Konu: Karakter oluşumundaki soy ismi. Harf benzerliği farklı soy isimler.  (Okunma sayısı 295 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.11.2019 20:15
Öncelikle ben nick ve isim takıntılı bir insanım. Oyun içi Jason ismini kullanacağım fakat kendim soy ismini bulamadığımdan dolayı last name generator adlı siteden soy ismi baktım. Çıkan sonuçlarda Jason Voorhees vardı. Kullanacaktım fakat bu Friday13th filmindeki kurgusal karakterin soy ismi çıktı. Başka sonuçlarda Voorhees değil de Voorhes soy ismini buldum. İkisi tamamen okunuş, köken, popülerlik tarafından farklı soyadlar ama yinede kararsız kaldım. Jason Voorhes ismini almam problem oluşturur mu? Herhangi bir wiki geçmişi yok. Bunun için kanıtlarla beraber ticket oluşturdum dün gece, konuyla ilgili geri dönüş henüz sağlanmadı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 14.11.2019 20:23
13. Cuma(13th Friday) karakteri olduğu için Jason Voorhes, Jason Voorhees adı kullanılması yasak. Sunucu içerisinde ünlü insanlar/ünlü kurgusal karakter isimleri kullanımı yasaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 14.11.2019 20:26
Ünlü isimlerinin ve wiki geçmişi olan karakterlerinin kullanımının yasak olduğunu biliyorum fakat Voorhes soy isminin Voorhees soy ismi ile hiç bir bağı yok googleden gelişmiş aramadan ikisini de arattığınız zaman görebiliyorsunuz Voorhes soy ismi Friday13th filmindeki karaktere ait değil. Türk isimlerinden örnek verecek olursak Ela ve Eda gibi düşünebilirsiniz.
Okunuş olarak bile baktığınızda Voorhees = Voorhiis şeklinde okunurken, Voorhes = Vorhes şeklinde okunuyor.

Ek olarak bunu size bir farklı şekilde de şöyle anlatabilirim Jayson ve Jason isimleri de farklı isimlerdir Voorhees ve Voorhes soy isimleri gibi.
Eğer Jayson Voorhees yaparsanız farklı bir karakter farklı bir isim olur. Birinde "y" harfi eklendiğinde farklı bir karakter haline geliyor diğerinde "e"harfi çıktığında farklı karakter haline geliyor.
« Son Düzenleme: 14.11.2019 20:54 Invain »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 14.11.2019 21:01
@cherry wine 
• Birincisi güzel kardeşim o 13th Friday değil Friday13th'dir.
• İkinci güzel dostum Voorhees ile Voorhes'in okunuşlarını senden bir duymak isterim.
• Üçüncüsü güzel dostum bu konuyla ilgili ticket attım kanıtlarla beraber.
• Dördüncüsü güzel dostum direkt olarak okunuşlarını google çevirinden de dinleyebilirsin yada yabancı kaynaklardan da dinleyebilirsin. (Google çeviri düzgün çevirmiyor dersen eğer evet haklısın google çeviriye cümle yazarsan sana düzgün çevirmez fakat sen eğer oraya kelime yazıp dinlersen oradaki kadın sesi ingiliz aksanıyla konuştuğundan dolayı sana doğrusunu söyleyecektir.)
• Beşincisi güzel dostum Jason Voorhes yazdığın zaman seni Jason Voorhees kanalına yönlendirecektir.
• Altıncısı dostum gelişmiş aramadan popüler sonuçları değilde direkt olarak Jason Voorhes adını tarattığın zaman senin önüne Friday13th karakteri çıkmayacaktır. O yüzden Jason voorhees ile Jason Voorhes aynı karakter değildir.
• Yedincisi dostum Jason Voorhes soy isminde ne bir ünlü var ne de wiki geçmişi olan kurgusal bir karakter var. Yani anlayacağın farklı karakterler olmasını ben sana sabaha kadar kanıtlaya kanıtlaya anlatabilirim. Sen bana neden olmayacağını kanıtlayarak anlatabilir misin?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 14.11.2019 21:04
hoşgeldin killa hakan
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 14.11.2019 21:05
hb kocum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 14.11.2019 21:06
@cherry wine 
• Birincisi güzel kardeşim o 13th Friday değil Friday13th'dir.
• İkinci güzel dostum Voorhees ile Voorhes'in okunuşlarını senden bir duymak isterim.
• Üçüncüsü güzel dostum bu konuyla ilgili ticket attım kanıtlarla beraber.
• Dördüncüsü güzel dostum direkt olarak okunuşlarını google çevirinden de dinleyebilirsin yada yabancı kaynaklardan da dinleyebilirsin. (Google çeviri düzgün çevirmiyor dersen eğer evet haklısın google çeviriye cümle yazarsan sana düzgün çevirmez fakat sen eğer oraya kelime yazıp dinlersen oradaki kadın sesi ingiliz aksanıyla konuştuğundan dolayı sana doğrusunu söyleyecektir.)
• Beşincisi güzel dostum Jason Voorhes yazdığın zaman seni Jason Voorhees kanalına yönlendirecektir.
• Altıncısı dostum gelişmiş aramadan popüler sonuçları değilde direkt olarak Jason Voorhes adını tarattığın zaman senin önüne Friday13th karakteri çıkmayacaktır. O yüzden Jason voorhees ile Jason Voorhes aynı karakter değildir.
• Yedincisi dostum Jason Voorhes soy isminde ne bir ünlü var ne de wiki geçmişi olan kurgusal bir karakter var. Yani anlayacağın farklı karakterler olmasını ben sana sabaha kadar kanıtlaya kanıtlaya anlatabilirim. Sen bana neden olmayacağını kanıtlayarak anlatabilir misin?

Sevgili dostum Takıntılı Voorhes RPG adında bir sunucu açıp istediğin kadar isim değiştirerek oynayabilirsin. Bu tür ünlü ismine benzeyen/diziden/filmden/kitaptan alınan karakterlerin kullanılmasına izin verilmiyor. (Daha önce 15 kere daha tickettan, oyundan ve forumdan size iletildiği gibi)  Buradaki insanlar size yardımcı olmak için çabalıyor ancak takıntılı birisi olduğunuzu belirterek, muhtemelen buna sığınarak bu tarz rencide edici gereksiz cevaplar veriyorsunuz. Platformdan uzaklaştırıldınız. İyi eğlenceler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok