Konu: DM+MG  (Okunma sayısı 219 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.08.2022 02:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Phillip Scorazzi @Skysurge Maske_37696  Maske_22679

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Gece 01.00 civarı. 01.10'a sarkacak kadar uzun çaplı bir rol(!) değildi.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birlikler arası bir rol çıkıyor. O rollerdeki ihlaller kapsamında bir oluşum şikayeti mevcut durumda: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=135585.0
Bu rol(ler) sonucunda birkaç karar alıyor arkadaşlarımız. Etrafı turluyor, birkaç role(!) girişiyorlar. Aracıma kıytırık bir PIT atılıyor, silahlar çekiliyor ve handsup atmama dahi müsaade edilmeden taranıyor, sistemsel öldürülüyorum. Sonrasında sistemsel yaralı süresinden ötürü üzerimde sergilemek istedikleri rolü sergileyemiyorlar hatta, kısaca iş DM'e daha çok kayıyor. Buraya kadar da bir şeyleri alttan alabilirim fakat olayın kökenine indiğimde ihlaller başlıyor zaten. Karakterimin oluşum şikayetine sebep olacak, birlikler arası sözde savaşa neden olacak rollerle bir ilgisi yok, haberi bile yok olaylardan. Dolayısıyla kişilerin benim RONIN ile bir alakam olduğunu sanacakları bir role girişmedik kendileriyle. Orada iki haftadır takılıyor olduğumu söylüyorlar, bu bir şeyi değiştirmiyor. Elli yaşında huysuz ve aksi, çoğu zaman yalan söylemekten çekinmeyen ve gerçekten cin tonik içmekten zevk alan bir karakteri canlandırıyorum. Bedava içki için bile orada takılıyor olabilirim ki birliğin bu tarz rollere girdiği birçok karakter bulunuyor bu oyunda. Kaldı ki aracımdan inmiş bir şekilde garajda durmadım da vurulduğum zamanlarda. O civarda görüldüm sadece, tamir için de gelmiş olabilirdim. Dolayısıyla bu hususta Forum ve Birlik panelinden erişilen üyeler bilgisinin role döküldüğünü sanıyorum. Bu şikayeti açmamak adına kendilerinden bir kanıt istedim, gelmedi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Çook uzun zaman sonra tekrar bir şikayet açıyorum. Buradaki savunmaların, şikayet başlıklarının cambazlıklarıyla uğraşmayarak da gayet güzel ilerliyor ve istikrarımı koruyordum. Fakat PM mesajlarından da anlaşıldığı gibi kanıt sunulmasını bekledim, gelmedi. Savunma yapacak tarafların cambazlık etmeden sadece SS veya orada olduğumu, onlardan biri olduğumu kanıtlayabilecekleri ilgili bir rolün üzerinde oynanmamış log kayıtlarını dahi kanıttan sayarım. Beni ikna edecek bir kanıt sunulursa da şikayeti kendiliğimden çekerim. Cambazlıklarla ve kılıflarla uğraşmak istemiyorum.

#1 - 17.08.2022 04:38
Yine boş bir şikayet, savunma yapılır yarın.

#2 - 17.08.2022 13:13
Tekrardan merhabalar, kısa keseceğim. Ne zaman gitsek Harold McDonnell karakterinin Ronin birliğiyle takıldığını görüyoruz. Zaten bilmeyende yok. Bizde o karakteri belli bir süre takip edip her zamanki gibi tam Ronin hooduna girecekken vuruyoruz. Baylar bir savaş başlatıyorsunuz bu savaşın belirli iyi veya kötü sonuçları oluyor. Savaş başlatıp sen beni tanımıyorsun etmiyorsun gibi şeylere kalkışmanız mantıksız. Kimin hangi birlikle takıldığı az çok belli oluyor. Sizde önceden bizim masamızdaydınız, haliyle tanımamız gerekir değil mi?  :) Şikayet açmak hakkınız ama böyle gereksiz içi boş şikayet açmanız gerçekten sıktı. Tarafımca başka ileti gelmeyecek. İyi forumlar, iyi roller.

#3 - 17.08.2022 13:34
Alıntı
Karakterimin oluşum şikayetine sebep olacak, birlikler arası sözde savaşa neden olacak rollerle bir ilgisi yok, haberi bile yok olaylardan. Dolayısıyla kişilerin benim RONIN ile bir alakam olduğunu sanacakları bir role girişmedik kendileriyle. Orada iki haftadır takılıyor olduğumu söylüyorlar, bu bir şeyi değiştirmiyor. Elli yaşında huysuz ve aksi, çoğu zaman yalan söylemekten çekinmeyen ve gerçekten cin tonik içmekten zevk alan bir karakteri canlandırıyorum. Bedava içki için bile orada takılıyor olabilirim ki birliğin bu tarz rollere girdiği birçok karakter bulunuyor bu oyunda. Kaldı ki aracımdan inmiş bir şekilde garajda durmadım da vurulduğum zamanlarda. O civarda görüldüm sadece, tamir için de gelmiş olabilirdim. Dolayısıyla bu hususta Forum ve Birlik panelinden erişilen üyeler bilgisinin role döküldüğünü sanıyorum.

#4 - 17.08.2022 13:41

#5 - 19.08.2022 13:24
Savunma yeterli.

Ronin grubu şehrin en işlek yerlerinden birisinde yer alıyor ve çoğu gece sahne alıyor. Bu sebeple gruptakiler tanınıyor ve Market bölgesinden geçen birçok araç & kişi sizi görmüş olabilir. Onlar ile takıldığınız, uzun bir süredir, biliniyor olabilir. Vurduktan sonra sizinle direkt role girmemeleri de bölge sizin kontrol altınızda olmasından dolayı, zaman kaybetmek istememişler. Sorun görülmedi.