Konu: Camille_Rousseau FearRP + NonRP  (Okunma sayısı 274 defa)

#0 - 21.08.2022 12:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Chadellin Camille_Rousseau

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @lencarst Caine yeter.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
FearRP - Başında dört silahlı adam var vurulmuşsun ve telefonla yardım çağırıyorsun, ölümüne imza atman gibi bir şey.
NonRP - Pompalıyla defalarca vurulup düşen birisi bağıra çağıra telefonda o kadar rahat konuşamaz, hele ki onu vuran adamların yanında.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakteri yol boyu takip ettik ve girdiği apartmanda onu vurduk, apartman dışında RONIN birliğinden gözcülük yapan biri Deagle'lı, biri Shotgun'lu üç adam diktik içeride de üç Deagle iki Shotgun'lu beş adam vardı. Karakteri vurmamıza rağmen başında Orrel Orlov Shotgun ile beklerken hiçbir şey yokmuş gibi telefon edip yardım çağırıyor. Normal şartlar altında bizim orada susturmamız için öldürmemiz gerekirdi, ama arkadaş realiteden uzaklaşarak "bunlar zaten beni öldüremez, arayayım yardım çağırayım" diye hareket ediyor, bu yanlış bir durum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Yukarıdaki korku rolüne uymamazlık neticesinde karakterin yaptığı bu korkusuz ve realiteden uzak rolden dolayı CK kadar tat kaçırıcı bir olaydan ziyade Kalıcı Hasar hakkını talep ediyoruz.

« Son Düzenleme: 21.08.2022 12:32 KerimYK »

#1 - 21.08.2022 12:22
Kangal Sucuk bu şikayete de alakası olmamasına rağmen yorum yapmadan ya da Twitch yayıncısı görseli atmadan şahitliğimi onaylayayım. Karakteri vurduk, diyalog dönsün, sırf "vurduk şimdi de aşağılama" olmasın, savaş da olsa bu da bir rol diye karakterimle "ah vah, niye vurdum." triplerine girdim o da görselde gözüküyor. Ama arkadaşın yaptığı bu korkusuzca rolün neticesinde tatlar kaçmadı değil, hep kazanmaya oynamamak lazım.

#2 - 21.08.2022 14:39
Kangal Sucuk bu şikayete de alakası olmamasına rağmen yorum yapmadan ya da Twitch yayıncısı görseli atmadan şahitliğimi onaylayayım. Karakteri vurduk, diyalog dönsün, sırf "vurduk şimdi de aşağılama" olmasın, savaş da olsa bu da bir rol diye karakterimle "ah vah, niye vurdum." triplerine girdim o da görselde gözüküyor. Ama arkadaşın yaptığı bu korkusuzca rolün neticesinde tatlar kaçmadı değil, hep kazanmaya oynamamak lazım.
Benimle ne alakası var dostum? Al twitch yayıncısı olmayan görsel.
Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 21.08.2022 14:43 Kangal Sucuks »

#3 - 21.08.2022 14:56
     Merhaba,

Öncelik olarak toksik tutumdan bağımsız bir oyuncu şikayeti oluşturduğunuz için teşekkür ederim. Platform üyelerinin yanlış olduğu düşündüğü rolleri forum üzerinden şikayet oluşturması kadar doğal bir durum yok. Tarafımca daha fazla -mümkün olmadığı sürece, gerekmedikçe- herhangi bir ileti gelmeyecektir. Anlayışınız ve üslubunuz için tekrardan teşekkürler.

17.08.2022  18.49 — Münakaşa neticesinde Liona Dark silahlı saldırıya uğramakla beraber aşağılanıcı bir tutum ile karşılaşmıştır.

17.08.2022  23.47 — Camille Rousseau ve Liona Dark arasında geçen konuşma.

18.08.2022  00.36 — Camille Rousseau, Caine Blackhand tarafından silahlı saldırıya uğradı. Camille'e yapılan silahlı saldırının mantıklı bir açıklaması bulunmuyor, karakter yöneticisi olarak gerçekleşen olayları -yapılan silahlı saldırının nedenini- sorduğumda; "kaza kurşunu", "yanlışlıkla vurdum", "yanındaki arkadaşını J**** zannettik", "önüme çıktın" ve benzeri cevaplarda bulunan, pişmanlık duygusunu benimsemiş birkaç kişiyi görebilirsiniz. Camille'e zorla bir şey yapılmadığını, kişilerin sadece beni yanlışlıkla vurup özür dilediğini, ek olarak hiçbir şey olmamış gibi hastane masraflarımı karşılamam adına $1500 vermelerini, kimsenin kafama silah dayamaması ve karakterime baskı kurmaması neticesinde telefon ile yardım almam konusunda bir sakınca bulamadım. Olay sonrasında yerde yaralı bir şekilde -Camille sırtını duvara yaslamış- konumlanmış. @KerimYK'nın oluşturmuş olduğu oyuncu şikayetinde kanıt niteliği taşıyan ekran görüntülerini incelediğimiz vakit lehime yapılan herhangi bir baskıcı veya korkutucu söylem olduğu gözle görülür bir durum değildir, karşı taraf (siz) üstünlük sağlayan hiçbir emote ve söylemde bulunmamıştır. Madem çok gerçekçi bir rol yapıyoruz (?), "kaza kurşunu"na maruz bıraktığınız bir arkadaşınızı (Camille ve Caine birer arkadaş.) yanlışlıkla, istemeyerek ateş ettiğinizi belirtip özür dilerken hiçbir üstünlük sağlayan, kişinin üstüne baskınlık kuran bir eylemde bulunmadığınız halde bir insanın telefon ile görüşme sağlayıp yardım istemesi konusunda bir sakınca göremedim.

Caine Blackhand ve ekip arkadaşlarının Camille'e sebepsiz yere silahlı saldırıda bulunması.

Hiçbir şey olmamış gibi hastane masraflarımı karşılamam adına $1500 vermeleri. (?)

Apartmanda çıkan çatışma sonucunda -arkadaşım Donagh o sırada beni korumaya çalışıyor (emote verdiğini görebilirsiniz)- üst kata çıkıyorlar, bulduğum fırsat ile birlikte telefonumu açıp yardım istiyorum.

Derek Garcia ile Camille Rousseau daha öncesinde tanışıklığı bulunan birer arkadaş, olay yaşanırken içeriye giriyor (telefon ile görüştüğüm kişi değil, muhtemelen silahlı saldırıda bulunan kişiler ile dostluk kuruyor) ve yardım istediğim söylemler, kurtarılma anım.

18.08.2022  00.43 — Alary Wahrmann ve Jason Crawford, Camille Rousseau'ya yapılan silahlı saldırının durumundan haberdar.

« Son Düzenleme: 22.08.2022 03:53 Chadellin »

#4 - 21.08.2022 15:20
Lencarst'ın da dediği gibi, o an "kişiyle arası bozulmasın, susup otursun" diye "pişman" rolüne girmesi demek oradaki kalan dört üyenin size şefkat göstereceği anlamına gelmez. Caine'in rol kestiği zaten o kadar belli ki elli kişinin çete lideri "heyecandan yanlışlıkla adam vurdum" diye dalga geçtiği bir role giriyor. İyi polis kötü polis gibi düşünebilirsiniz bu durumu. İçeri giren kişi de Wheeler birliğinden ve dostumuz olan bir birlik sen ihlali gerçekleştirdikten sonra ortama giriyor yani kurtardığı bir durum yok. Attığın SS'lerde Orrel sana telefonu ver diyor, "Hayır." diyorsun buna karşılık az önce şefkat gösteren Caine bile: "Uzatma, telefonu ver." diyor yani orada güvenli bir konumda değilsin, Orrel senin başında sen telefonla adam arıyorsun, olayın öncesi ve sonrası ile attığın ekran görüntülerinin de savunma güçlendirici bir tarafını göremedim. Ekran görüntüsü yok lakin zaten önemli de değil aşağıya chatlog'u bırakıyorum. Kanıt olarak değerlendirilir değerlendirilmez, loglardan bakılmasını da talep etmeyeceğim sadece rolün gidişatını bilinsin diye bırakıyorum, elimizde pamuk şeker değil pompalı tutuyoruz ve telefona elin gittiğin anda kafana kurşunu yemen lazımdı. Ahbap çavuş ilişkisi eğer bir grubun adamlarını hayata tehlikeye atacaksa bunu bilmen gerekirdi. Ki bu savaş bile en başında Liona Dark, Caine'e karşı samimiyetin dozunu kaçırdı diye çıktı.

Alıntı
[00:42:30] Orrel Orlov: Telefonuna bakmam lazım.
[00:42:32] Camille Rousseau: Mümkünse bırakın, tek başıma giderim.
[00:42:34] Lucifer Pyatrov: Telefonuna bakalım.
[00:42:36] Lucifer Pyatrov: Ondan sonra gidersin.
[00:42:38] Camille Rousseau: Bakamazsın, hayır.
[00:42:42] Caine Blackhand gülümser.
[00:42:48] Orrel Orlov'a fısıldadın (449): Al telefonu.
[00:42:58] * Orrel Orlov shotgun marka silahını eline alır.
[00:42:58] Lucifer Pyatrov: Benlik bir durum yok, siz halledersiniz.
[00:43:05] Orrel Orlov: Duvara.
[00:43:15] Camille Rousseau: Si
[00:43:35] SMS alındı. Numara: Lucifer | Mesaj: haberdarlar
[00:43:35] * Telefonundan mesaj bildirim sesi geldi. (( Caine Blackhand ))
[00:43:35] Camille Rousseau: Silahını indirir misin lütfen?
[00:43:35] SMS alındı. Numara: Lucifer | Mesaj: maskeli bir kız, bisikletli kaçtı şimdi
[00:43:35] Orrel Orlov: Telefonu ver o zaman.
[00:43:45] Camille Rousseau: Vereceğim, sakin ol.
[00:44:04] Jessica Mabel: Ver silahını, arkadaşlık bir yere kadar. Burdakilerin canı senin arkadaşlığından daha önemli.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=130363.msg796138#msg796138

Daha önceki emsal şikayetlerde de bu durumdan ceza uygulanmıştı, bu sefer daha ağır koşullarda mesaj atmaktan ziyade telefonla bas bas bağırarak yardım istiyorsunuz, savunma için teşekkürler.
« Son Düzenleme: 21.08.2022 15:28 KerimYK »

#5 - 21.08.2022 16:21
Lencarst'ın da dediği gibi, o an "kişiyle arası bozulmasın, susup otursun" diye "pişman" rolüne girmesi demek oradaki kalan dört üyenin size şefkat göstereceği anlamına gelmez. Caine'in rol kestiği zaten o kadar belli ki elli kişinin çete lideri "heyecandan yanlışlıkla adam vurdum" diye dalga geçtiği bir role giriyor. İyi polis kötü polis gibi düşünebilirsiniz bu durumu. İçeri giren kişi de Wheeler birliğinden ve dostumuz olan bir birlik sen ihlali gerçekleştirdikten sonra ortama giriyor yani kurtardığı bir durum yok. Attığın SS'lerde Orrel sana telefonu ver diyor, "Hayır." diyorsun buna karşılık az önce şefkat gösteren Caine bile: "Uzatma, telefonu ver." diyor yani orada güvenli bir konumda değilsin, Orrel senin başında sen telefonla adam arıyorsun, olayın öncesi ve sonrası ile attığın ekran görüntülerinin de savunma güçlendirici bir tarafını göremedim. Ekran görüntüsü yok lakin zaten önemli de değil aşağıya chatlog'u bırakıyorum. Kanıt olarak değerlendirilir değerlendirilmez, loglardan bakılmasını da talep etmeyeceğim sadece rolün gidişatını bilinsin diye bırakıyorum, elimizde pamuk şeker değil pompalı tutuyoruz ve telefona elin gittiğin anda kafana kurşunu yemen lazımdı. Ahbap çavuş ilişkisi eğer bir grubun adamlarını hayata tehlikeye atacaksa bunu bilmen gerekirdi. Ki bu savaş bile en başında Liona Dark, Caine'e karşı samimiyetin dozunu kaçırdı diye çıktı.

Alıntı
[00:42:30] Orrel Orlov: Telefonuna bakmam lazım.
[00:42:32] Camille Rousseau: Mümkünse bırakın, tek başıma giderim.
[00:42:34] Lucifer Pyatrov: Telefonuna bakalım.
[00:42:36] Lucifer Pyatrov: Ondan sonra gidersin.
[00:42:38] Camille Rousseau: Bakamazsın, hayır.
[00:42:42] Caine Blackhand gülümser.
[00:42:48] Orrel Orlov'a fısıldadın (449): Al telefonu.
[00:42:58] * Orrel Orlov shotgun marka silahını eline alır.
[00:42:58] Lucifer Pyatrov: Benlik bir durum yok, siz halledersiniz.
[00:43:05] Orrel Orlov: Duvara.
[00:43:15] Camille Rousseau: Si
[00:43:35] SMS alındı. Numara: Lucifer | Mesaj: haberdarlar
[00:43:35] Camille Rousseau: Silahını indirir misin lütfen?
[00:43:35] SMS alındı. Numara: Lucifer | Mesaj: maskeli bir kız, bisikletli kaçtı şimdi
[00:43:35] Orrel Orlov: Telefonu ver o zaman.
[00:43:45] Camille Rousseau: Vereceğim, sakin ol.
[00:44:04] Jessica Mabel: Ver silahını, arkadaşlık bir yere kadar. Burdakilerin canı senin arkadaşlığından daha önemli.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=130363.msg796138#msg796138

Daha önceki emsal şikayetlerde de bu durumdan ceza uygulanmıştı, bu sefer daha ağır koşullarda mesaj atmaktan ziyade telefonla bas bas bağırarak yardım istiyorsunuz, savunma için teşekkürler.

18.08.2022 00.43 — Telefon görüşmesini sürdürdüğüm vakit zaten arkadaşlarım durumun haberinde, apartmanı gözetliyorlardı. Apartman içerisindeki kişilerin bu durumu fark edip panik halinde olduğu görülebilir.

18.08.2022  00.44 — Telefonumu Orrel Orlov isimli karaktere vereceğim vakit arkadaşım olan Donagh, pompalı ile karşı tarafa ateş açıyor. Hayliyle vakit kazanıyorum, durumu fırsata çevirip çalan telefonumu açıyor ve konuşmayı sürdürüyorum. Telefon numarası kayıtlı değil, buna rağmen korku rolünü sürdürüp kişiye sığınıyorum, yardım istiyorum. Adresi söyledikten sonra bütün ilgi odağı Camille oluyor (videoda gözüktüğü gibi...), sonrasında Lucifer Pyatrov tarafından emote'suz bir şekilde şiddete maruz kalıyorum. Onun haricinde zaten bana silah doğrultan hiç kimse yok.

#6 - 21.08.2022 17:45
https://streamable.com/6hfj5w 00.17'inci saniye açıklıyor nasıl bir durumda olduğunuzu, önünüzde pompalıyla Caine duruyor siz arkadan vücudunuzda onlarca saçmalı mermisi varken yardım istiyorsunuz, birliğimizin işini zorlaştırıyorsunuz. Kaldı ki  ekibiniz de rol sonuna kadar girmedi apartmana. Yardım eden sivil arkadaşınız da vuruldu yukarıda.

#7 - 21.08.2022 21:03
18.08.2022  00.44 — Telefon ile kimseyi aramadığımı, Alary Wahrmann isimli karakterin Camille Rousseau'u aradığının kanıt niteliği taşıyan ekran görüntüsü. Keza, yaralı rolümü de karakterimin konuşmasından fark edildiği üzere yapıyorum. Caine Blackhand'n olay yerinden uzaklaşıp yukarıdaki katlara kadar arkadaşım Donagh'n peşinden gitmesi & hızlı adımlarla uzaklaşması beraberinde karakterimin etrafı boş görünüyor. Kendisi de Camille Rousseau'n yanında değil, sadece yanından geçip gidiyor. Her şey açık ve net. Size karşı savunma yapmıyorum, bir ihlal olduğunu düşünüyorsanız bu duruma herhangi bir oyun yetkilisi karar verecek.

« Son Düzenleme: 22.08.2022 03:54 Chadellin »

#8 - 23.08.2022 09:53
Merhabalar, yinede telefon ile konuşmanız normal bir durum değil. Zaten vurulmuşsunuz istesenizde pek mümkün olmayacaktır ek olarak başınızda silahlı insanlar bulunuyor.