Skini birkaç ay önce herkese açık discord sunucusunda rell halinde almıştık.
Burada benim gördüğüm, yorumladığım bir nokta var;
senin yaptırdığın skinin çene kısmı oval, yuvarlak. Vertexleri çekilmiş. Bu düzenleme senin konuşman esnasında yapıp belirtilmiş.
Bizim rell olarak aldığımız skinin çene kısmı ise sivri ve saçı kısa.
Eğer senin yaptırdığın ya da yaptırdığını bahsettiğin skin alınmış olsaydı, dışarıda dolaşımda olan skin kesinlikle son hâli olurdu, boş hâli değil. Buradan yapabileceğim çıkarım; hâli hazırda olan rell bir skini alman ve düzenleme yaptırmak; saç, yüz değişikleri vs. için bir yapımcıya vermen.
Bizim rell hâlde aldığımız skinin çene uçları sivri, saçları kısaydı. Saçı ve çene hoşumuza gitmediği için kendimiz değiştirdik. Çene kısmındaki vertexleri ve bu vertexlerin konumunu inceleyen farklı olduğunu görecektir. Bu da headinin daha önce cacheden alınmadığını gösterir.
Eğer gerçekten durum buysa, head baştan yapılmamışsa, hâli hazırda yapılmış bir skini sadece saç, yüz değişikliği için bir yapımcıya verdiysen açtığın şikayet bana pek mantıklı gelmiyor. Model de falan değilim, bu önemli değil. Değiştirilir ya da farklı bir şey de koyulabilir hiç önemli değil. Tek sorun, benim çıkarımlarıma göre; herkese açık dolaşımda olan bir skine saç ve yüzde ufak değişiklikler yaptırdın diye tamamıyla sana özel olmasını beklemen. Bu, sunucuda fazla kullanılan bir headi alıp, saç ve ufak tefek değişiklikleri bir yapımcıya yaptırtıp, sunucuya yükletip daha sonra da yapımcıya yaptırdım diyerekten sunucudaki herkesten kaldırtmaya çalışmakla aynı mantık.
Head sadece sen istedin diye baştan yapıldıysa buna lafım yok, haklısındır ama yukarıda belirttiğim durum varken buna pek inanasım gelmiyor. Baştan yaratılmış olsaydı çene kısmı sonradan değiştirilmezdi, yapılırken kötü olduğu görülürdü. Gerek yüz olsun, gerek saç, gerekse çene kısmı eminim benim kullandığım model ile aynı değil.