelirsek, gerçekte maske takıp bu tarz şeyler yapamazsınız. Maske takıp konum attığınızda isminizi saklamaya çalışmanızda bir BUG Abuse kural ihlalini gerçekleştirdiğiniz anlamına geliyor. Oyuncular buldukları tüm açıkları forumdaki ticket bölümünden bildirmelidir. Bu açıkları bildirmemek ve kötüye kullanmak cezalandırmaya/yasaklamaya sebebiyet vermektedir. Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.

Bu kişi bunu bilerek yapıyor anlaşılan, telefonu ve /pm kapatıp kendince eğlendiğini düşünüyor sanırım ama hoş değil.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Aşağıya bırakıyorum.

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Ceza almasını ve kuralları tekrardan okumasını istiyorum. Teşekkürler.  :palmiye:
  13.12.2023 tarihinde bir oyuncu da aynı şeyi yapmıştı.
  https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=152483.0 Ceza aldı.

#1 - 15.12.2023 11:00
William Wesley konuya yanıtla yapamadığı için onun adına;

Merhaba. Şikayetimi bizzat yapmak isterdim fakat tarayıcı yüzünden Yanıtla yapamıyorum. Şikayeti incelediğimiz zaman burada ne bir pusu kurmuşum, ne rolünü baltalayacak bir şey yapmışım, ne de Retarted RP(??) yaptığıma dair bir kanıt var. Herkes bir numarayı arayıp yanlış konum verebilir, IC olarak bu durum normal bir şeydir. Eğer geldiğinde sana ateş açsaydım bu hem DM hem de bahsettiğim gibi meslek yapan oyuncuya pusu kurmak olurdu. Fark ettiyseniz karakterim SSte görünmüyor bile. Sadece bir telefon görüşmesi. Bir diğer konu ise maske konusu; fark ettiyseniz bir yemek dükkanına konum gelmiş. Belki orada bir soygun yapıp direkt arabana atlamak için çağırmışımdır? Roleplay yapmak için bir yemek dükkanında oyuncu olmasına gerek yok diye düşünüyorum. Eğer her noktada oyuncu olması gerekseydi, şuan Sürekli Roleplay dediğimiz olay gerçekleşemezdi. Savunmam bu kadar, bu olayın OOC bir durumu söz konusu değil. Telefon numarasını VCPD'e ihbar edebilirsiniz, bunun yeri Oyuncu Şikayetleri değildir. İyi forumlar.

#2 - 15.12.2023 11:19
++

Ayrıca kanka şunu da ekler misin,
bahsettiği Mike Robertson denilen heriften herkes rahatsızdı ve bir çok oyuncunun rolünü baltalıyordu. Lütfen beni öyle biriyle kıyaslamasın. Yasaklanma sebebi tamamen genel bir şey, böyle bir rol yaptı diye yasaklanmaz hiç kimse. Yanlış algı yaratmasın lütfen.

#3 - 15.12.2023 11:24
ek olarak bir bilgi vermek istiyorum,
geçtiğimiz günlerde arkadaşıma birlik içi rankup adına  GuestRP pasladım. görev gereği bir dükkanı soyması gerekiyordu. şahsi tahminimce bu guestRP esnası olabilir. şehirden uzak bir yerde olmasına bir çok şey sebep olabilir. akşam saati kişisel rollerini, birlik saygınlığını hiçe sayıp bahsettiğiniz gibi DM arayışında olacağını düşünmüyorum. iyi forumlar dilerim.

#4 - 15.12.2023 15:19
Kanıtlarınızı iletebilirsiniz, ben kanıtlarımı sundum ancak siz kanıt sunmadınız. Madem dediğiniz gibi bir şey var neden size pm attığımda pm kapattınız? Neden aynı şeyi iki kez yaptınız, neden telefonu da kapattınız?

Yalan söylemek yerine özür dileseniz şikayeti geri çekerim ama pm kapattığınız bile ortada ve ekran görüntüsü var. Kasıtlı yapıyorsunuz, arkasında durun bari.

#5 - 18.12.2023 17:47
Tekrarında ceza alacaksınız. @wesley01