Öncelikle selam, sunucuda çok kısa bir süredir oynuyorum ve politika konusunda bilgi eksikliğim olabilir ama tek amacımın rol yapmak olduğunu baştan belirtmek isterim.
Olay şöyle başladı, hoodumuzda (Aşama 2 birlik bölgesi) dururken arkadaşım
@catchtherainbow80 çatıda koştuğu için 1 birim polis arkadaş gelip durduk yere üstünü arayacağım dedi. Bir süre konuştuk iki birim oldular. Bizde karşı çıktık sebep yok diye ve arkadaşlar bizi tutuklayıp götürdüler, bizde bunun üzerine bize zorbalık yapan siyahi polise küfür, hakaret ve aşağılayıcı konuştuk. Karakterlerimiz ırkçı yaşları küçük ve çete üyeleri. Bir oluşum lideriyim ve arkadaşım Peter'da oluşumun R19'u.
Ardından tamamen rolsel ilerleyen bir şekilde polis memuruna ayağımla vuruyorum. Ardından polis memuru /do'dan güvenli bölge olduğunu belirtiyor bende + veriyorum ve hatamın farkına varıyorum. Arkadaşa vurmam hatalı farkındayım. Fakat küfür sebebi yani FearRp konusunda tamamen rolün bilincinde olup IC ceza yemek için yaptığımız bir roldü, herhangi bir OOC ihlal olacağını tahmin bile etmedim. Aşağıya rolün başlangıcını ve sonrasını da bırakacağım, yaptığımız rolden zaten IC bir şekilde ceza yedik. Arkadaş bana Pm üzerinden şikayet açacağını söylüyor derdimi anlatırken Pmini kapatıyor, konuşamıyoruz bile.
Kurala göre IC olarak fazla ceza almam lazım zaten IC olarak ceza almış durumdayım.
Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.
İkinci olarak rolde arkadaş beni müebbet hapis ve başka dolaylı yollardan tehdit ediyor bende ona karşı cevaplar veriyorum. İleti atan arkadaşımın yazdığı meta olayına şöyle cevap verebilirim. Support arkadaşlara konuyu sorduğumda seviye 3 support bir arkadaşım bana polislerin rütbesini üniformadaki apoletden görebildiğimizi ve stajyer memurda ise apolet olmadığı için bunu tahmin edebileceğimizi söyledi. Bende aynen bu şekilde rolümü yaptım metagaming yaptığımı düşünmüyorum.
Kimseye sorun çıkartmıyoruz durduk yere insanlara bulaşmıyoruz herkesle aramız iyi sadece rol yapıyoruz. Böyle şeyler başımıza geliyor insiyatif gösterilmesini rica ediyorum. Eğer uyarı yersekde bir daha böyle şeyler yapmayacağız.