Konu: Albina Kuznetsova / DM, RETARTED RP  (Okunma sayısı 147 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.07.2022 01:53

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Albina_Kuznetsova / @Özlem

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27/07/2022 - 23:09

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: DM, NON RP

Alıntı
DM: Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşla aynı birlikteyiz, rütbesi benden düşük, sürekli olarak DM atıyor ve rolümü baltalıyor, yaptığı eylemlerin hiçbir mantıklı açıklaması yok. En düşük rütbe birisi Kordelya yani R20'nin çağırdığını söylüyor, halbuki böyle bir şey yok, bende gidiyorum ve deagle ile sıkıyor, mekan içerisinde, birlik hoodu içerisinde. Gerekenin yapılmasını rica ediyorum, teşekkürler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/728625009106485262/1002344541812170853/sa-mp-187.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/728625009106485262/1002344541812170853/sa-mp-187.png

Ek açıklamalar(varsa): Gereken yapılsın hocam, teşekkürler.

#1 - 29.07.2022 02:29
Merhaba.
 Açtığın şikayete bakıyorumda, kültür bilmeden VOR rolü yapıyorsun. Bir kere VOR'lar asla kendi dostlarına ve kandaşlarına küfür etmez. Ve kimse kendi kandaşını vurmaz. (ihanet yoksa) Şİmdi SS saatlerine bakalım. 23:09 vurulma saatin. Bundan tam 8 dakika öncesine gidelim. Daha yeni mekana araba almış ve gelmiş bir VOR kandaşına hayat kadını muamelesi yapman. Buyrun bakalım.
Spoiler: GösterGizle

Baktınız mı? Pekala. Daha sonra Albina karakterinin köpeğine vurman. (( EMOTESİZ )) SS alamadım. Pek bir önemi yok. Çünkü köpeğede küfür ediyor. Gelin tekrar bakalım.
Spoiler: GösterGizle

Bunu da gördük değil mi? O zaman kısaca bir düşünelim. OOC bakalım konuya. Sen bir kadına küfür edip namusuna saydırırsan o kadın ya da onun erkek arkadaşı/kocas seni vurur ya da öldürür. Karakterin bir sevgilisi yok. Yani bunca küfüre sana sıkması gayet normal. Aynı birlik demişsin evet bu doğru. Aynı birlik ve birliğimiz VOR birliği. VOR kurallarına bakarak rol yapmalısın.
   Savunma bu kadar. Teşekkürler.  :sampanya:

#2 - 30.07.2022 16:18
Albina ve Arran karakterleri arasında birtakım sorunlar yaşanmış ve bu şekilde sonuçlanmış. Rolde şikayetteki kanıtlara bakıldığında bir sorun gözükmüyor. @Özlem yine de uyarıyorum, "namusumu, şerefimi korudum" diye işin ucunu kaçırırsanız ileri süreçte yaptırım görebilirsiniz.