Konu: [29.01.2022 - Igor_Markovi Cherles_Salvatore] Türkçe Terim & Fear-rp.  (Okunma sayısı 200 defa)

#0 - 29.01.2022 23:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Igor_Markovi @ERSEN59  Cherles_Salvatore @ruling21 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.01.2022 - 23:09

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, Taverna önüne Igor_Markovi Cherles_Salvatore Stewart_Bella Fernando_Hernandez karakterleri geliyor, hiç bir noktalama işareti veya büyük küçük harf kullanımı görmedik. Kısa bir konuşma ardından Brawl başladı. Karakterler yere düştü. Kalktıklarında dört kişi araca gittiler. Fear-rp yapmaları gerekirken küfür edip gittler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://imgyukle.com/i/o8UXpH
https://imgyukle.com/i/o8UcMA

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 30.01.2022 00:30
Merhaba ben İgor Markovi bahsedilen rolde arkadaşın dediği doğrudur fakat rol esnasında polis gelip kavgayı dağıttığı için olay yerinden ayrıldık fear rp yapılacak bir durum yoktu ve kişi sayımız eşitti.

#2 - 30.01.2022 00:35
Merhabalar, iyi geceler  ilk olarak oraya güzel rol cevirmek için gelmiştik, bi konuşma sonra brawl başladı bizi dövdüler
 doğru,araca bindik evet karakterin sinirli olduğundan ne olursa olsun küfür atar ,ama türkçe terime gelirsek "ananızından" başka türkçe terim görmüyorum çokta büyük değil lan ulan falan kullanmadım. fear rp uyguladığımızı düşünüyoruz  fear rp uygulamasak bizi dövduklerinde kalkıp tekrar vururduk kalkıp araç binip gitik

İyi geceler dilerim İmla kuralları içinde dikkat edeceğimize, süpheniz olmasın.

#3 - 30.01.2022 01:53
fear rp uygulamasak bizi dövduklerinde kalkıp tekrar vururduk kalkıp araç binip gitik

Beş dakika sonra geri geldiniz ve tekrar saldırdınız. Ek bilgi.

#4 - 30.01.2022 02:04
Merhabalar, iyi geceler  ilk olarak oraya güzel rol cevirmek için gelmiştik, bi konuşma sonra brawl başladı bizi dövdüler
 doğru,araca bindik evet karakterin sinirli olduğundan ne olursa olsun küfür atar ,ama türkçe terime gelirsek "ananızından" başka türkçe terim görmüyorum çokta büyük değil lan ulan falan kullanmadım. fear rp uyguladığımızı düşünüyoruz  fear rp uygulamasak bizi dövduklerinde kalkıp tekrar vururduk kalkıp araç binip gitik

Rolde bende bulunuyordum. "fear rp uygulamasak bizi dövduklerinde kalkıp tekrar vururduk" Zaten bunu yaptınız. Karakterlerinizi ilk başta Poschevo's birliği üyeleri sistemsel olarak yere düşürdü. Giderken küfürler savurdunuz. 10 dakika sonra tekrardan gelip emote ile sopa çekip yaralı rolüne girmeden brawl başlattınız. Fear RP ile beraberinde "Yaralı kural ihlali" kuralını da ihlal etmiş oluyorsunuz.

Zangief'in şikayet şablonuna attığı SS'lerin saat kısmına dikkatli bakılırsa ilk yaralı rolüne düştüklerinin saati gözükmektedir.

Yaralı kural ihlali, SS'ler ikinci gelişiniz;
Ek olarak bu SS'de ilk iki emote'a bakılırsa ikinci gelişinizi kanıtlıyor, sağ altta da saat mevcut.

(Buna da ek olarak ikinci SS'de sağ altta saat mevcut)

« Son Düzenleme: 30.01.2022 02:14 BigBoss »

#5 - 30.01.2022 13:56
Tekrardan merhaba,

Merhaba ben İgor Markovi bahsedilen rolde arkadaşın dediği doğrudur fakat rol esnasında polis gelip kavgayı dağıttığı için olay yerinden ayrıldık fear rp yapılacak bir durum yoktu ve kişi sayımız eşitti.
Kişi sayımızın eşit olması, karakterin sinirli olması vs. Bunların bir önemi yok. Karakterler yaralı duruma sistemsel olarak düştüklerinde ne olursa olsun Fear-Rp yapmak zorundalar. Polis sadece 2 dakika bakıp gitti, departman oyuncuları gelseydi bizde Fear-rp yapmak durumunda kalacaktık zaten. EK olarak geçmiş şikayetlere bakıldığı zaman aracın içinde olmanız Fear-rp yapmayacağınız anlamına gelmiyor.

Bir çok arkadaş grubu sürekli olarak sunucuya girip trolling yapıyor, sürekli olarak troll oyuncuların gelip birlik oyuncularını toxiclemesi/rahatsız etmesi durumu beni oldukça yordu. Benim için bir oyuncunun ne kadar iyi rol yaptığının bir önemi yok, rol yapıyorsa rol yaparız. Hatası varsa bunu Pm üzerinde düzgün bir dille söyleriz. Gerekiyorsa yardımcı oluruz.
"Shift" "." ve "," Kullanmak bu kadar zor olmamalı.  Düzgün roller yapmak istiyorsanız bu konuda açığız, yetkili kararını bekleyelim. Umarım daha iyi roller yapacağınız insiyatifli bir karar verilir.

İyi oyunlar, iyi günler  :sampanya:

#6 - 31.01.2022 08:52
FearRP ve Türkçe Terimden dolayı karakter cezalandırılacak, yaralı kural ihlali ise yeterli kanıt bulunmuyor. Buna ek olarak @Zangief sunduğunuz kanıtları tam ekran görüntüsü ile birlikte kırpmadan atınız.