Konu: [05.01.2022] Peter Baughman, Mulligan Roberg Fear RP, Güvenli Bölge İhlali  (Okunma sayısı 198 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.01.2022 17:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @catchtherainbow80 @Laffys

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Vodkhea @ofansif derenge @Purse

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.01.2021 16.30 - 17.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11) Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13) Stadium
7.14) Verdant Bluffs Malikanesi
7.15) Malibu Corporation
7.16) Hapishaneler
7.17) Sunshine Auto's
7.18-) Gentlemen's Social Club
http://vice-rp.com/harita/

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişileri memurlara direnmeden dolayı departmana götürdük. Departmana götürdüğümüz esnada ve departmanda bağırarak küfür edip, Deon gibi iri yarı bir karaktere sürekli kafa attılar. Güvenli bölge ve Fear RP kurallarını defalarca çiğnediler. SS'lerde her şey açık ve net.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 
Spoiler: GösterGizle
[/url]

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 05.01.2022 17:17 Guardian »

#1 - 05.01.2022 18:02
Şahitliğimi onaylıyorum.
Şöyle bir de eklemede bulunacağım;

Arkadaşımda stajyer olduğunu belirten hiç bir ibare yok fakat kafasındaki nametagı okuyarak stajyer olduğunu belirtiyor, meta yapıldığını düşünüyorum, iyi forumlar.

#2 - 05.01.2022 18:39
Öncelikle selam, sunucuda çok kısa bir süredir oynuyorum ve politika konusunda bilgi eksikliğim olabilir ama tek amacımın rol yapmak olduğunu baştan belirtmek isterim.

Olay şöyle başladı, hoodumuzda (Aşama 2 birlik bölgesi) dururken arkadaşım @catchtherainbow80 çatıda koştuğu için 1 birim polis arkadaş gelip durduk yere üstünü arayacağım dedi. Bir süre konuştuk iki birim oldular. Bizde karşı çıktık sebep yok diye ve arkadaşlar bizi tutuklayıp götürdüler, bizde bunun üzerine bize zorbalık yapan siyahi polise küfür, hakaret ve aşağılayıcı konuştuk. Karakterlerimiz ırkçı yaşları küçük ve çete üyeleri. Bir oluşum lideriyim ve arkadaşım Peter'da oluşumun R19'u.
Ardından tamamen rolsel ilerleyen bir şekilde polis memuruna ayağımla vuruyorum. Ardından polis memuru /do'dan güvenli bölge olduğunu belirtiyor bende + veriyorum ve hatamın farkına varıyorum. Arkadaşa vurmam hatalı farkındayım. Fakat küfür sebebi yani FearRp konusunda tamamen rolün bilincinde olup IC ceza yemek için yaptığımız bir roldü, herhangi bir OOC ihlal olacağını tahmin bile etmedim. Aşağıya rolün başlangıcını ve sonrasını da bırakacağım, yaptığımız rolden zaten IC bir şekilde ceza yedik. Arkadaş bana Pm üzerinden şikayet açacağını söylüyor derdimi anlatırken Pmini kapatıyor, konuşamıyoruz bile.

Kurala göre IC olarak fazla ceza almam lazım zaten IC olarak ceza almış durumdayım.
Alıntı
Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

İkinci olarak rolde arkadaş beni müebbet hapis ve başka dolaylı yollardan tehdit ediyor bende ona karşı cevaplar veriyorum. İleti atan arkadaşımın yazdığı meta olayına şöyle cevap verebilirim. Support arkadaşlara konuyu sorduğumda seviye 3 support bir arkadaşım bana polislerin rütbesini üniformadaki apoletden görebildiğimizi ve stajyer memurda ise apolet olmadığı için bunu tahmin edebileceğimizi söyledi. Bende aynen bu şekilde rolümü yaptım metagaming yaptığımı düşünmüyorum.

Kimseye sorun çıkartmıyoruz durduk yere insanlara bulaşmıyoruz herkesle aramız iyi sadece rol yapıyoruz. Böyle şeyler başımıza geliyor insiyatif gösterilmesini rica ediyorum. Eğer uyarı yersekde bir daha böyle şeyler yapmayacağız.

#3 - 05.01.2022 18:51
Kanıtlar açık, departman içerisinde bu kadar ''cesur'' hareketlerde bulunmamalısınız özellikle bir birliğin lideriyseniz.

İki karakterde cezalandırılacak.