Konu: [10.07.2022 - Maske_38104 - Maske_27814 - Triss_Glines]  (Okunma sayısı 257 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.07.2022 22:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_38104 - Maske_27814 - Triss_Glines @Roysven

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.07.2022 / 19:50 - 20:15 arası olması yüksek ihtimal.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

6. Karakter Kuralları
- Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri ((Molotof Kokteyli))

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birkaç saatliğine AFK bir şekilde evimin önünde duruyordum, oyuna girip baktığımda ise chatimde bu tarz yazılar ile karşılaştım. Yazıları kontrol ettiğimde AFK şekilde bir brawl rolüne maruz kalmıştım. Chat kısmında beni yaralamadan önce Maske_38104 emote ile bana iki tokat atmış, attıktan sonra bayılmışım. Hangi insan birisini iki tokat ile bayıltabilir? Bayıldıktan sonra da görüyorum ki Maske_27814 beni yumruklama emotu vermiş. En garip olanı ve önemlisi Maske_38104'ün benim kaldığım eve molotof kokteyli fırlatması, bu terörist rollerine girişim sağladığını gösterir. Hiç bir oyuncu sistemsel olarak desteklenmeyen şeyler ile rol yapamaz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Ek olarak bir üstte bıraktığım Social DM kutuma gelen mesaj şu şekildedir. Oyunda AFK olduğum için Triss_Glines adlı karakter gözlerini açıp eve gel yani tarzında mesajlar bırakmış. (?) AFK olan bir kişiye IC bir kanaldan Hey bebek! Gözlerini açıp eve gel. yazmak ne kadar mantıklı?

#1 - 10.07.2022 22:10
Böyle hata silsilesi içine kapılıp, bu şekilde bir rol çıkarmanız gayet mantıksız olmuş. Rolde karakterlerinizi IC'den çok OOC yönetir gibi davranmışsınız. Bilgisayar başında fazla gerildiniz sanırım, bilmiyorum.

Kundaklama rollerine karşı olan şahitliğimi onaylıyorum.

Terörizme ek olarak kundaklama rolleri için yönetim/FM ekibinden izin almalısınız. Sunucu içerisinde tanınan bir birliğin R20'sinin kontrolü altında molotof atması, kundaklama rolü yapması absürt kaçmış. Bugün baktığımızda iki birlik bile savaşa girdiğinde kundaklama rolleri bu kadar rahat dönmüyor. Social'da alay edildiği için birinin evini yakmak yerinde(?) bir hareket olmuş. Şarkıcı değil, terörist karakteri yönetiyorsunuz sanırım.
« Son Düzenleme: 10.07.2022 22:12 ByRevenge »

#2 - 10.07.2022 22:52
Selamlar, olayı yöneten kişi olarak savunmamı ben yapacağım, Social üzerinden hatırlarsanız laflı sözlü kavgaya girişmiştik ve ben de muhalif ve yarı anarşist bir birliğin yöneticiliğini yapıyorum ve haliyle birliğin vizyonunu en ağır Caine karakteri taşıyor. Siz de karakterin ve birliğin gözünde 13 yaşındaki zenci bir kız çocuğunu döven insanları savunan karakterimin gözünde ırkçı ve polis şiddeti yanlı karakter imajı çizdiniz. Kevin karakteri zaten polis ve sözlü olarak karakterin en tetiklendiği mevzulardan birinde damarına basıyor. Biz de yine kasabalarda hüküm sürdüğünü bildiğimiz ve yakın dostumuz Devils MC üyelerinden üç kişiyle birlikte evinize gidiyoruz. Fiona karakterinin AFK'dan çıkmasını tam kırk beş dakika bekliyoruz. O sırada "soru" soruyoruz, "rapor" atıyoruz bekliyoruz da bekliyoruz. Aşağıya zaten şahit ekleyeceğim kendileri de onaylar. Sonra Triss karakterine ulaşıyorum "Benim yazmam sıkıntı olur, şuna söyle de bir uyansın." diye haber geçiyorum. Bunda zaten sıkıntı bir şey yok; ulu orta AFK atınca yani bir Social'dan dürtelim belki oyuna bakar dedik bizim de vaktimiz yenmesin Social da sonuçta IC bir yer. Sonra "Dağılalım." derken ben /rapor atıp warg in the hood'dan Kundaklama izni alıyorum Nraxy de karakterime 2 molotof veriyor. O sırada Fiona uyanıyor hareket ediyor biz de Sultan ile hareket edip yanına geliyoruz ve Fiona yine AFK atıyor. Karakter dakika başı molotof atan bir karakter değil, hem güzel SS almak için yapılan rolün hakkını vermek adına evin çatısına bir de camına 2 molotofu da atıyorum, Fiona'ya da alev sıçramış olabilir, SS alırken CamHUNT ile hiçbir şey görmedim. Ardından SS'ler çıktıktan sonra karakterin içi soğusun diye gidip Fiona'ya bir tane vuruyorum, 20 KAS puanım var Fiona düşüyor biz de çekip gidiyoruz.

Kanıt:

Olayda Bulunanlar:
Tiffany Quinn @Lulynn
Gunther Schwartz @İsaama
Kai_Kiefer @Synyster

Rol terörizm değil; kundaklamadır, izinsiz değil izinlidir.

#3 - 10.07.2022 23:04
Kevin Paul karakteri ile yaşadığınız kavga beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Ben Social üzerinde Caine Blackhand karakterine karşı herhangi bir ağır küfür etmedim, kendisine bana ağır küfürler etmesi üzerine "tamamdır, boktan sesin için konserine gelirsem yaparsın bir şeyler" yazdım. Sonrasında bana karşıt attığı tüm yanıtlara "tamamdır, :thumbshup" ifadeleri ile karşılık verdim. 13 yaşındaki zenci bir kız çocuğunu dövme rolüne karşılık da hiçbir şey söylemedim Social'da. Bu rolü gerçekleştiren karakter bana #ÇOCUĞAŞİDDETEHAYIR sloganı adı altında bir post bile attırdı(Sonrasında sildim). Ek olarak yanıma gelmeniz ile birlikte AFK atmıyorum, ufak bir hareket sonrası tekrar AFK pozisyonuna geçerek alt tabda ki işlerimi hallediyorum. Bu rolü bana karşı gerçekleştirmeniz için yine de beklemeliydiniz. OOC afk olduğum için IC bir kanaldan bana bunu yazamazsınız.

Ek olarak(düzenleme); @lencarst  adlı forum kullanıcısının paylaştığı kanıt fotoğrafında chat kısmına bakacak olursak, araç içi toplu fısıldama kanalı üzerinden(IC bir kanal) "Admin ulaştı, kundaklama rolü için 2dk iöince dönecem dedi" şeklinde bir şey söylemiş. Kısacası AW üzerinden OOC konuşma döndürmüşler.
« Son Düzenleme: 10.07.2022 23:18 TanerZe »

#4 - 10.07.2022 23:08

Kanıt:

Olayda Bulunanlar:
Tiffany Quinn @Lulynn
Gunther Schwartz @İsaama
Kai_Kiefer @Synyster

Rol terörizm değil; kundaklamadır, izinsiz değil izinlidir.

Kundaklama ile ilgili kanıt için teşekkürler. Ek bir ileti atmayacağım.

#5 - 10.07.2022 23:42
Kevin Paul karakteri ile yaşadığınız kavga beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Ben Social üzerinde Caine Blackhand karakterine karşı herhangi bir ağır küfür etmedim, kendisine bana ağır küfürler etmesi üzerine "tamamdır, boktan sesin için konserine gelirsem yaparsın bir şeyler" yazdım. Sonrasında bana karşıt attığı tüm yanıtlara "tamamdır, :thumbshup" ifadeleri ile karşılık verdim. 13 yaşındaki zenci bir kız çocuğunu dövme rolüne karşılık da hiçbir şey söylemedim Social'da. Bu rolü gerçekleştiren karakter bana #ÇOCUĞAŞİDDETEHAYIR sloganı adı altında bir post bile attırdı(Sonrasında sildim). Ek olarak yanıma gelmeniz ile birlikte AFK atmıyorum, ufak bir hareket sonrası tekrar AFK pozisyonuna geçerek alt tabda ki işlerimi hallediyorum. Bu rolü bana karşı gerçekleştirmeniz için yine de beklemeliydiniz. OOC afk olduğum için IC bir kanaldan bana bunu yazamazsınız.

Ek olarak(düzenleme); @lencarst  adlı forum kullanıcısının paylaştığı kanıt fotoğrafında chat kısmına bakacak olursak, araç içi toplu fısıldama kanalı üzerinden(IC bir kanal) "Admin ulaştı, kundaklama rolü için 2dk iöince dönecem dedi" şeklinde bir şey söylemiş. Kısacası AW üzerinden OOC konuşma döndürmüşler.

Sevgili rolü yapıyorsunuz, aynı evde yaşıyorsunuz, gir evin içinde AFK at. AFK'den çıkıp hareket ettikten sonra ben senin yine AFK atacağını, niyetini bilemem müneccim değilim, kaldı ki sana /ustara attıktan sonra role girmiyoruz yokmuş gibi davranıyoruz. AFK'den çıkana kadar zaten 45 DK beklemişiz sıkılmışız. AFK'den çıktığın gibi mevzuya giriş sağladık, amacımız farklıydı rolümüzü yaptırmadın belki /headmove kapattım kafan oynuyordu. Telefonuna erişip Kevin karakterini sinir etmek adına gönderi paylaşacaktık amacımız buydu, rolün bir parçası oldun artık "beni ilgilendirmiyor" diye kaçmamalısın.

Ek olarak 45 dakika boyunca orada bekleyip rol yaptık, /rapor'a ve /soru'ya cevap geldi, ben de üç kanaldan konuştuğum için kafam karıştı ve anlık /aw ile konuştum sonrasında fark ediliyor /b kanalına geçiyorum hatamı anlayıp. Açık aramak istiyorsan daha çok geliriz ziyaretine her açıdan yakalayabilirsin böyle şeylere gerek yok insanlık halleri.
« Son Düzenleme: 10.07.2022 23:44 lencarst »

#6 - 11.07.2022 00:10
Kafa oynamasının addondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, açık aradığım falan da yok. Şikayetimde söyleyeceklerim bu kadar, yetkili yanıtı bekleyelim.

(Yanıt atmaya devam ederseniz belirteceğiniz konular üzerinden savunmamı yaparım.)

#7 - 15.07.2022 03:09
Ünlü bir karaktere küfür etmeniz sonucu karakterinizi darp etmişler, buraya kadar bir problem görünmüyor, AFK kalacağınız yerlerin insanların size role girebileceği yerlerden uzak olmasına özen gösterin. Kundaklama rolü için gerekli izinler yönetim tarafından verilmiş.