Konu: Jahir Dareece / Sürekli yaralıya düşürme  (Okunma sayısı 151 defa)

#0 - 04.02.2022 19:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jahir_Dareece @NOVA

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Vagharshag_Pakradounian @criptappin

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, bu arkadaşlar önce silah ile yaralıya düşürdü, kaçırma rolü yaptı ardından bunu bile bile tekrar yaralıya düşürdüler bir değil iki değil, sürekli olarak düşürdüler farklı bir kişiye aynı şikayet tekrar açıldı, bu oyuncunun bunu bilmesi gerekir 61 seviye olmuş sunucuda sürekli olarak düşürdüler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 04.02.2022 21:15
Şahitliğimi onaylıyorum, RK'lı olduğumuzdan haberleri vardı.

#2 - 06.02.2022 02:45
Merhaba, arkadaş açtığı şikayette sadece 1 ekran görüntüsü ile şikayetini savunmaya çalışmış sanırım ve SS'te gördüğünüz gibi arkadaşın aktif rolde /b kullanmasını da dikkate almanızı istiyorum. Emoteyi attıktan sonra yanlışlıkla yumruk attım, zaten bunu /b'den "mc" yazarak yanlışlık olduğunu bildirdim. Arkadaş bana pm'den çirkefleşip şahsıma sürekli hakaretler savurdu. Bu olay olmadan önce rol ortasında emote ihlalleri yapıp sürekli toxicleşti. Pm'den de "İllaki beni toxicleştireceksin" dedi. Toxicleştiğine göre kinlenmişsin, bir oyun oynuyoruz ve bunun farkına varmanı öneririm. Ayrıca pm'den "Maymunluğunu yaptın" gibi hakaretlerde söyledi. Birliğinin R1'sin ve bu kadar sinir küpü olman gereksiz. Bir diğer konu, ağzınla dediğin gibi zaten yaralısın ve canın çok az. Benim bir yumruk atışım en az 14.6 , kas ve dayanıklılığıma zaten bakarsanız olacak sonuçları düşünebilirsiniz. Bir diğer konu da her emote /dene ile sonuca bağlanmaz. Yerde yatan birisini rolde yumruklayabilir, tekmeleyebilirim. Sistemsel bilerek düşürecek kadar kural bilmeyen, ahlaksız birisi değilim. Aşağıya şikayeti oluşturan kişinin yaptığı kural ihlallerini ve kendimi savunmam için aldığım ss'leri bırakacağım. (Dipnot: Kişi RK oluşundan sonra sadece benim tarafımca "yanlışlıkla", bir kere düşürüldü.)

SS'ler (kanıtlar);
Emote ihlalleri:

Yanlışlıkla vurduğumu belirttiğim ss:

OOC kinlenlendiğinin ss'i ve hakaretler:

Şikayet açan kişinin yaptığı ihlallerin alıntısı;
/B'den soru işareti (?) attığının ihlali, sürekli roleplay:
Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

a) Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

c) Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (Chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire) ağır cezalara sebebiyet verebilir.

CEZASI: Hapis.

Emote ihlalleri;
Alıntı
43-) Emote İhlalleri

a) /me komutu, /me komutu oyunda karakterinizin yaptığı eylemleri bildirdiğiniz IC bir kanaldır. /me komutuyla yalnızca somut durumları belirtebilirsiniz. /me komutundan yazdığınız eylemler karakterinizin hareketlerini tanımlar ve doğru yönde kullanılmalıdır.

b) /do komutu, IC durumların bildirildiği bir diğer kanaldır. Herhangi bir OOC amaçla kullanılamaz.

Emotelarda rol dışı hatalı kullanımlar, emote kullanımlarını abuselamak, emote kanallarında sohbet etmek, küfürlü / hakaret içerikli emotelar vermek tamamiyle yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

OOC kinlenmek ve ortak nezaket;
Alıntı
1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

#3 - 06.02.2022 11:18
Savunma yeterli, bu seferlik istisna gösteriyorum. Karakter yaralı iken emote vererek rolü yapabilirsiniz ama işi sistemsel dövmeye bağlamınıza gerek yok.

Buna ek olarak karşı tarafta herhangi bir ihlal bulunuyor ise şikayet açabilirsiniz, size açılan şikayet üzerinden değerlendirilmez.