Konu: [06.02.2022] Cregan Chambers - DM  (Okunma sayısı 172 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.02.2022 23:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cregan Chambers @Unban Terminus

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ruslan Rodvitovich @Automatic  - Max Littleking @m1troo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.02.2022 - 22:34

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Alıntı
Emotesiz silah ateşlenmesi
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birkaç gece öncesinde motor ile yolda giderken Cregan karakteri ile role girdik. Sinirlendirmek amacıyla birkaç arbede yaşadık. Daha sonra birkaç arkadaşı geldi ve ateş ettiler. Rolü çok kafaya takmadığımız için olay geçti. Daha sonra Presnell olması gerekiyor o geldi garaja ve Jamal burada mı diye soruyordu. Onun yanına gittim ve bana adamları sinirlendirmemem gerektiğini söyledi. Buffalo'dan olduklarını bilmiyordum, sordum ve öğrenmiş oldun dedi. Daha sonra özür dilediğimi iletirsin dedim, arkamdan gel kendin dile dedi. Cregan karakterine /w "Kusura bakma" dedim. Daha sonra Lorenzo olması gerekiyor karakterin. Normal ruh haliyle agresif yaptı, çok üstüne düşmeden tekrar garaja döndüm olayı kapattık. Bugün Ruslan karakterini gördüm Buffalo önünde, daha önceden rol içerisinde tanışıyoruz. Araç takası yapmıştık, ona aracın nasıl olduğunu sordum. Sohbet ederken Cregan karakteri geldi ; " [22:33:12] Cregan Chambers: Bu iki orospu evladı ne yüzle buraya geliyor?" vb. Tarzı bir konuşma yaşandı. Chatlog atıyorum aşşağıya inceleyebilirsiniz, devamı orada var.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 06.02.2022 23:41 Sidelya »

#1 - 06.02.2022 23:37
Selam, olayın öncesini bilmiyorum net bir şekilde şahitlik yapamam, üzgünüm. Gereken savunmayı @Unban Terminus yapacaktır.

#2 - 06.02.2022 23:57
Arkadaşlar yapılan rollerde ince çizgiler vardır. Mesela zenci rolü ayağına fazla agresif takılıp troll yapanlar, mafya rolü ayağına polat alemdar rolü yapanlar,çocuk rolü ayağına laylaylom takılıp hiçbir kuralı saymayıp troll takılanlar. Siz üçüncü dediğime uygun şekilde çizgiyi fazlasıyla aşıp rol yapıyorsunuz ve sonucunda şikayet açıyorsunuz çocuk rolüne yatarak yaptığınız trollere rağmen IC olaylara.
Yaptığınız sürüyle ihlal var ki birazdan kanıtları hazırlayıp savunmamı ilettikten sonra da o kanıtlar eşliğinde ben size şikayetimi oluşturacağım... O ihlalleri açıkçası ben şikayet açmamak için diretip tamamen IC çözmeye çalıştım fakat bunu baltalamakta direttiniz. Her neyse, bir saat içinde savunma ve şikayetim gelir.

#3 - 07.02.2022 00:31
Arkadaşlar yapılan rollerde ince çizgiler vardır. Mesela zenci rolü ayağına fazla agresif takılıp troll yapanlar, mafya rolü ayağına polat alemdar rolü yapanlar,çocuk rolü ayağına laylaylom takılıp hiçbir kuralı saymayıp troll takılanlar. Siz üçüncü dediğime uygun şekilde çizgiyi fazlasıyla aşıp rol yapıyorsunuz ve sonucunda şikayet açıyorsunuz çocuk rolüne yatarak yaptığınız trollere rağmen IC olaylara.
Yaptığınız sürüyle ihlal var ki birazdan kanıtları hazırlayıp savunmamı ilettikten sonra da o kanıtlar eşliğinde ben size şikayetimi oluşturacağım... O ihlalleri açıkçası ben şikayet açmamak için diretip tamamen IC çözmeye çalıştım fakat bunu baltalamakta direttiniz. Her neyse, bir saat içinde savunma ve şikayetim gelir.
Beklemedeyim, çocuk rolü yaptığıma dair bir bilgi veya kanıt gönderirsen gerekli savunmamı yaparım.

#4 - 07.02.2022 00:36
Geçen geceden başlayalım, motorumla rastgele şehirde turlarken birden hiçbir sebep olmamasına rağmen bana dadandınız. Önüme kırıp NONRP sürüşü süüüürrekli olarak sergilemeye başladınız. PIT atmaya çalıştınız önüme kestiniz vs vs. Üstüne de sürekli agresif roller yaptınız. Motorun üstünden (/me adama tekme atar, /me adamın kaskına vurur, /me adama tokat atar, /me adamın motoruna vurur, /me adamın omzuna tekme atar, /me adamın burnuna yumruk atar) gibi emoteler verip verip durdunuz. Bir anda motordan inip arkama bindiniz ki bu MC'de bitchriding olarak geçer en yasak şey ve kaskıma, motoruma attığınız tekmeler tokatlar şunlar bunlar MC rolü yapıp motoruna tamamen bağlı bir adama yapılacak en kışkırtıcı roller. Tabii ki de bunları yaparken ihlalli yapıyorsunuz, kanıtları sunuyorum.

Spoiler: GösterGizle

Kanıtları sırası karışık bir şekilde hepsini sundum. Bilgisayarımın özellikleri el vermediği için video çekemiyorum fakat NONRP driving, hatta motor üstünden tekmeler atarak PG ve trolling yaptığınızın yeterince kanıtlarını sunmuş olabilirim. Bu durumlar sonucu IC'de çağırdığım arkadaşım gelip size ateş açıyor ve kaçıyorsunuz buraya kadar okey.
Sonrasında Presnel sanırım sizi tanıyormuş ki garajınıza geliyoruz ve Presnel bana (Özür dilediler boşver gidelim) diyor. Ben de özrü benden dileyecekler diyip sizden özür bekliyorum fakat benden bir şey dilenmiyor. Eğer diledim diyorsanız doğrudur fakat ben öyle bir şey görmedim chatlog'da. Ardından üstü üstüne olaylar sıcakken gidip yanımdaki arkadaşım @TuskIsGod yani Lorenzo'ya küfredip laflar ediyorsunuz. Sonra tatmin olmayıp motorunuzu kaçırıp (Özrü Ganton'da dilesinler) diye Presnel'e söylüyorum ve Ganton'a gelip motoru bırakıyorum.
PM üzerinden de sanırım Presnel'e (Motoru kapatmasın anahtarı yok) demişsiniz ki evet motor üstünüze değildi. Motoru kapatmıyorum ricayı kırmayıp sizin gelip özür dilemenizi bekliyorum. Geliyorsunuz hiçbir söz etmeden motoru alıp basıp gidiyorsunuz ve gece orada bitiyor. Yani olay benim tarafımdan kapanmıyor siz ne kadar öyle sansanız da.

Şimdi gelelim bu geceye şikayet olayına.
Alıntı
Bugün Ruslan karakterini gördüm Buffalo önünde, daha önceden rol içerisinde tanışıyoruz. Araç takası yapmıştık, ona aracın nasıl olduğunu sordum. Sohbet ederken Cregan karakteri geldi ; " [22:33:12] Cregan Chambers: Bu iki orospu evladı ne yüzle buraya geliyor?" vb. Tarzı bir konuşma yaşandı. Chatlog atıyorum aşşağıya inceleyebilirsiniz, devamı orada var.
Burada yazdığınızda masum gibi görünüyorsunuz fakat öyle değil eklemediğiniz şeyler var, hemen kanıtlarını sunalım.
Spoiler: GösterGizle

Düğün rolünden çıkmış Ganton'a dönerken tam köprüde karşıma çıkıyorsunuz. Sizi görür görmez anlamıştım zaten bir şeyler olacağını.
Tekrar NONRP driving ile önüme kırıp CR atarak dengemi bozmaya çalışıyorsunuz, düşmemeye çalışıyorum fakat düşürene kadar devam ettiniz ve başardınız sonunda motorumdan düştüm. MC rolü yapan adama ve motoruna IC saygısızlık ve OOC ihlal yaptığınız ikinci an.

Sonrasında Ganton'a dönüyorum, benim olduğumu bildiğiniz birliğin hood bölgesindesiniz ve bunun için kanıtım yoktu fakat teşekkürler chatlog'u siz paylaşmışsınız... Daha bir dakika önce motorundan düşürdüğünüz adamla hood bölgesinde troll rol yapıp fear rp uygulamadan kışkırtma rollerine giriyorsunuz. Sonucunda da oradakileri "çekilin vuracağım dayanamıyorum" diyorum ve barın arkasına müsait bir yere geçip sizi düşürüyorum.

Savunmam bu kadar. Yaptığınız tüm ihlallere rağmen şikayet açmadım IC çözmeye baktım fakat tamamen haklı bir şekilde vurulunca şikayet açtınız. Tabii açın hakkınız fakat olayları çarpıtmadan tam haliyle anlatmakta fayda var.

Emoteyi verdim fakat chatinize düşmemiş, yapacak bir şey yok AK47 uzun namlu bir silah deagle gibi bir silah değil. Yine de araya çok mesafe koymayıp emote sırf chatinize düşsün diye yakın mesafeden emote verip sıktım fakat düşmemiş yapacak bir şey yok. Emote düşmediği için ceza uygulanabilir problem değil fakat kesinlikle bir DM yok.

« Son Düzenleme: 07.02.2022 01:18 Unban Terminus »

#5 - 07.02.2022 00:38
Beklemedeyim, çocuk rolü yaptığıma dair bir bilgi veya kanıt gönderirsen gerekli savunmamı yaparım.
Bana Presnel karakteri çocuk rolü yaptığınızı söyledi ve skinlerinizin de boyu vesaire kısa olduğundan dolayı ben öyle anladım. Ne rolü yaptığınız umrumda değil açıkçası zaten çocuk rolü yapıp yapmamanızla bir durumu yok bu şikayetin

#6 - 07.02.2022 00:52
Bana Presnel karakteri çocuk rolü yaptığınızı söyledi ve skinlerinizin de boyu vesaire kısa olduğundan dolayı ben öyle anladım. Ne rolü yaptığınız umrumda değil açıkçası zaten çocuk rolü yapıp yapmamanızla bir durumu yok bu şikayetin
Evet öyle, karakterlerin boyu kısa fakat çocuk rolü yapmıyorum. Bu skini seçme sebebim farklılık görmesiydi fakat sunucu içerisinde "14 yaşında velet" algısı olduğu için daha iyi roller çıkmıyor. Klasik p*ç rolü, seni tanımıyoruz. Motorunda veya üzerinde yelek vb. Bir arma veya senin motorcu olduğunu gösterecek bir emoten olmadığından seni motorcu olarak ayırt edemiyoruz. Yukarı attığın SS'lerden birkaç yer gördüm fakat sürekli chatlog temizliği olduğundan ne olduğu anlaşılmıyor. Benim tarafımca olan rolleri ben yukarıda anlattım, senin tarafınca olan rolleri sen anlattın. Buraya kadar okeyiz. Özürü diledim, /w atarak. Burnout garajı arkasında kalabalık ortamdaydık. Chatine düşmüş olması yüzde yüz. Görüp görmemen senin sorunun oraya kadar birşey yapamam, çekilin vuracağım falan dediğini chatte görebilseydim emin ol karakterimin mermi yemesine müsade etmez kaçardım zaten. Üzerine emote vb. Birşey gelmediği için şikayeti açtım. Geçen gece olan rol ile bir problemim yok fakat ne skininde yama veya yelek var ne üzerinde emote ile belirtilen birşey var bu nedenle senin Buffalo olup olmaman veya MC rolü yapıp yapmadığını ayırt etmek zor. İyi geceler benim tarafımdan söylenecek veya sarf edilebilecek cümleler bu kadar. Şikayet sonuçlandırılabilir.
« Son Düzenleme: 07.02.2022 00:55 Sidelya »

#7 - 07.02.2022 00:57
Birkaç durumdan ötürü yazdıklarımı biraz saldırgan şekilde yazdım ona rağmen üslubuna uygun yazdığın için teşekkür ederim. Dediğim gibi Burnout'ta özür dilediğin veya kusura bakma yazdığın yer bana düşmedi ki düşseydi de yanımda hem birlik hem ic arkadaşım Lorenzo'ya laf yapıyordunuz, yine değişen bir rol olmayacaktı. Ayrıca Ruslan ve Presnel şikayette yazdığın üzere iki karakter de sana benim Buffalo birliğinden olduğumu söylemiş yani bilmeme gibi bir durumun yok. Olayda bir DM yok fakat emote birkaç santimlik mesafeden ötürü düşmemiş yapacak bir şey yok cezasını alabilirim.
« Son Düzenleme: 07.02.2022 01:00 Unban Terminus »

#8 - 15.02.2022 13:58
Savunma geçerli, karakter ceza almayacak.