Konu: [13.10.2022 - Vladilen_Fyodorov & Nikolai_Poschevo]  (Okunma sayısı 200 defa)

#0 - 13.10.2022 23:22

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @sThykes - Vladilen_Fyodorov / @Zangief - Nikolai_Poschevo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Martin_Bonetti

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: [13.10.2022] 22:55 - 23:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Noob DM + Non RP

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Olaya sonradan dahil olan karakterlere korku rolü göstersem bile adamlar beni açık büfede sebepsiz yere dövmeye başladı. Ortada herhangi bir hakaret veya sürtüşme olmadığı halde sivil bir insana yapmaması gereken bir rol gösterdiler. Olay yerinden korku rolümü yaparak ayrılırken tam o esnada bir oyuncu tarafından karakterim kafasına beyzbol sopası yedi. Tekrar altını çizerek söylüyorum, herhangi bir hakaret veya sürtüşme olmadı. Ekran görüntülerinde de göründüğü gibi. Ayrıca karakterine hakaret etmediğim bir adam beni neden metrelerce kovalıyor?

« Son Düzenleme: 13.10.2022 23:27 Bies »

#1 - 14.10.2022 03:11
İyi geceler, öncelikle sürekli olarak aktif tuttuğumuz ve reklam verdiğimiz bir yere gelip bizimle alakalı olmayan biriyle tartışmaya başladın. Roller gereği tartışan müşterileri ilk önce Brawl vs. atmadan çıkartmaya yelteniyoruz. Hodumuzda olduğundan dolayı kişi sayısı olarak üstünüz. 1.SS'e bakarsak ilk önce Fear-rp yapmamışsın "Sen neden bahsediyorsun serseri?" yazmışsın. Yazmaman gerekiyordu. Burası bir hood onaylı/onaysız farketmez. Her türlü 1 seviye bir karakterden üstünüz. 2.SS için konuşursak toplandığımız zaman fear rp yapmışsın. Fakat ilerleyen SS'lerin içinde eksik ss atmışsın. Karakterini dövme sebebimiz başka birisiyle tartışıyor olman değil, Hood içindeki birlik üyelerine karşı tavrın. "Sen neden bahsediyorsun serseri?" ve birlik liderimize "Çekil önümden ahbap" gibi söylemlerde bulunmandı. Herhangi bir birliğin Hooduna gidip, (dediğim gibi onaylı/onaysız farketmez.) Birlik üyelerine "Sen neden bahsediyorsun serseri?" ve birlik liderine "Çekil önümden ahbap" gibi chatlerle gidersen aynı tepkiyi alacaksın. 
Alıntı
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
Birbirinizle dalaşmamanız için bir çok farklı birlik üyesi rol içinde uyarıda bulundular. O Ss'leri atarsan güzel olur.
Alıntı
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek

Karakterine karşı sataşma rollerine işler kızıştığında, birlik üyelerini dinlemediğin zaman hakaret/zorbalık vs rollerine girildi, burada bir sorun olduğunu zannetmiyorum.
Alıntı
Noob DM + Non RP
Rolsüz ve sebepsiz yere olmadığı ise çok açık. Yukarıda belirttim, rolsüz olsaydı sanırım en fazla 2 SS atabilirdin.

#2 - 14.10.2022 04:23
Ek olarak; Buraya atmadığın SS'leri ataması gerektiğini düşünüyorum, yönetimi kandırmaya çalışıyormuş gibime geldi.

#3 - 14.10.2022 12:00
@Zangief Sözünü ettiğiniz eksik SS'ler için sizin veya başka arkadaşınızın SS'leri var mı?

Ek olarak kimse "Burada rahatsızlık verme insanlara." diye tartışmaya girmez. Rol sslerini tam halini atar mısınız?

#4 - 14.10.2022 12:46
Ek olarak; Buraya atmadığın SS'leri ataması gerektiğini düşünüyorum, yönetimi kandırmaya çalışıyormuş gibime geldi.

Rol esnasında zaten karakterim olay yerinden çekip gidecekken Vladilen_Fyodorov adlı oyuncu önümü kesti ve tek başınayken bana kimseye karışamazsın gibi cümlelerde bulundu. Ben oyunu oynarken sizin bölgenizi veya sizin forum tanıtımınızı kontrol etmek ya da takip etmek zorunda değilim. Oradaki karakterler Vladilen_Fyodorov'un arkasında toplandığında zaten orada gönderdiğim emote korku rolü gösterdiğimin bir kanıtı. Daha sonrasında o bölgeden ayrılmak istediğimde "Çekil önümden ahbap." dediğim için(senin söyleminle) beyzbol sopası yedim. Bu modern amerikaya şöyle bir baktığında gerçekten alakasız bir rol oluyor. Benim ekran görüntüsü aldıklarım bunlar, sende fazlası varsa onları da buraya sunabilirsin. Kimseyi kandırmaya çalıştığım yok, herkes burada oyununu oynuyor ve ben de sizden şikayetçi olduğum için burada talebimi sunuyorum.

#5 - 14.10.2022 17:26
Tekrardan Merhaba.
Alıntı
@Zangief Sözünü ettiğiniz eksik SS'ler için sizin veya başka arkadaşınızın SS'leri var mı?
Hayır, birlik tarafındaki oyuncularda ss yok.
Alıntı
Ben oyunu oynarken sizin bölgenizi veya sizin forum tanıtımınızı kontrol etmek ya da takip etmek zorunda değilim.
Evet takip etmek zorunda değilsin, kimse zaten bütün oluşum tanıtımlarını takip etmiyor. Fakat, bir bölgeye girdiğin zaman kurallarda yazdığı gibi bir sivil olarak haraketlerine dikkat etmelisin ki bir çok oyuncu bir hood içerisine girdiği zaman birliğin seviyesini nasıl bir birlik olduğunu en azından Checkler.
Alıntı
Oradaki karakterler Vladilen_Fyodorov'un arkasında toplandığında zaten orada gönderdiğim emote korku rolü gösterdiğimin bir kanıtı
Daha sonrasında Fear-rp yaptığını zaten ilk savunmamda ben de kabul ettim, ilk savunmamda belirttiğim gibi bunun öncesinde fear-rp yapmadın. SS'ler dediğim gibi eksik, daha öncesinde biizmle alkası olmayan birisiyle tartıştığın SS'leri atarsan zaten seni bir çok defa uyardık, çözüm sunduk.
Alıntı
Daha sonrasında o bölgeden ayrılmak istediğimde "Çekil önümden ahbap." dediğim için(senin söyleminle) beyzbol sopası yedim.

Evet, zaten IC oalrak gerilmiş bir ortamda herkesin babası olarak bildiği yaşlı bir Rus mafyası liderine böyle bir söylemde bulunursan elbette bir sıkıntı çıkacak, çok normal..
Alıntı
Bu modern amerikaya şöyle bir baktığında gerçekten alakasız bir rol oluyor.
Rus göçmenlerin bulunduğu bir ortamda neyin Amerikan modernliği anlamadım. Rus Mafyasının bulunduğu bir ortamdan kimse zaten insanlık beklemez. Bugün, yarın Ermeni, azerbaycan, italyan, rus veya farklı bir konseptin oluşumuna gittiğin zaman sana aynı tavırları sergileyeceklerinden eminim. Amerika ütopik bir yer değil.

Açılmak için açılmış bir şikayet, ceza alsak bile aynı roller döndüğünde aynı rolleri yapmaktan çekinmeyeceğiz. Yapılan roller sözde modern Amerika’nın "insanlık" çercevesi içerisinde olmadığı doğru. Fakat bunun insanca olmaması bir kural ihlal ettiğimizi ispat etmiyor. Ortada bir rol var, kimse bir karakteri hood içinde tipini sevmediği için rol yapmadan brawl/dm rolüne girmez. Öyle olsaydı zaten şikayetin haklı bulunurdu. Umarım tekrardan bir birlik bölgesine birliği Checklemeden, "Hangi bölgede insanlara ne demem gerek?, Nasıl konuşmam gerek? Acaba birisine ters yaparsam zarar görür müyüm?" sorularını kendine sormadan bir birlik bölgesine gidip karakterin dayak yedikten sonra eksik SS'lerle bir başkasına şikayet açmazsın. Daha fazla savunmaya gerek yok, elinde atabilecek bir şeyin varsa atabilirsin.

Yetkili kararı verebilir, iyi oyunlar.

#6 - 18.10.2022 00:42
Herhangi bir ihlal görünmüyor. Kimse ceza almayacak.

K&A