Konu: Fear RP-RK İhlali  (Okunma sayısı 193 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.08.2023 13:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kadeem_Traymond @thexmurat  Tiontay_Murray @eshadyy

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Cassandra Carloni @unknownbard200618 Tom Patel @G_Han 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde gözüküyor

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler hood onaylı bölgemde bana ve Cassandra karakterine karşı herhangi Fear RP yapmaksızın küfürler ediyorlar. Vurulduktan sonra, yerdeyken ölüm tehtidlerine devam ediyorlar. Bunun akabinde kişileri uyarmaya devam ediyorum ayaklanan birine yumruk atmam üzerine, diğer vurulmuş arkadaş ayaklanıp bana yumruk atıyor. Arkadaşının önüne geçiyor, kişiyi koruma rolü yapıyor. Tüm olayların ardından kişileri salıyorum. Koşarak motorlarına gidiyor, bir şey olmamış gibi binip gidiyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişiler hood bölgemize geliyor, Cassandra karakterine ıslık çalıp ''P-şşt'' şeklinde sesleniyorlar. Cassandra karakteri o an bir olaya sinirli olduğu için, gidin buradan cevabını veriyor. Kişiler de bunun üzerine kalıp laf yapmaya devam ediyor. Ardından olay yerine benim kenarda duran karakterim yaklaşıyor, kişilere olayı sorduğunda agresif cevaplar ve hakaretler alıyor. Tekrardan kişilerden gitmesini istiyor. Kişiler gitmek yerine, karakterimin eşine laf ediyor, küfürler savurmaya devam ediyor. Karakterimin olduğu bölgede, iki siyahi karakterin bu tarz haraketlere devam etmesi üzerine Cassandra karakteri silahını çekiyor, kendi onaylı hood bölgesinde kişileri vuruyor. Burada silah çıkarılma sebebi, bir kaç sözlü tartışma değil. Bir çok git ikazı üstüne, kişilerin onaylı hoodumda, R19 karakterimin eşine laf yapmaya devam etmesi üzerine gerçekleşen bir rol. Rolün gerisi şikayette mevcut.

« Son Düzenleme: 02.08.2023 13:32 Notiza »

#1 - 02.08.2023 13:32
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 02.08.2023 13:40
Spoiler: GösterGizle

"siktiğimin sürtüğü buradan çıkarsam yarın sen olmayacaksın" lafı bile fear rp ihlalinin nasıl işlendiğini kanıtlar nitelikte, arkadaşlar rolleri ciddiye almadıklarını da pmden belirtmişler.

Karakterler 1 kez en başta, 2 kez mekan içerisinde olmak üzere 2 kez vurulmuşlar. Kanamaları var, motorla ön kaldırıp fotoğraf çekme rolü yapıyorlar.
şahitliğimi onaylıyorum.
« Son Düzenleme: 02.08.2023 13:43 unknownbard200618 »

#3 - 02.08.2023 14:58
"Rollerini ciddiye almıyorlar" derken ne ima ediyorsun? Rolümüzü ciddiye alıyoruz, demek istediğim oyunu kadar takmıyoruz sizin gibi. Rolümüzü gayet eğlenerek yaptık. Ben tarafımca bir hata yaptığımı düşünmüyorum.

#4 - 02.08.2023 15:05
"Rollerini ciddiye almıyorlar" derken ne ima ediyorsun? Rolümüzü ciddiye alıyoruz, demek istediğim oyunu kadar takmıyoruz sizin gibi. Rolümüzü gayet eğlenerek yaptık. Ben tarafımca bir hata yaptığımı düşünmüyorum.

Dostum bizim rollerimizi eğlenerek yapmadığımız kanısına nereden vardın? Ben de rol sürecinde eğlenebilirdim, kural ihlalleri olmasaydı tabii. Oyunu takmamak konusuna gelirsek, OOC olarak kimsenin bu oyunda yaşadıklarını dert ettiğini zaten sanmıyorum. (Yanılıyor olabilirim) Fakat bir yere kadar ciddiyet, rollerin gidişatı için gerekli bir durum. Bu yazı sonrasında tarafımca bir yazı gelmeyecektir, savunman bu kadar ise sonuçlanabilir.

#5 - 02.08.2023 15:10
o sokakta senden tek hoşnut olmayan karakterler biz değiliz başka kız karakterler de var, bizim hoodun çevresindeki her yerdeki kızlara sulanıyorsunuz. bunu kasten yaptığınızı düşünmekteyim -kışkırtma olabilir ama arkadaşı zan altında bırakmak istemiyorum- belirli olaylardan ötürü. rolünüzden gayet eğleniyorsunuz orası belli ama vurulduktan sonra fear rp yapmaya gelince yapmıyorsunuz. neyse diğer arkadaşın savunmaya yapmayacaksa ben savunmamı sonlandırıyorum.

#6 - 02.08.2023 15:23
Karakterim daha yeni, bu sabah isim attım. Arkadaşımın sana o rolü yapması çok anlık gelişti, onun savunma yapıp yapmayacağı hakkında bir fikrim yok.

#7 - 05.08.2023 13:27
Daha fazla savunma gelmiyor. Sonuçlanabilir.

#8 - 05.08.2023 16:00
Karakterler ceza alacak.