Konu: [11.08.2023 - Alanzo_Changretta] Cache Mining - Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 165 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.08.2023 19:49
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Wonth
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Vice Mahkemesi @Dusty (Skin Yapımcısı)
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.08.2023

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
20.04.2023 tarihleri civarında @Dusty 'e ulaşarak yaptırdığım imvu tabanlı özel skinimin bugün tanıtımları incelerken bir karakterin kullanıyor olduğunu gördüm. Skin yapımcım Dusty ile iletişime geçerek durumu belirttim. Şikayet oluşturabileceğimi söyledi.

Kişinin eklettiği skin ektedir.
https://www.vice-rp.com/forum/Themes/ViceRoleplay/images/skin/1920/29165.png

Kişi tarafından açıklama bekliyorum. Teşekkürler.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Skinimi bir önceki bakımda yenisiyle değiştirmiştim. Skin şu anda kullanılmıyor ancak ID'si 20917 diye hatırlıyorum. İşlemlerin uygulanmasını rica ediyorum.
« Son Düzenleme: 11.08.2023 19:57 Ruffnut »

#1 - 11.08.2023 20:51
Wonth adına model için savunma,

Modelin yapımcısı bizzat benim. Random bir noktanın rigi kontrol edilerek (rigde benzerlik olabilir, Dusty ile kullandığım iskeleti paylaşmıştım.) aynı olmadığı kontrol edilebilir. Aynı IMVU ürününü tercih edip farklı olarak yaptırılmış. Özgün olmayışı, cache mining olduğu anlamına gelmez. 3ds yüklü değil formattan ötürü fakat şikayeti sonuçlandıracak yetkili iki modeli birlikte kıyaslayarak kontrol edebilir. Modeli yaparken yakada yaşadığım bir sıkıntıdan (IMVU modelinin yakası transparandı, bir kaç poligon bizim modelimizde silinmiş durumda) dolayı 1-2 ekran görüntüsü de almıştım o aşamadan, pek bir kanıt niteliği olmasa da görüntülerin istenirse onları da atabilirim.
Çalıştığımız IMVU ürünü: GösterGizle

#2 - 11.08.2023 21:27
Vice onaylısı olmayınca skinci sayılmıyon chikom o yüzden boşa açıklama yapmışssın direk silerler skini adamın piyasaya yön veriyon ama vice onaylısı değilsin  :)

#3 - 11.08.2023 21:37
Değiştirdiğiniz (silinen) modelin dosyalarını forum PM üzerinden skin başvuru biletinizin linki ile birlikte iletin. @Ruffnut
« Son Düzenleme: 11.08.2023 21:39 Heaven schon gehesen »

#4 - 12.08.2023 01:28
Merhaba, bana ulaştırılan dosyalardaki modeli ve şikayetin ana konusu olan çalıntı(?) olduğu iddia edilen model incelendi.

>>> İki model de full IMVU full body exportu olarak çekilmiş ve haliyle fiziki özellikleri benzer gelmiş, ikisi de birbirinin aynısı değil. IMVU üzerinden full body alındığında eğer size ayarlamazsanız body boyutları aynı gelebilir. Model üzerindeki vertex ve poligon oynamalarına baktığımızda ise bariz farklılık belli oluyor. Bir taraf düşürme yaparken diğer tarafın modelinde herhangi bir düşürme gerçekleşmemiş.

Wonth adına model için savunma,
Modelin yapımcısı bizzat benim. Random bir noktanın rigi kontrol edilerek (rigde benzerlik olabilir, Dusty ile kullandığım iskeleti paylaşmıştım.) aynı olmadığı kontrol edilebilir.
Daha öncesinde iki tarafın da modellerin ana yapısı için kullanılan bodysizeın aralarında paylaşıldığını doğruladık. Rig ve kemik ayarlarına baktığımızda benzerlik görüyoruz, bunun kaynağı ise daha öncesinde hazırlanmış bir alt yapıyı iki modelcinin de kullanmış olmasından kaynaklanıyor.

Şikayetin ana konusu olan takım elbise modeli iki skin yapımcısı tarafından aynı düzen ve kaynak içerisinde yapıldığı için çalıntı ya da mining söz konusu değil.
Şikayet reddedildi.