Konu: [16.05.2022 - Maske_29484] Metagaming - Yasaklanmış Roller  (Okunma sayısı 122 defa)

#0 - 16.05.2022 21:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_29484 / Ukhi Akhvlediani @ukicik

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.05.2022 20:27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

12-) YASAKLANMIŞ ROLLER

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Refleks rolleri
Türk rolleri (Direkt olarak Türk kökenli karakterlerin rollerini yapmak ve bunun beraberinde bir Türk gibi rol yapmak, Türk geleneklerini rollere dahil etmek de aynı oranda yasaktır, ağır cezalar alabilir&sunucudan uzaklaştırılabilirsiniz, sunucunun etik kurallarına tamamiyle aykırıdır.)
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İyi geceler, öncelikle işten eve geldim ve oyunu açıp afk bıraktım sonrasında ise uyudum bu sırada savaşta olduğumuz Main street oyuncularından biri savaşa kendisini fazla kaptırmış ve Palomino Creek'teki evimi üzerinde yazan yazılarla bulmuş ve kilidi kırıp beni yaralamış. Birliğimdeki arkadaşlar bile bir evimin olduğunu biliyorlar ama nerede olduğunu bilmiyorlar bu kadar DM isteğiyle şu oyuna girilmesin yaptıkları boş roller ile kendisini rezil ediyor arkadaş.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Bu görüntüde daha hiçbir role bile girmediğime dair görüntü;

Ek açıklamalar(varsa): Böyle açık bir şekilde kendisininde farkında olup DM uğruna yapılan roller en ağır ceza ile sonuçlanması bir nebze bile olsa kendisini oyuna fazla kaptıranlar tarafından caydırıcı bir ceza olur diye düşünüyorum.

« Son Düzenleme: 16.05.2022 21:43 Rosenfeld »

#1 - 16.05.2022 22:03
Selamlar, kısa bir savunma yazacağım. Karşı ileti atmazsan sevinirim.

Palomino'da gezerken senin meşhur sarı NRG-500'ünü fark ediyoruz, evin kilidini maymuncuk yardımıyla açıyoruz. Motorun zaten oraya parklı hâlde, ne zaman gitsek orada görüyoruz. Aşağıya da ekran görüntüsünü bırakacağım.
Herhangi bir metagaming durumu söz konusu değil. "AFK oyuncuyla iletişime girmek" konusunda da diyeceğim tek şey AFK olduğunu bilmiyor olmam. AFK olduğuna dair hiçbir belirti yoktu, ben de vurdum. Daha güvenli bir yerde AFK atabilirdin, kapına hoodumuzdan defalarca kez maskeli hâlde geçtiğin NRG-500'ü park edersen ben de tanıyıp evine girerim. Savunmam bu kadar.

motorun parklı olduğu yer: GösterGizle

motoru tanıdığımızın kanıtı: GösterGizle

#2 - 16.05.2022 22:09
Motorumu tanıyor olabilirsin pekala motorumun açık kaldığını bilmiyordum Metagaming ihlali düşebilir fakat AFK olduğunu bilmiyor olmam demiş ve daha güvenli bir yerde AFK bırakabilirdin diye de eklemişsin. Ukicik AFK için daha güvenli bir yer söylermisin PD veya güvenli bölgedemi AFK bırakacağım veya garajda? AFK olduğuna dair bir hiçbir belirti yoktu falan demişsin "/sdo 300 AFK" mı yazmalıyım artık? Saçmalamışsın biraz orada AFK bırakmam çok normal sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 16.05.2022 22:11 Rosenfeld »

#3 - 16.05.2022 22:15
Motorumu tanıyor olabilirsin pekala motorumun açık kaldığını bilmiyordum Metagaming ihlali düşebilir fakat AFK olduğunu bilmiyor olmam demiş ve daha güvenli bir yerde AFK bırakabilirdin diye de eklemişsin. Ukicik AFK için daha güvenli bir yer söylermisin PD veya güvenli bölgedemi AFK bırakacağım veya garajda? AFK olduğuna dair bir hiçbir belirti yoktu falan demişsin "/sdo 300 AFK" mı yazmalıyım artık? Saçmalamışsın biraz orada AFK bırakmam çok normal sonuçlanabilir.

Evinin önündeki motoru tanıyıp evine giriyorum, LV veya SF'da AFK atsan hiçbir şekilde seni bulup vuramam mesela.

#4 - 16.05.2022 22:19
Evinin önündeki motoru tanıyıp evine giriyorum, LV veya SF'da AFK atsan hiçbir şekilde seni bulup vuramam mesela.
Sanki bir tık abartıyorsun uki, neyse Yasaklanmış Roller çerçevesindeki şikayetim devam ediyor. Hiçbir şey beni AFK iken vurduğunu değiştirmeyecek dostum tarafımca daha yanıt gelmeyecek.

#5 - 16.05.2022 22:21
Birliklerimiz savaş hâlinde Rosenfeld, ben oyuna AFK atmak için girmiyorum. Sonuçlanabilir.

#6 - 17.05.2022 09:34
Merhabalar, Kişi kendi evinde, en güvenli şekilde ( evi kilitleyerek ) ki evi de şehir dışından epey uzak bir kasabada. AFK bırakmış, oradada bulup vurmuşsunuz. Evin banyo diye nitelendireceğimiz yerin ortasında hareketsiz duruyor. AFK olduğunu anlayabilirdiniz. Karakter ceza alacak.