Konu: [29.01.2022 - Brian Oliver] Yetersiz Oyuncu Profili & Birden Fazla Kural İhlali  (Okunma sayısı 224 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.01.2022 16:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Brian Oliver - @emres100

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Albert_Caserich / @TheLegend  &  Ethan_Fincsther @Vodkhea

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.01.2022 - 15:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.
Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.
Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

a) Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

c) Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (Chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire) ağır cezalara sebebiyet verebilir.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aranma kaydı bulunan Brian Oliver'a Albert_Caserich tarafından Downtown otoparkında görüş sağlanıyor. Brian Oliver, bir süre bizden kaçtıktan sonra tekrardan Downtown otoparkına geliyor ve PIT atarak aracını kullanılmaz hale getiriyoruz. Bu sırada direktiflere uymaması ve yüksek risk olmasından dolayı beanbag uygulayarak kişiyi etkisiz hale getiriyoruz. Kişi daha sonrasında cezasını yattığını, aranma kaydının silinmediğini argo ve küfür kullanarak OOC kanaldan (/b) söylüyor. Tüm bunların ardından kişi aktif rolde bağlantısını kopartarak çıkış yapıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin bana veya PD'ye karşı yaptığı ilk kural ihlali değil. Kendimce konuşmam gerekirse bu kişinin yaptığı kural ihlallerinden gerçekten sıkıldım, hep aynı dava. Kişi tarafından gelecek herhangi bir soruya veya yanıta cevap vermeyeceğim, gereken yapılacaktır.

#1 - 29.01.2022 16:38
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 29.01.2022 16:49
Şahitliğimi onaylıyorum, kişi birden fazla kural ihlalini ard-arda gerçekleştirdi. Yetersiz Oyuncu Profili kapsamında değerlendirilmesini talep ediyorum.

#3 - 29.01.2022 17:09
Adamlara hapise girdim yeni çıktım dıyorum dinlemiyorlar ticket aç ticket aç bıktım ticket açmaktan siz neden açmıyorsunuz ya hapise atarken atıyorsun ticket açmaya gelince habire ben ticket açıyorum biraz anlayışlı olup adminlere veya yöneticilere sizde söyleyebilirsiniz bu adam hapise girmiş çıkmış ne yapalım bu adama hapise atalım mı atmayalım mı diye sorabilirsiniz hapise atıcaksın aracıma cezayı keseceksın sonra ticket aç bir kerede siz açın siz yardımcı olun birşey soyleyınce artist davranmak yerine yardımcı olun haklısındır deyin bir sorayım deyin bir kontrol edeyim deyin hapise girip girmediğini deyin ne oldu diyorum aranma kaydın var bilmem ne diyosun hapise girdim yeni çıktım diyorum yeni çıktım hala dinlemiyosun sonra benım seni dinlememi ve anlayış göstermemi bekliyorsun var mı böyle birşey ya benim kural ihlali yapmamdan sıkılmışmış kaç kere karşılaştık kardeşim kaç kere role girdin benimlede kural ihlali yaptığımı düşünüyorsun OOC Jaillerime bakarak bunu söyleyemezsin tamam mı

#4 - 29.01.2022 17:28
Öncelikle merahabaaa! Yaptığın savunmayı biraz okudum burada anlayıştan bahsedebilecek son kişisin discorddan ve /b üzerinden ettiğin küfürleri buraya yığmak istemiyorum. Anlayış anlayış diyip duruyorsun o zaman anlayışlı olup benim rolümü baltalamamayı öğrenmelisin. Bir sonraki konuya gelecek olursak kimse senin OOC siciline bakarak seni yargılamadı yaptığın role bakarak yargıladı.

Kaçmaya çalıştın başaramayınca Chinatown bölgesinde aracından inip direkt olarak saniyesinde pm atmaya başladın. Attığın özel mesajlara geri dönüş yapmadığımdan dolayı /b kullanmaya başladın. Umarım oyunun kurallarını ve /b'nin kurallarını biliyorsundur. Benim bildiğim rolde bir hata varsa direkt olarak /b kullanarak insanlara küfür edilmiyor. Hatam varsa bu konuda beni düzeltebilirsin.

Bize jaile girip çıktığını belirttin evet, bizde sana dönüş olarak eğer rolde bir sorun görüyorsan rolü baltalamamanı gidip şikayet açmanı söyledik fakat sanırım tam olarak anlayamadın dediğimizi "kaç kere karşılaştık kardeşim kaç kere role girdin benimle" diyorsun şahsım adına konuşacak olursam senin ile bir defa role girdim ve bana yetti sunucuya ayak uydurabildiğini düşünmüyorum hatalı bir şey gördüğünde /b bölüp, internetini kesip kasıtlı quit atıp sonrasında discord üzerinden küfürler savuran birine uygun bir yer olduğunu düşünmüyorum buranın.

Daha fazla savunma yapmayacağım gelen cevaplara yanıt vermeyeceğim istenirse sadece kanıtları bırakırım. Vice ile kalın :vice:

#5 - 30.01.2022 13:40
Hakkınızda OOC işlem(rolde q) 27.01.2022 tarihinde uygulanmış, yarın ise size polis tarafından aranma kaydı oluşturuluyor. Bunlar bağlantılı değil.
Yine de bir sorun olduğu taktirde itiraz etme hakkınız bulunuyor, yanlış bir şey yapıldıysa eğer bunlar geri alınabilir. Bunlar basit işler. /b üzerinden küfürleşerek, capslock açarak, rol bölerek bu işleri çözemezsiniz.

Hatalı /b kullanımı ve Kasti Bağlantı Kopartmaktan cezai işleme tabii tutulacaksınız.