Konu: Maske_30812 Mix  (Okunma sayısı 193 defa)

#0 - 01.05.2022 02:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_30812

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.04.2022 03:21

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.
Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyi tanımıyorum PM üzerinden yazdığı mesajla mix döndüğünü belli ediyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Cezasını alabilir.(Şikayeti bugün açma sebebim yeni müsait oluyorum.)

#1 - 01.05.2022 18:26
@EmirKls en kısa sürede savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 01.05.2022 19:53
Pek müsait değilim şu sıralar, savunma yapacağım.

#3 - 03.05.2022 01:18
@EmirKls savunma için 24 saatiniz bulunuyor. Aksi taktirde ceza alacaksınız.
« Son Düzenleme: 03.05.2022 02:37 Pasha »

#4 - 03.05.2022 19:42
Öncelikle merhabalar, ortada Meta Gaming durumu falan yok. Sıcak savaş zamanı Keefe Lane adlı arkadaşı arıyorum(@Raskol), kendisine savaş durumunu vs. özetliyorum. Birliğinde düşük rütbe olduğu için, kendi R20'sine rolde olayı anlatıyor ve R20 birliğini riske sokmamak adına PM'den olayı tekrar özet geçmemi istiyor. Kendisine de dönen tekrar özetleyip anlatıyorum ve savaşta yanımıza geliyorlar. (@IceSexe birlik R20'si) IC zaten öğrendiği durumu kendisine tekrar anlatırken oyundaki ID'sini yanlış yazınca bu arkadaşa PM atmış oluyorum. Durum bundan ibaret, kanıt olarak sunabileceğim bir SS'im bulunmuyor ancak etiketlediğim arkadaşların elinde kanıt varsa aşağıya belirtmesini isterim.

#5 - 03.05.2022 20:38
Savaş durumunu, gidişatını ve benzeri durumları IC olarak anlatmalısınız.
Savunmanızı "geleceksen şimdi gelcen' cümlesi boşa çıkartılıyor. Ceza alacaksınız. Kızağa çekilebilir.