Konu: [01.12.2023] Penyamin_Termendzhyan - Retarted RP, Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 109 defa)

#0 - 01.12.2023 22:43

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Penyamin_Termendzhyan @dardayimyalanimyok06

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Tashard_Love @Laurier - Ksenia_Marina @iambussyboss Furnell_Hodges @Gabraen

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.12.2023 saat 22:13

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Spoiler: GösterGizle
Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Belirtilen saat ve tarih zaman içerisinde alt karakterim ile Idlewood'da kendimizce tatlı rolümüzü sürdürürken bir süredir aynı sokağa trol kafada gelen arkadaşlar, tekrardan uğradılar. Elbette başlarda sakin kalalım dedik fakat uzattıkça uzattılar. Baltalanan rolümüzü yarıda bırakmak zorunda kaldık. Yönetimin bu olaya bir netice getirmesini temenni ederim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): yani lafı dolandırmaya gerek yok, arkadaşımızın konuşma şekli ve ortak nezaket kurallarını çiğneyen PM dönüşü ortada. şikayet açmakla uğraşmak istemesem de bazı arkadaşlarımızı bildirmediğimiz sürece bu tür Viceta görmememiz gereken durumlar artışa geçiyor. İyi forumlar dilerim.

« Son Düzenleme: 01.12.2023 22:54 NapoXL »

#1 - 01.12.2023 22:47
Şahitliği onaylıyorum, gerekeni ne ise yapılması gerekiyor.

#2 - 01.12.2023 22:57
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 01.12.2023 22:59
Retarted rplik bi sey göremiyorum, Furnell ile eskiden rolümüz var. Brawl ile iki-üç defa dövmüştük. Onu konuşmaya geldik ve sonrasında; Lovel umarım annene bdsm yapar dedi bende dellendim (ic  :-\ ) sonra öyle konustuk baktım NAPOXL pm attı bende o anlik dallama yazdım bence nezaketlik bir sey yok günlük hayatimda dallamayı kullanıyom  ??? ::) ::)

#4 - 01.12.2023 23:01
retarted RP, gereksiz saçma sapan bir şekilde sokağa gelip direkt trollinge vurmanız gerekçesiyle uygun görüldü. ooc hayatın ilgilendirmiyor buradaki hiç kimseyi.

#5 - 01.12.2023 23:03
açılan şikayete savunma yapmaya değil, eğlenmeye geldiğin tek yaptığın (güya)savunmadan belli oluyor.

#6 - 01.12.2023 23:12
Retarted rplik bi sey göremiyorum, Furnell ile eskiden rolümüz var. Brawl ile iki-üç defa dövmüştük. Onu konuşmaya geldik ve sonrasında; Lovel umarım annene bdsm yapar dedi bende dellendim (ic  :-\ ) sonra öyle konustuk baktım NAPOXL pm attı bende o anlik dallama yazdım bence nezaketlik bir sey yok günlük hayatimda dallamayı kullanıyom  ??? ::) ::)
Ben seni ilk defa görüyorum. Ayrıca 1-2 hafta öncesine kadar 8-9 ay boyunca karakterim pasifti.

#7 - 01.12.2023 23:24
Ben seni ilk defa görüyorum. Ayrıca 1-2 hafta öncesine kadar 8-9 ay boyunca karakterim pasifti.
bu olay yeni değil zaten, eski idlewood döneminde. Hâlâ yan karakterlerimiz ncli değil, hayatta.

#8 - 01.12.2023 23:25
retarted RP, gereksiz saçma sapan bir şekilde sokağa gelip direkt trollinge vurmanız gerekçesiyle uygun görüldü. ooc hayatın ilgilendirmiyor buradaki hiç kimseyi.
trollük bir şey yok, yanındaki arkadaşlar car dm atıyor sonrasında. Asıl trolle siz vuruyorsunuz biz oraya takılmaya gelmiştik.  :garip:

#9 - 01.12.2023 23:59
Şikayet incelendi. Karakter türkçe terim ve ortak nezaket kapsamında cezalandırılacak.