Konu: [20/04/2022] Vincenzo_Bertuzzi - Türkçe terim  (Okunma sayısı 143 defa)

#0 - 20.04.2022 18:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vincenzo_Bertuzzi @SATIROĞLU
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ishaq_Spencer - Quinell_Matthews - DeShaquan_Brooks - Javion_Garrett

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ss

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Türkçe terim.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Cümlesinde "Delikanlı" kelimesini kullanarak Türkçe Terim ihlali yapıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Cezalandırılmasını talep ediyorum.

#1 - 20.04.2022 18:45
Kimsenin rolünü baltalayacak herhangi bir durum söz konusu değil. Açılmak için açılan bir şikayet olarak yorumluyorum. Pek de savunma yapılacak gibi durulmuyor, sonuç ortada.

Böyle bir kelimenin ingilizce bir karşılığıda var, google translate üzerinden birazcık kurcalayabilirsin. Yönetici insiyatifidir.

delikanlı;
1. çocukluk döneminden çıkmış genç erkek.
"Delikanlı bir oğlu vardı"

2. genç erkeklere seslenme sözü olarak kullanılır.
"Delikanlı, biraz bakar mısın?"

#2 - 20.04.2022 18:47
Benim rolümü baltalıyor. Türk mafya dizilerinden özenip onlar gibi rol yapmanız beni rahatsız ediyor.

#3 - 20.04.2022 18:55
Türk mafya dizilerinden özenip, rol yapmak... kırk yılın başı oyuna girip, iki üç tane adam vurunca ekran görüntüsü alıp, iki tane ahkamlı söz ekleyip foruma aktaran ben değilim. Her insanoğlunda kıskançlık durumları olabiliyor, anlayışla karşılıyorum. Bence türkçe bir terim değil, o kadarda esneklik payı olmalı diye düşünmekteyim.

Sonuçta oyun üzerinden Türkçe bir şekilde diyalog kuruyoruz, bunların hepsini ingilizceye göre uyarlayamam. Delikanlı sözcüğü genç ibaresidir, açmak için şikayet açmamanızı temenni ediyor, iyi eğlenceler diliyorum arkadaşlar.

#4 - 20.04.2022 19:37
"Delikanlı" tam olarak türkçe olarak geçmese de ülkemizde genellikle çok kullanıldığından dolayı bu şekilde anlaşılabiliyor. Ceza verilmeyecek.