Konu: [13.01.2022 - Tomek Sherman] Cache Mining - Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 320 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.01.2022 22:59
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tomek Sherman @Gaki John Muldowney @wercheg
Olaya dahil olan şahit karakter adı:
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.01.2022 22.30 civarı fark ettim

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 26.12.2021 tarihinde sonuçlanan ticketımla birlikte SS'lerde gözüken PD skinimi servera yüklettim. Skini Diversa adlı oyuncunun yapıp rellediği pd bodysi üzerinden yaptım. Kemerine PD'ye uygun teçhizat eşyaları ekledim ve pantolondaki ufak çizgileri düzelttim kendi zevkime göre. Kimseye yaptırmadım veya yaptığım değişikliklerden sonra dosyayı herhangi bir yere dağıtmadım, kimseye de atmadım. Bugün oyuna rastgele girdikten sonra fark ettim ki arkadaşın skini tamamen benimkiyle aynı. Headswap atılmış, kollar acemi bir şekilde uzatılmış, handswap atılmış. Ufak değişiklikler yapılıp servera atılmış. SS'lerde gözükeceği gibi her şey fazlasıyla benziyor. Cache mining olduğu çok bariz. Kemerdeki eşyalar ve konumları tamamen aynı zaten. Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle

Benim skinim

Arkadaşın attığı skin

Ek açıklamalar(varsa): PD skinlerinin birbirine benzeyebileceğinin farkındayım ama kemerin birebir alındığını görmek çok zor değil. Kemeri de hiçbir yerden almadım, tek tek rel parçaları sağdan soldan toplayıp birleştirdim. Ayrıca kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama arkadaşla görüştüğüm zaman bana şunları söyledi, ben onun yalancısıyım. Onları da buraya eklemeyi doğru buldum.
SS'ler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 14.01.2022 05:25 Shardblade »

#1 - 14.01.2022 00:34
Merhaba, Shardblade ile oyun ve Discord üzerinden iletişim kurmuştuk fakat buradan da sağlıklı bir şekilde iletişim kurabiliriz. Benim tarafımdan konuyu en baştan anlatıyorum, 28.12.2021 tarihinde Tomek Sherman karakterimde kullanmak üzere bir sivil skin eklettim ve Lia ekleyip sunucuya ve karakterime entegre etti. O an pd dutysi bir skin ekletmedim çünkü akademide rol yapıyordum ve pd rolümün uzun soluklu olacağı o zamanlar henüz kesin değildi. Sivil skinim eklendikten sonra karakterim için üniformalı bir skin bakmaya başladım ve tanıdığım skinden anlayan, elinde pd bodysi olup benimle paylaşabilecek oyunculara mesaj attım. (bkz; wercheg, lordus ve slayer. Kendileri beni teyit edecektir) Daha sonra bir dostumun  vk yerine rellenen modelleme/skin paylaşma Discord sunucularına göz at oradan vardır güzel birkaç skin lafı üzerine aramaya başladım ve bir tane beğendim. Bu beğendiğim skinin kafası ve nametagı yoktu, yani yeni pd bodysi yükletecek oyuncular için paylaşılacağını düşündüm. Daha sonra bu skini indirip, stajyer karakterimin memur rütbesine ulaşmasıyla beraber @Chiko ile iletişime geçtim ve bu indirdiğim pd bodysini ona yolladım, istediğim değişiklikleri ve taleplerimi ilettim. Kendisi de yaklaşık iki günlük bir çalışma sonrası skini benim kullanabileceğim hâle getirdi ben de dün gece yarısından önce sunucuya  eklettirdim. Skinimi  yapan oyuncunun onaylı bir skin  yapımcısı ve sunucu admini olduğundan, onun bir mining durumunda uyarabileceğini düşünerek hiçbir kuşkuya  dalmadım. Mantık olarak aktif olarka pd'de rol yapan bir oyuncunun skinini çalıp kendi karakterime uyarlamak biraz saçma olurdu değil mi, hemen bulunurdu çünkü. Hatta bu bodyi wercheg'de kullanacaktı, ben kullanacağım da başka bir body seçti çünkü body rellenmiş görünüyor ve tanıyamıyoruz. Wercheg ile konu hakkındaki konuşmam için tıklayın. Skinin rellenmi olduğuna dair ekran görüntüsü için tıklayın. Skini oyuna kurup girdiğimde nasıl gözüktüğüne dair daha yakından bir görsel için tıklayın.

Son olarak toparlamak gerekirse bir skin çaldıktan sonra neden bunu admin olan onaylı bir skin yapımcısına yaptırayım ya da sürekli aktif olan bir pd üyesinin skinin çalayım, illa rollerde denk geleceğiz değil mi. Bu konuda akıllarda soru işareti bıraktığımı düşünmüyorum, herkese iyi forumlar.

#2 - 14.01.2022 01:14
Skinin kemerini tamamen kendim yaptım ve parçalarını birleştirdim, pantolondaki izleri de kendi zevkime göre düzelttim. Bütün benim yaptığım oynamalar skinin üzerinde var, bu bir şaka olamaz. Düpedüz cache mining var, rellendiği falan da yok. Ben dağıtmadım kimseye. Ben servera 26.12.2021'de yüklüyorum, senin rellendi diye bahsettiğin tarih ise 31.12.2021. Bu da kanıtı.

Ticket içeriğinin detaylı halini şikayetle ilgilenecek kişiye atabilirim, ki kendisi yetkili olacağı için kendisi de inceleyebilir zaten diye düşünüyorum.
Burada tartışacak bir şey yok. Servera atan veya editleyen tarafından olmasa bile bir cache mining söz konusu olduğu çok açık belli. "Ben bilmiyordum, bir discordda paylaşılmış, ben de alıp editletip servera attım" gibi bir açıklama geçerli olamaz. Bunun örneği daha önce yaşanmıştı. Buraya cevabını koyuyorum şimdiden.

Ayrıca bu paylaşımı yapan kişiyi sansürlemeden atmanı talep ediyorum.
İyi forumlar.

#3 - 14.01.2022 01:17
Merhaba;

Tarafıma ulaştırılan ulaştırılan dosyalar üzerinde çalıştım. Kolu uzatmadım, diğer bir modelden aldım. Eliyse değişmedim; dümdüzdü, riglerini düzenledim. Buradaki modellerin haricinde dördüncü bir model kullanmadım. Bahsi geçen kemer de bu dosyalarla birlikte Gaki tarafından bana iletildi. Kemerin kontrolünü sağlamamın ne kadar zor olacağını bileceğini tahmin ediyorum. Mod Vk'ları/Discrod'ları üzerinde paylaşılmış çok sayıda model var. Tek tek kıyaslayamam, PD'de rol yapmadığım için daha önce de göremedim; haliyle durumdan bir haberdim. Gaki modelin release edildiğine dair görüntülere eriştiğinde paylaşmış olur.

Modelin hazırlanırken iletişimin sağlandığı skin biletimiz duruyor, dosyalar orada var. Online bir şekilde oradan her hangi bir modelleme ekibi yetkilisine veya sana paylaşabilirim. Bana iletilen dosya Gaki'nin paylaştığı gibi aşağıdaki şekildeydi.
Spoiler: GösterGizle

#4 - 14.01.2022 01:22
Ben gerekli tüm açıklamaları yaptım, her şey apaçık göz önünde. Sonuçlanabilir.

#5 - 14.01.2022 01:23
Ekran görüntüsünü şans eseri bilgisayarımda bulundurup, ilk mesajımda skin hakkında sohbet ettiğim arkadaşlarıma attım ve üzerinden neredeyse on beş gün geçtiği için orijinali silinenler de dahi yok. Onun dışında bu skin zaten rellenmiş Diversa tarafından, siz rellenen skini kendinize göre uyarlamışsınız sadece. Diversa'nın paylaştığı skinlere birkaç ekleme yapıp ya da çıkartıp kullanmışsınız anlaşılan.

Bu mesajımdan sonra Sherdblade'in de dediği gibi fazla bir şey eklemeye gerek yok, yönetici kararına göre Diversa'nın ilk paylaştığı şekilde de kullanabilirim benim açımdan problem yok.

#6 - 14.01.2022 01:25
Ben zaten şikayeti açtığım ilk mesajımda Diversa'nın rellenen pd bodysi üzerinde oynama yaparak bu skini oluşturduğumdan bahsettim. Sakladığım bir şey değildi. Sadece bu kadar basit bir oynamaların bile çalınarak izinsiz bir şekilde kullanılması ayıp oldu. Cache mining yapıldıktan sonra rellenmesi, bilinmeyen discordlardan dosya alınıp editlenip atılması durumları yasak zaten. Bunu bildirmek için açtım şikayeti sadece.

#7 - 14.01.2022 05:27
Güncelleme, @wercheg nickli arkadaş da aynı tongaya düşmüş. Emek hırsızı bir arkadaş tarafından yayınlanan skini rel sanıp ekletmiş. Kemeri bana özel olsun diye uğraştığım skindeki kemer herkese dağıtılmış yavaş yavaş. Bu durumla ilgilenilmesi gerekiyor
« Son Düzenleme: 14.01.2022 06:02 Shardblade »

#8 - 14.01.2022 06:51
Discord release ve direkt aynı body kullanılmış, Diversa kendi isteğiyle release yaptıktan sonra üstüne tekrar editlemiş ancak birileri cachedeki dosyaları paylaştığı için onun yaptığı değişiklikler de yansımış.

@Gaki skini en kısa sürede değiştirmelisiniz.