| |  | |
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_39471 (Forum hesabına yetkili etiket atabilir)
Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.06.2022 16:53
|
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:Metagaming
Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.
Deathmatching
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
Bug Abuse
Oyuncular buldukları tüm açıkları forumdaki ticket bölümünden bildirmelidir. Bu açıkları bildirmemek ve kötüye kullanmak cezalandırmaya/yasaklamaya sebebiyet vermektedir. Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.
Güvenli Bölgeler
Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Varan 1: Yaklaşık 1 senedir sunucuda pasiftim, 04.06.2022 tarihinde NC atıp "Castucci Suç Ailesi" oluşumuna sistemsel olarak katıldım. Fakat, in game olarak birlikle herhangi bir role girmedim. Bu sebeple, şehirdeki hiç bir karakterin benim Castucci ile bağlantılı olduğumu bilmesi mümkün değil. Bana ateş açan maskeli kişi(kasparov birliği üyesi) "Metagaming" kural ihlali yapmıştır.
Varan 2: İki taraf savaşta olsa dahi, forumdan sistemsel birlik üyelerine bakıp onları, tdm mantığıyla şehirde arayıp ic olarak tanımadığınız bir karaktere ateş açamazsınız. Kişi net bir şekilde DeathMatching yapmıştır ve sebepsiz yere bana ateş açmıştır.
Varan 3: Meslek bölgesinde 5 dakikalığına afk kalmıştım, döndüğümde chatloguma düşen emote'u ve yaralı hasarlar kısmını hemen ekran görüntüsü aldım fakat bir şey fark ettim, /hasarlar id yazdığımda bana ateş açan kişi VC_60 gözüküyordu, yani kişi bana ateş açıp oyundan çıkmış ve sistemin buga girip şikayet açamamam için bir oyun açığından faydalanmış. VC_60'ın kim olduğunu forumdan kontrol ettiğimde alakasız biri ortaya çıktı. Neyse ki emote vermişte maske idsi gözüküyor.
Varan 4: Kişinin ateş açtığı yer Trucker Mesleği bölgesi ve güvenli bir bölge.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:-Oyuna ilk giriş yaptığımda sistemsel birliğe katıldığımın ekran görüntüsü-
-Şikayetle alakalı görüntüler-

Ek açıklamalar(varsa): Caydırıcı bir ceza almasını talep ediyorum. Elinden silahı dahi alınabilir. Ek olarak kural ihlali mevcut olduğu için ben bunun yaralı rolünü yapmayacağım.