Yaklaşık 650 Milyon Dolarlık nakit paranın akışta bulunduğu Vice Şehrinde minimum 7-8 illegal oyuncudan oluşan bir birliğin
350.000 Dolar gibi komik bir parayı denkleştiremediği için işi dramatize edip mülk fiyatlarından dem vurması, sunucunun ekonomisine sallaması eleştiriler konusunda çok hassas bir yönetim ekibi olsakta dikkate almaya değer bulmadığımız nadir eleştirilerden birisi oldu. 28000'den fazla kayıtlı kullanıcının bulunduğu Vice Roleplay'de şuan Vice'ın Elitleri listesinin tepesinde gördüğünüz neredeyse tüm isimler hesabını ilk açtığı, karakterini şehre ilk getirdiği süreçte kendine rol imkanı yaratabilecek kadar para kasmak için zamanından feragat etmişti. Bu utanılacak, ayıp veya yanlış birşey değil çünkü burası bir oyun sunucusu ve biz bu sunucuda gerçek hayatı canlandırıyorsak karakterinizin şehirde SIFIR olduğu süreçten belki bir Uyuşturucu İmparatoru olacağı süreci her saniyesiyle hissetmenizi istiyoruz.
Bu ekibin Yönetim ekibinden maddi yardım, mülk yardımı gibi olası beklentilerinin ilkesiz, oyuncu kaybetmemek için dengeleri bozacak şekilde bu imtiyazları tanıyan sunucuların varlığı olduğunu düşünüyoruz ancak Vice Roleplay Yönetimi olarak kişi sayısı, OOC kimlik veya oyuncu grubundan bağımsız ilkelerimize bağlı kalmaya devam edeceğiz. İşletme satın almak için 350.000 dolarınız yoksa maalesef Motor Kulübü rolü yapamazsınız benimde cebimde 350.000 TL olmadığı için kendime araba satın alamıyorum. Bu parayı kazanacağınız süreç size zor geliyorsa oynamama tercihinizi sağlıklı buluyoruz ancak parayı nasıl kazanacağınız konusunda fikriniz yoksa resmi rehber videolarımıza göz atmayı unutmayın.