Konu: Bilgisayar Parçalarını Yükselttim.  (Okunma sayısı 238 defa)

#0 - 06.02.2022 09:51
Selamlar,

İki ay önce incehesap'tan bilgisayar aldım ama parça yükseltme gereği duydum. Parçaları yazacağım, fikirlerinizi/düşüncelerinizi belirtebilirsiniz. Parçaları sipariş ettim.

Bu arada sistemim f/p, bilginiz olsun. Öyle aman aman bir sistem değil.

Mevcut Parçalar;
İşlemci: RYZEN 3 1200AF
Ekran Kartı: Gigabyte GTX1650
Ram: 2x8GB, toplamda 16GB
SSD: 240GB
PSU: Gamepower 500watt
Anakart: Gigabyte A320M S2H
Kasa: Mid ATX

Değişecek Parçalar;
İşlemci: RYZEN 3 1200AF yerine "RYZEN 5 1600AF"
PSU: Gamepower 500watt yerine "High Power 600 watt"
Ekstra olarak "Artic MX-5" termal macun da aldım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 06.02.2022 09:58
Sadece SSD kullanacaksan 240 gb çok yetersiz kalacaktır, zaten windows kurduğunda en az 40 gb gider yanına hard disk almak daha mantıklı gibi. Ben 512 gb ssd kullanıyorum ona rağmen yetersiz, fazla bir imkanın olmuyor. Onun dışında gayet yeterli gözüküyor. Ayrıca işlemci olarak ryzen kullanacaksan stok fan önermem, belki birkaç ay işini görür fakat sonrası için yeterli değil. İyi bir soğutma alman gerekiyor, çünkü amd işlemciler gereksiz derecede ısınıyor. Oyunlarda FPS droplara yol açar
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 06.02.2022 10:11
Sadece SSD kullanacaksan 240 gb çok yetersiz kalacaktır, zaten windows kurduğunda en az 40 gb gider yanına hard disk almak daha mantıklı gibi. Ben 512 gb ssd kullanıyorum ona rağmen yetersiz, fazla bir imkanın olmuyor. Onun dışında gayet yeterli gözüküyor. Ayrıca işlemci olarak ryzen kullanacaksan stok fan önermem, belki birkaç ay işini görür fakat sonrası için yeterli değil. İyi bir soğutma alman gerekiyor, çünkü amd işlemciler gereksiz derecede ısınıyor. Oyunlarda FPS droplara yol açar

Evet, gelecek ay bir tane M.2 SSD ve SATA SSD takviyesi yapacağım. Stok fan kullanmayacağım, şuan elimde Gamepower Airbender var, onu kullanacağım. Bir ihtimal olarak; 2x16GB ramde takabilirim ama çok abartmış olurum gibi geliyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 06.02.2022 10:17

Evet, gelecek ay bir tane M.2 SSD ve SATA SSD takviyesi yapacağım. Stok fan kullanmayacağım, şuan elimde Gamepower Airbender var, onu kullanacağım. Bir ihtimal olarak; 2x16GB ramde takabilirim ama çok abartmış olurum gibi geliyor.

32 gb biraz abartı kaçabilir, 8x2 16 gayet yeterli olur. Günümüzde her işi, her oyunu 16 gb ram karşılıyor zaten. Geri kalanı zaten iyi gözüküyor, kazasız belasız kullanırsın umarım  :manifdog
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 06.02.2022 10:58

32 gb biraz abartı kaçabilir, 8x2 16 gayet yeterli olur. Günümüzde her işi, her oyunu 16 gb ram karşılıyor zaten. Geri kalanı zaten iyi gözüküyor, kazasız belasız kullanırsın umarım  :manifdog

Teşekkürler  :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 06.02.2022 15:03
max türkiye ekonomi
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 20.09.2022 19:46
Ekran kartımı düzelttim, ama yine de kötü düzelttim, fiyatlar uçmuş...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok