Konu: [28.02.2023 Varnava Chaykovsky] Powergame, Kolluk Kuvvetlerine Karşı Kurallar  (Okunma sayısı 165 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.02.2023 04:39

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Varnava Chaykovsky @zThyke

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Pamela Willhems @NapoXL

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28 Şubat 2023 saat 01.23

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Örnekler
- Bir otobüsü tutup fırlatmak
- Yüksek bir yerden atlamak ve atlama sonucu yaralanma gibi sonuçlarını yok saymak
- /me ile verilen hareketten alakasız veya aşırı bir hareket gerçekeştirmek: (Örneğin /me silahla bacağına ateş eder. belirtildikten sonra oyuncuya art arda ateş edip sistemsel bayıltmak)
- Normalde beyaz bir karakter kullanıp siyahi skin seçmek, çatışma için hitbox küçük skinler kullanmak

13. Kolluk Kuvvetlerine Karşı Kurallar

Sunucuda kolluk kuvvetleri IC düzeni sağlayan, sunucunun omurgası olarak nitelendirilen devleti temsil eden kuruluşlardır. Tüm kolluk kuvvetlerine karşı yapacağınız roller mantık çerçevesinde olmalıdır.

Uygunsuz örnekler aşağıda verilmiştir:
- Polisler tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
- Polisler agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
- Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
- Polisler, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
- Polis ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
- Polis ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
- SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
- Kolluk kuvvetlerine ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
- Kolluk kuvvetleri ait bürolarda kolluk kuvvetleri üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
- Kolluk kuvvetleri ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kendisi kolluk kuvvetlerine direnmek kapsamında kovalanıyorken araçtan bir anda iniş sağladı ve köprüden aşağıya atladı ve sonrasında oyundan çıktı. Aşağısı ekipler tarafından kontrol edildi ve hiçbir şey bulamayınca bir süre bekledikten sonra rol olmamış gibi devam etmek zorunda kaldık.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Aşağısı kontrol edilirken SS almayı unuttum fakat loglara baktığımız zaman her şey daha net anlaşılacaktır. Eğer quit atmadıysa /sit komudu ile yaralı duruma düşmeyi engellemiştir.

#1 - 28.02.2023 11:17
orada bulunduğum için şahit konumunda olduğumu düşünüyorum. şahitliğini onaylıyorum, aşağı indikten sonra 6-7 dakika dar bölgeyi taradık fakat bir bulguya rastalamadık. arkadaşımızın /q loglarının kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

#2 - 28.02.2023 12:09
eve geçince savunma yapacağım

#3 - 28.02.2023 12:55
Sunucudan bilerek çıkış sağlamadım, evde gece saatleri elektriğim gitti ve ne yapacağım bilemedim. Sonra aklıma telefondan discord yüklemek geldi yükledim hemen Gunnar Bauer ile iletişime geçtim. Yarın ilk işim geldiğim gibi aktif pdye pm atıp tutuklanacaktim. Zaten @hoon1gan242  quit bildirim kısmına yarın role devam edecek diye yazmış

#4 - 28.02.2023 13:25
Bazı şeyleri yazmayı unutmusum şu an telefondayım daha gelemedim eve. Ek olarak sit komutuyla düşmeyi engellemeyi ilk defa duyuyorum. Oraya bilerek atlamiyorum, hatta düştüğümü bile bilmiyordum sizin attığınız fotoğrafa baktığım zaman öğrendim

#5 - 28.02.2023 16:20
Sunucudan bilerek çıkış sağlamadım, evde gece saatleri elektriğim gitti ve ne yapacağım bilemedim. Sonra aklıma telefondan discord yüklemek geldi yükledim hemen Gunnar Bauer ile iletişime geçtim. Yarın ilk işim geldiğim gibi aktif pdye pm atıp tutuklanacaktim. Zaten @hoon1gan242  quit bildirim kısmına yarın role devam edecek diye yazmış

Merhaba. Sunucudan bilerek çıkış sağlamamış olsanız bile köprüden atlamanızın Powergame kapsamında değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Aracınızın kontağını kapatarak bu kadar yüksek bir köprüden atlamanız pek normal karşılanacak bir durum değil şahsi fikrimce. Daha fazla ileti atarak şikayeti kirletmeyeceğim, sonuçlanmasını beklemek en doğrusu.

Güncel: GösterGizle

Diğer memur arkadaşların attığı SS'lere göre aşağıya düştükten sonra Quit attığınız burada net bir şekilde gözüküyor. Belki dediğiniz gibi elektrik kesintisinden kaynaklıdır, orasını bilemeyeceğim. Kanıtlar güncel.

#6 - 28.02.2023 16:51
Powergaming için savunmanızı iletmelisiniz. @zThyke

#7 - 28.02.2023 17:12
https://cdn.discordapp.com/attachments/727183684352081921/1080129365880344596/sa-mp-151.png

Orada aslında bir ihlal yapmıyorum, elektrik kesintisi yaşadığım için sizde aşağı doğru uçmuşum gibi gözükmüş. Oyuna girdiğim gibi zaten yukarıdaydım ve profilime bakarsanız daha önceden böyle bir ihlal yapmadığımı görürsünüz. Şu an sunucuda bekliyorum, Sophia karakterine ilettim şu an hiç bir şekilde olduğum yerden ayrılmıyorum.

#8 - 28.02.2023 18:18
Savunma yeterli görülmedi, ceza atılacak.