Konu: Fear RP ihlali ve yönetimi kandırmaya yönelik harekette bulunmak  (Okunma sayısı 147 defa)

#0 - 16.05.2022 16:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @umutkk - Max_Luin

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15/05/2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşlarla yaşanan bir rolde ihlal olduğunu düşünmüşler fakat gayet düzgün işleyen bir roldü. Devamında rolü yanlış lansman edilebilicek şekilde SS'ler çekip şikayette ateş açma sebebim sanki oymuş gibi gösterilmeye çalıştı, jail attırmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. 15 yaşındaki bir erkek çocuğunun ergenliğe girmemesi gibi absürt yalanlarda bile bulundular. İkinci ihlalleri ise AK-47 ile ateş açmış, halen elinde tutan bir karaktere taşıtıyla yanına gelip bıçak çekip sallamak. Arkadaş Süper-MAN rolü yapıyor, sunucu kurallarında yasak diye biliyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Açılan şikayetin lütfen ''kanıtlar'' kısmı ve sonrasında benim savunmada kullandığım Video baz alınsın. Çünkü kasıtlı şekilde rolü çapıtıp yönetimi kandırmaya yönelik hareket var. Ayrıca videom'da kişinin Fear RP yaptığıda çok açık görünüyor.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=129835.msg788110#msg788110

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın yönetimi kandırmaya yönelik hareketinin bana karşı OOC kin beslmesinden dolayı yaptığını düşünüyorum. Eğer bu OOC kin'e karşıda karar verilirse bu sebebten'de jail yemesini istiyorum.

#1 - 16.05.2022 18:11
Öncelikle selamlar. Hızlıcı OOC kin muhabbetine giricem, bu arkadaşın açtığı gibi benimde diğer oyunculara yanlış olduğunu düşündüğüm rollerde şikayet açma hakkım vardır. Her şikayet açan insanlara OOC kin tutuyor denilemez. Abra karakteri ile sadece orda tanıştık, hatta ondan sonra bile görmedim.

Yönetim kandırıcı bir hareket olduğunu düşünmüyorum, zaten olsaydı şikayeti yanıtlayan admin o konuya değinirdi.

Fear rp olayına gelelim, orda 4 kişi olmamıza rağmen hala kavgaya girmeyi deniyorsun, zaten rolün başında bile agresif role giriyorsun, agresif role girdiğinin kanıtları sana açtığım şikayette vardır.
Sen zaten chatde "Kaşınma." Yazana kadar ben bıçak emotunu veriyordum. Kısaca sen kaşınma yazarken ben diğer emotu ayarlayıp enter'a bastım, üst üste geldiği için hemen SUPER-MAN rolü demene gerek yok.

Ek olarak şikayetinde yalancı tarzı göndermeler yapmanı yanlış buluyorum, daha düzgün muhatap olur isek beni mutlu edersin.

Bu savunmanın yeterli olduğunu düşüyorum, iyi günler ve iyi roller dilerim.

.

#2 - 16.05.2022 23:15
bana şikayet açmandada söylediğim gibi, tekrar ediyorum. Ben bana şikayet açtığın için ooc kin beslediğini düşünmüyorum. SS'lerde gizleme yaptığın için, yanlış şekilde lansman etmeye çalıştığın için OOC kin beslediğini düşünüyorum. Olayları çapıtma lütfen. Yönetim kararını bekliyorum.

#3 - 16.05.2022 23:29
Dostum uzun süredir birbirinize açtığınız şikayetleri takip ediyorum, okudum ve olayı net  bir  şekilde anladığımı düşünüyorum.
Senin açtığın şikayette 4 kişi demişsin, ama arkadaşlar 2 kişi saldırıyor sadece olayda 4 kişi var. Zaten karşı bir saldırganlıkta bulunmak yerine üstünlük sağlamak için silah çekiyor, bence doğal bir şey, sonuç olarak kişi üstünlüğü var, ya fear rp yapar, yada silah üstünlüğü sağlar, o silah üstünlüğünü seçmiş olması kendi kararı.
Ek olarak sanırsam arkadaşın OOC kin kastı, attığın SS' de sana bıçak çektiğin için sıktığını belirtiyor, sen ise "gel gel" cümlesini söylediğin için sıktığını belirtiyorsun.
Sonuç olarak admin kararı ile olay sonuçlanmış, ek olarak eski olayı dile getirip savunma yapmak yerine, bu olayı dile getirebilirsin. Her şikayet açan OOC kin tutma kafasından çıkmalısın, OOC kin tuttuğunu düşünen birisi şikayet açtığın için değil, yanıltmaya çalışıp, kendini haklı duruma çıkarmaya çalıştığın için OOC kin olarak değerlendirmiş. Bence sadece Fear-Rp ve admin yanıltmaca var ancak bunu' da istemeyerek yaptığını düşünmüyorum, en azından önceki olayı dile getirmek yerine bu olayı net bir açıklama ile bitirirsin, ve admin kararına bırakabilirsin, tekrar tekrar aynı olayı dile getirmek, "yok fear rp yok Brawl" gibi sözler kullanmak yerine, sana açılan şikayet cevabını yazman daha makul olur, umarmı aranızda bir tartışma yaşanmadan bu olay kapanır, uzatılacak bir konu değil, tabi sizin kararınız genede, iyi forumlar...  8)
« Son Düzenleme: 16.05.2022 23:31 DLeTS »

#4 - 17.05.2022 14:32
O tarz bir durum olsaydı, diğer şikayette ceza verilirdi. Ceza verilecek bir durum yok.