Konu: 25.11.2021 - Maske_25761 ve Maske_25534 [Powergaming, Retarted RP, Yasaklı Rol]  (Okunma sayısı 312 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.11.2021 19:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_25761 ve Maske_25534

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.11.2021 - 20.38

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Alıntı
Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Refleks rolleri
Türk rolleri (Direkt olarak Türk kökenli karakterlerin rollerini yapmak ve bunun beraberinde bir Türk gibi rol yapmak, Türk geleneklerini rollere dahil etmek de aynı oranda yasaktır, ağır cezalar alabilir&sunucudan uzaklaştırılabilirsiniz, sunucunun etik kurallarına tamamiyle aykırıdır.)
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 25.11.2021 tarihinde karakterimi kendi evinde AFK bırakıp bir yere kadar gitmiştim. Geri oyuna döndüğümde karakterim yerde baygındı ve chatlogdaki konuşmaları gördüm. "/me aniden adamın arkasına geçer ve tek yumrukla devirir." şeklinde bir emote verilmiş ve bunu yaparken hiç /dene çekilmemiş. Kas gücü ve dayanıklılığı 9'a 6 olan bir karakteri kolaylıkla nasıl tek yumrukla bayıltabiliyorsunuz?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: N/A

Ek açıklamalar(varsa): Gereken işlemin uygulanmasını arz ediyorum.

#1 - 29.11.2021 11:43
@sCiEnLy @muhammedugur Savunmanızı yapınız.

#2 - 01.12.2021 17:31
Yanlış etiket atılmış;

@sCiEnLy_ 24 saat içerisinde savunmanızı gerçekleştirmiş olun.

#3 - 01.12.2021 20:57
Selamlar. Kısa ve öz tutacağım, Ekran görüntülerini bırakıp, olayı izah edeceğim.

kanıtlar:
Spoiler: GösterGizle

4 kişi eve girdik. Karakterine arkadan hızlı bir hamle ile saldırdım, gerçekci düşünürsek, 4 kişiye karşı zaten bir hareket yapamazdın. Kas ve vücut güçlerimizde eşit gibi duruyor. Benim sana arkadan yapacağım bir hamle, ya da senin bana yapacağın bir hamle arasında bir fark olmazdı. Ensene sert bir yumruk attım ve seni devirdim. Evini soymak için girmiştik, seni karşımızda görünce dövmek zorunda kaldık. Canının gittiğini görünce AFK olmadığını zannetdim ve role devam ettim.

#4 - 01.12.2021 22:13
Selamlar. Kısa ve öz tutacağım, Ekran görüntülerini bırakıp, olayı izah edeceğim.

kanıtlar:

4 kişi eve girdik. Karakterine arkadan hızlı bir hamle ile saldırdım, gerçekci düşünürsek, 4 kişiye karşı zaten bir hareket yapamazdın. Kas ve vücut güçlerimizde eşit gibi duruyor. Benim sana arkadan yapacağım bir hamle, ya da senin bana yapacağın bir hamle arasında bir fark olmazdı. Ensene sert bir yumruk attım ve seni devirdim. Evini soymak için girmiştik, seni karşımızda görünce dövmek zorunda kaldık. Canının gittiğini görünce AFK olmadığını zannetdim ve role devam ettim.

Tamamdır, 4 kişiye karşı 1 kişi tabii ki birşey yapamazdım fakat madem realistik düşünüyoruz çokta geç olmayan bir vakitte birinin evine gizlice soymak üzere girip içeride aniden ev sahibi ile karşılaşıyorsun bu durumda panikleyip kaçmanın yollarını araman gerekmiyor mu? Veyahutta tamam gördün ve üzerinde silah olduğu için panik yapmana gerek kalmadı fakat sana henüz hamlede bulunmamış bir adama saldırmak retarted-rp'ye girmiyor mu?

#5 - 01.12.2021 22:19

kanıtlar:

Tamamdır, 4 kişiye karşı 1 kişi tabii ki birşey yapamazdım fakat madem realistik düşünüyoruz çokta geç olmayan bir vakitte birinin evine gizlice soymak üzere girip içeride aniden ev sahibi ile karşılaşıyorsun bu durumda panikleyip kaçmanın yollarını araman gerekmiyor mu? Veyahutta tamam gördün ve üzerinde silah olduğu için panik yapmana gerek kalmadı fakat sana henüz hamlede bulunmamış bir adama saldırmak retarted-rp'ye girmiyor mu?

Üzerimde silah yoktu. Silah nereden çıktı? 4 kişiyiz, yanımızda 2 tane kişi maskesizdi. Seni bayıltıp oradan gitmemiz gerekiyordu. Artık içeri girdik, kısaca bizi gördün. Seni dövmemizin neresi saçma?

« Son Düzenleme: 01.12.2021 22:23 sCiEnLy_ »

#6 - 01.12.2021 23:32
İşte sorun da burada sizi görmedim AFK'ydım o sırada, canım gittiği için AFK olduğumu anlayamamanız makul bir durum ama orada göründükten sonra hiçbir şey yapmadan direkt kaçmak yerine saldırmanızı mantıksız buluyorum. Bunlara ek olarak kas ve dayanıklılık seviyelerimizde eşit duruyorsa yine de /dene çekmen gerekmiyor muydu? Savunmam bu kadar.
« Son Düzenleme: 01.12.2021 23:36 Boogeyman »

#7 - 02.12.2021 00:08
/dene konusunda ceza alabilirim. O andaki heyecanla aklımdan kaçmış, üzgünüm. Lâkin, dediğim gibi 4 kişiyiz, içeri girip seni dövdük, ardından içerideki önemli ganimetleri gasp ettik. Rol böyle ilerledi. Admin insiyatifine bırakıyorum. İyi roller, iyi forumlar diliyorum.  :-X

#8 - 02.12.2021 02:48
Karşı tarafa imkan tanımayacak hareketler yapmak yasak, bu yüzden powergame sebebiyle cezalandırılacak.