Konu: Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 135 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.07.2022 01:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Azedin_Meshkalla Şuanki hesabı Justin Atkinson @Tuncaycan
Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:   08.07.2022 01.47

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.

Alıntı
14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Arkadaş bana silahımı bir süreliğine vermemi istiyor bende para karşılığı kabul ediyorum ve yakalatıyorum ozamanlar oyuna yeni başladığım için bilmiyordum ödiycem diyor ve daha sonrasında bunu dalga konusuna alarak bana ödemiyceni ve alabiliyorsan şikayet açıp almamı söylüyor ve 100.000 dolar az para değil ve oyuna yeni başladığımdan bunu ss alman yeterli demişti oyundaki olan ss i yani

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/989555463148429342/999808756395286671/samp_08_07_2022_01_48_27.png https://cdn.discordapp.com/attachments/989555463148429342/999809148755660880/unknown.png https://cdn.discordapp.com/attachments/997966373890293811/999817569299091576/unknown.png

Ek açıklamalar(varsa): Oyuna yeni başlamıştım ve fazla şey bilmiyordum oyundaki olan ss i almamın yeterli olcağını söylemişti bende inanmıştım

« Son Düzenleme: 22.07.2022 13:00 Muratcan929 »

#1 - 22.07.2022 03:24
Öncelikle selam, bu tür ekran görüntülerinin kanıt sayılabileceğinden biraz şüpheliyim. Silahı bana sattığına dair bir ekran görüntüsü yok, onu geçtim discord ekran görüntüleri kanıt sayılmıyor diye biliyorum. Ekran görüntülerinde bulunan discord hesabının bana ait olmadığını beyan etmek istiyorum, benim discord hesabım forumda bulunan "Tuncay#6852" hesabıdır. Diğer hesapların benimle ilgisi yoktur, daha fazla ileti gelmeyecek, sonuçlanabilir.

Ek: Senin ile birlikte bir rol yaptık, ss editlemen için. Bu konuyu buraya nasıl çektin hiç anlamadım. Ne bir "/silahsat" görüyorum, nede bir silah id si.
« Son Düzenleme: 22.07.2022 03:27 Tuncaycan »

#2 - 22.07.2022 04:04
Biz senle herhangi bir silah rolu yapmadık sen dc den dm atıcam bana ver diyip silahı istedin oyundan rolu yapalım sıkıntı olmaz çalarsam falan bu rayı ss al yeter diyip beni kandırdın oyunda ozamanlar yeni olduğum için çok çabuk kanmıştım ve dc de sana ait vice rolplay e discord üzerinden o hesapla ticket açıyorsun o dc herhalde eski hesabın bişey bilmiyorum ama bu kanıtların göz önünde bulundurulmasını istiyorum

#3 - 22.07.2022 04:16
Discord ekran görüntülerine göre hareket edeceksek senin mixing yaptığında bariz bir şekilde açık, bana silahı sattığına dair bir kanıtın yok. Discord hesabına gelecek olursak forumda belirttiğim gibi ''Tuncay#6852'' hesabından başka bir discord hesabım bulunmuyor. Kanıtlarını atman durumunda iletilerime devam edeceğim.

#4 - 22.07.2022 14:11
Kanıtların geçerliliği 7 gün, aradan 14 gün geçmiş ve discord görüntüleri kanıt niteliği taşımıyor. Bu sebeple şikayeti kapatıyoruz.