Konu: [02.01.2022 Curtis Blackrose (66. East Colinas)] DM - İllegal Kural İhlali  (Okunma sayısı 406 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 03.01.2022 13:50
Olayın bizzat içindeydim. Olay tamamen açıklamam gerekirse şöyle oldu.
Hoffman birliği mekanımıza geldiler ve aktif bir rol dönüyordu. Aniden Thomas Corazon'un telefonuna SMS geliyor ve yaklaşık 15-20 kişi dışarı çıkıyoruz. Biz önden gidiyoruz, Hoffman ve adamları arkadan dolanıyor ve siyahi karakterli araya alıyoruz. Hatta Ricardo Zaragoza karakterinin verdiği emotede silah doğrultan adama kafasıyla arkasını işaret ediyor. Belki içini ufak bir korku sarar, belki silahı beline koyup FearRP yapar diye düşündüm. Ama 15'e karşı 3 olan siyahi karakterlerde en ufak bir tedirginlik bile olmadı. Vincente'nin dediği yüzünden ateş açtı. Yaklaşık 4-5 kişiyi düşürüp oradan kaçtılar. Ardından biz yaralı durumdayken polisler bizi farketti ve birçok ekip bulunduğumuz konuma yöneldi. Ardından klasik pd rolleri sırasında siyahi karakterler hiçbir şey olmamış gibi yine geldi ve küfürler savurup tekrar uzaklaştılar. Bizim açımızdan yaralılar hastaneye götürülüp sorguları alındı ve rol sonlandı.

Bunun yanı sıra arkadaşların daha bir tanıtımları yok, onay bekliyormuş. Tanıtım açılmadan ve açıldıktan sonra 10 gün içerisinde hiçbir illegal faaliyet sergileyemezler. Anlaşmalı roller vesaire olmadığı sürece çatışma, brawl gibi roller döndüremezler. Bunları bilerek ve göz önünde bulundururak birlik açtıklarını düşünüyorum.
Ayrıca işin içinde kesin bir DM söz konusu. Karakterler arasında daha öncesinde laf atma, küfür ve sözlü atışmalar haricinde herhangi bir IC husumet gerektirecek rol dönmedi. Şahısın silahını çıkartıp ateş etmesi başlı başına saçmalık.

Arkadaşların yaptığı 'Çukur' benzetmesi zaten bir diğer saçmalık. Hayatımda bu diziyi açıp bir kere izlememişimdir, arkadaşın attığı sahneye bakacak olursak bu tür şey sadece bu dizide mi oluyor? Islık evrensel bir şeydir. Kimi zaman birisine yerini belli etmek için kullanılır, kimi zaman birisini çağırmak için kullanılır, kimi zaman planlı bir olayı başlatmak için kullanılır, kimi zamanda ıslık çalarak müzik yaparsın.
Türk dizilerinden özenecek olsak Kurtlar Vadisi ve Ezel izleyerek klasik bir mafya rolü yapar, Sıfır Bir ve Çukur izleyerek alışılmış bir çete rolü yapardık. Bizim de örnek alabileceğimiz bir Türk dizisi yok malasef çünkü klasik mafya rolleri dışında alışılmışın dışında bir şey yapıyoruz.

Keşke bu bölge için savaşmayı ve çabalamayı bu şekilde değil de başka yollarla çözseydik, iki taraf içinde güzel roller çıkabilirdi.

Mobil üzerinden yazdım, herhangi bir yazım hatası olduysa affola.

Elinde silah olan bir karakterden korkmayıp adam çağırmak mı daha absürt yoksa elindeki silahı kişi sayısından korkup belime saklamamam mı? Ben şahsen elimde silah varken adam çağıracak ve kahkaha atacak "amını yararım" senin diyecek cesareti nereden bulduğunuzu düşünüyorum.

#11 - 03.01.2022 16:58
Ateş eden karakterler DM ve İllegal Kural İhlali sebebiyle cezalandırılacak. Konunuz onaylanmadan diğer birliklere karşı agresif rollere girişemezsiniz, aynı şekilde onayladıktan sonra da kurallarda belirtildiği süreye uymalısınız. Küfürleşmeden dolayı silaha çekip oradaki herkesi vurmayı DM olarak değerlendiriyoruz. 66. East Colinas başvurusu bu sebepten ötürü iptal edilecek.

Aquila Ombra ve Vincente Camaron çok abartı olmasa da Fear RP ihlali bulunuyor, cezalandırılacak. Rol anında ihlal olduğunu düşünseniz de role uyup IC'de gereken tepkiyi vermemiz gerekiyor, buna dikkat edelim.