Konu: Matthias Schuster - Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 280 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.05.2023 20:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Matthias Schuster @eyupcan0031

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.05.2023 - 19:08, 19:16 arası.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
15. Mülk ve Ticaret Kuralları

Sunucu ekonomisinin dengesinin sağlanması, diğer oyunculara karşı haksız kazancın önlenmesi ve oyun dışı ticaretin önlenmesi adına yapılan ticaretlerde belirli kısıtlamalar bulunmaktadır.

15.1. OOC Ticaret: Oyun mal varlıklarınız için yapacağınız tüm ticaret işlemleri IC olmak zorundadır. Yapacağınız ticaret işlemleri için forum veya üçüncü bir iletişim aracı kullanmamalısınız. Bununla birlikte OOC parayla alınan Vice Market ürünleri hiçbir şekilde paraya çevrilemez.
Örnekler
- Discord üzerinden iletişime geçip OOC anlaşma yaparak bir evi/işyerini satın almak
- Gerçek para karşılığı para, mülk, araç, materyal vb. satış gerçekleştirmek
- VP ile alınmış özel interior, gate vb. mülke eklenen market ürünleri için fiyat biçmek (Satış yapmadan önce tüm Vice Market ürünleri mülkten kaldırılmalıdır, özel interior, özel exterior veya gate ile satış yapılamaz.)

15.2. Mülk satış kuralları: Bireysel olarak sürekli ev, araba, işyeri al-sat yapmak her ne kadar gerçek hayatta bazı kişilerin uğraştığı bir alan olsa da oyunda fırsat eşitliğini önlemesi ve haksız kazanca yol açması sebebiyle satışlar üzerine kâr oranı konusunda kısıtlama uygulanmıştır. Mülkü sadece satmak için alıp uzun süre elinde bekletmek de kuralı ihlal etmektedir.

Ev, işyeri ve araç  satışlarında maksimum limit:  Sistemsel mülk değeri + dekorasyon/modifikasyon/geliştirme fiyatı + Sistemsel mülk değerinin %10'u
- Dekorasyon fiyatı ile ilgili alıcı ve satıcı arasında anlaşmazlık durumu oluştuğunda rapor atarak oyun yetkililerinden durumu incelemesini talep edebilirsiniz.
- Mülke ekletilmiş özel interior ya da özel exterior satış fiyatına dahil edilemez.

15.3. İlan sistemi kullanımı: İlan sisteminde kurala aykırı fazla fiyat veya ilanı üste çıkarmak (Örn: 200.000 fiyatındaki ev için 50.000 fiyat koymak) için mantıksız fiyatlar koymak yasaktır.

15.4. Karakterler arası yapılan ticaret içerikli sözleşmeler: Mülk satışı için yapılan sözleşmeler (örneğin taksitle ödeme gibi) kullanıcı sorumluluğundadır. Ancak sözleşmeye uymamak veya sözleşme üzerinden dolandırmak OOC olarak yasaktır ve dolandırıcılık kapsamında yaptırım uygulanır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Matthias Schuster karakteri, ilanda bulunan Bullet markalı aracımı satın almak için beni arıyor. Araç karşılığında, tabanca takası için teklif sunuyor ve kabul ediyorum. Devamında, aracı ona takas yapacağımız için 1 dolara satacağımdan, kanıt niteliği taşıması için pm üzerinden ticaret hakkında sorular soruyorum. Kendisi videonun başında bulunan cümleleri kuruyor ve güveni sağlayıp ticareti gerçekleştiriyoruz. Aracı sattıktan sonra arkadaş geleceğim diyor, arabayı alıp uzaklaşıyor ve pm durumunu kapatıyor. Silahı alıp gelecek diye beklerken, araç ile önümden geçiyor. Devamında kendisini IC olarak bulup, konu hakkında bilgi almaya çalışıyorum. Bana "Araba benim, seni tanımıyorum" diyor ve sıyrılmaya çalışıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Bullet marka aracımın geri verilmesini ve arkadaşın gereken cezayı almasını talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 02.05.2023 20:57 gaddaroso »

#1 - 03.05.2023 01:31
  :manifdog

#2 - 03.05.2023 02:56
@eyupcan0031 GERİ GETİR LAN ARABAYI!!!

#3 - 03.05.2023 02:57
@SiberayEGM

#4 - 03.05.2023 17:21
kanka adam 8 seviye silah takası yapmadan hiç mi bakmadın, diyeceksen farklı hesaba geçip öyle verecekti m/a'ya göz yummuş oluyorsun. garip bir şikayet

#5 - 03.05.2023 17:44
Dalgınlığına gelmiştir insanlık hali dolandırıcı adamı savunmak saçma kaçar?

#6 - 03.05.2023 17:55
Şikayeti açan arkadaşla aynı oluşumda rol yapıyoruz, ic olarak bana dolandırıldığını söyledi ve adamı yakaladık, ooc bir ihlal olsa bile bu olayı role döküp ihlali yapan tarafında ceza almadan sıyrılmasını isteyip rol yaptırdım çünkü kuralları bilmediğini ve yeni bir oyuncu olduğunu sandım. Ne kadar tehdit edip korkutsak bile /araba benim/ /isterseniz beni öldürün ama araba benim/  :D şeklinde roller yaptı, platform kurallarına da gayet hakim. PM üzerinden uyarmak istedim fakat pm kapatmış, sürekli şikayet açın diyip durdu, rol desteği alması gerektiğini düşünüyorum.

Spoiler: GösterGizle

Sonradan gelen edit: Şikayeti açan arkadaşın karşı tarafla yaptığı ooc (pm üzerinden) görüşmeleri bilmiyordum, şimdi videodan izledim ve bunun da bir ihlal olduğunu biliyorum. İyi forumlar.

« Son Düzenleme: 03.05.2023 18:10 izmirsefiri »

#7 - 03.05.2023 18:11
Dalgınlığına gelmiştir insanlık hali dolandırıcı adamı savunmak saçma kaçar?

dolandırıcı adamı savunmadım, her türlü cezayı alsın fakat arkadaş da göz göre göre dolandırılmış. 8 seviye adamın silahı bile olamaz zaten, 400 bin dolarlık takas yaparken seviyesine forumuna bakarsın yani. neyse daha fazla buradan tartışıp şikayeti kirletmeyelim

#8 - 03.05.2023 20:14
Kişi ceza alacak ve iade sağlanacak.