Konu: Cache mining  (Okunma sayısı 393 defa)

#0 - 20.04.2022 18:37
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Felipe_Grande @ @wolkey
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @ @Chiko
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bundan yaklaşık 5-6 ay önce onaylı skin yapımcısı olan @Chiko adlı kullanıcıya IC ödeme karşılığı siyahi bir skin yaptırmıştım ve sunucuya hafta içerisinde eklenmişti. Birlikten çıkıp karakter değiştirdikten sonra bir daha o skini kullanmadım. (( Skin değişimi attırılmadı, skin dolapta durmakta. )) Bugün birlik konularını incelerken, @wolkey adlı kullanıcının paylaşmış olduğu ekran görüntüsünde kendi şahsıma ait skinin texture'unu gördüm ve kişi ile discord üzerinden iletişime geçtim. Kişi ile discord üzerinden skinin ona mı ait olduğunu ve kime yaptırdığını sorduğum da ise " Skin bana ait, texture dosyasını ben yaptım " tarzında bir cevapla karşılaştım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle

Chiko'nun Vice-Squad discord adresine atmış olduğu showroom'u:

Oyun içerisindeki görüntüsü:

Ek açıklamalar(varsa): Cache hırsızlığından dolayı, Felipe Grande adlı kullanıcının sunucuya attırmış olduğu skinin silinmesini talep ediyorum.

#1 - 20.04.2022 20:34
Şu şekilde bir savunmada bulunacağım elimde ki texture dosyası herhangi bir showroom veya cache içerisinden kesinlikle çalınmamıştır. Aksi taktirde üzerime atılan hırsızlık olayının da gerektiği kadar saçma olduğunu düşünüyorum ki şöyle birşey söyleyebilirim bildiğiniz üzere texture her şekilde yapılabilen birşey The North face'in kendi sitesinden modelini alıp kıyafetleri texture haline getirebilme özelliğine sahip olduğumuz gibi bu şekilde durumlar veya çarpışmalar bulunuyor beğendiğim bir model olduğu için texture haline getirip skinimin üzerine ekledim sanırım arkadaşın bahsettiği çalma olayı texture ile alakalı fakat şöyle bir durum belirtebilirim haklı bir talepte bulunmuş buna bir itirazım yok fakat dediğim gibi kesinlikle cache'den çalınmamıştır, bu tarz olaylar ile sunucu içerisinde karşılaşmak gayet normal aynı marke üzerinden aynı tarzda kıyafetler ile gezen bir çok insan var texture yapmayı biliyoruz ve bu sayede mont modelini texture atabiliyoruz şunu şu şekilde düşünebilirsiniz nike air force modeli herkeste bulunuyor bu model gayet normal bir model bu da onun gibi birşey texture veyahut body tamamı ile çalıntı kapsamına girmiyor bu konuda gerekli durumu belirtmiş bulunup daha da açıklama yapma gereği duymuyorum, gerekeni yetkili arkadaşların adeletli şekilde davranıp sonucu vermesini bekleyeceğim.

#2 - 20.04.2022 20:47
Şu şekilde bir savunmada bulunacağım elimde ki texture dosyası herhangi bir showroom veya cache içerisinden kesinlikle çalınmamıştır. Aksi taktirde üzerime atılan hırsızlık olayının da gerektiği kadar saçma olduğunu düşünüyorum ki şöyle birşey söyleyebilirim bildiğiniz üzere texture her şekilde yapılabilen birşey The North face'in kendi sitesinden modelini alıp kıyafetleri texture haline getirebilme özelliğine sahip olduğumuz gibi bu şekilde durumlar veya çarpışmalar bulunuyor beğendiğim bir model olduğu için texture haline getirip skinimin üzerine ekledim sanırım arkadaşın bahsettiği çalma olayı texture ile alakalı fakat şöyle bir durum belirtebilirim haklı bir talepte bulunmuş buna bir itirazım yok fakat dediğim gibi kesinlikle cache'den çalınmamıştır, bu tarz olaylar ile sunucu içerisinde karşılaşmak gayet normal aynı marke üzerinden aynı tarzda kıyafetler ile gezen bir çok insan var texture yapmayı biliyoruz ve bu sayede mont modelini texture atabiliyoruz şunu şu şekilde düşünebilirsiniz nike air force modeli herkeste bulunuyor bu model gayet normal bir model bu da onun gibi birşey texture veyahut body tamamı ile çalıntı kapsamına girmiyor bu konuda gerekli durumu belirtmiş bulunup daha da açıklama yapma gereği duymuyorum, gerekeni yetkili arkadaşların adeletli şekilde davranıp sonucu vermesini bekleyeceğim.
Tekrardan merhaba, @Chiko ile beraber skin dosyalarını incelediğimiz zaman aynı texture'n iki farklı skinde olduğunu tesbit ettik.

Yukarıdaki görüntülere bakıldığın zaman, aynı dosyanın olduğu anlaşılmakta.

#3 - 20.04.2022 22:27
Merhaba, ürün North Face'in orijinal bir ürünü dahi değil. Mağazasını şuanda hatırlamıyorum, farklı bir custom work ürünü. Yani kısacası North Face'den bağımsız replika bir ürün. Mesele aynı ürünü kullanmanız değil, bir şekilde benim ve Dusty'nin paylaşmadığı txd'den dosyayı alıp kullanmanız buradaki problem. Lightshot ile kırpıp kullandım, sizin dosyalarınızda yine çözünürlüğüne kadar aynı.

Edit: Ürünün bulunduğu sayfayı da buldum, gerekli görülürse paylaşabilirim.
« Son Düzenleme: 21.04.2022 04:11 Chiko »

#4 - 28.04.2022 13:52
Merhabalar, monta dair textureyi nereden bulduğunuza dair kanıtlarınızı kişisel ileti yoluyla @raistlinn hesabına 24 saat içerisinde gönderiniz. @Dusty @wolkey

#5 - 28.04.2022 20:54
Skin texture'unu değiştiren bir arkadaşım Chill adlı discordu ekran paylaşarak gösterdi bende o modeli beğendim açıkçası texture olarak kendisi yaptı, dediğim gibi skinin hiçbirşeyini kalkıpta cache içerisinden çalmadım discord üzerinden görüp alındı daha sonrasında şikayeti açan arkadaş beni bilgilendirdi o discord adresinin vice'da ki çalıntı skinleri paylaştığını fakat skini çoktan yükletmiştim arkadaşa skin değişimi atabileceğimi bildirmeme rağmen silinmesini talep ediyor eğer bir insiyatif uygulanırsa önümüzdeki bakımda hemen texture değişimi yapabilirim.

#6 - 28.04.2022 22:59
Bilinçli bir şekilde yapılmasa da bir emek hırsızlığı söz konusu, bir sonraki bakıma kadar market üzerinden Skin Değişimi ürününü satın alarak yeni skininizi ticket yoluyla bize iletin; aksi takdirde skininiz silinecektir. @wolkey