Konu: Luther Wagner--DM  (Okunma sayısı 360 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.11.2021 03:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Luther Wagner @Andrean

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Peter Baughman @catchtherainbow80

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22.11.2021  03:09

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, barda yakın arkadaşımla konuşurken bir arkadaş ona asılıyordu bende onunla dalga geçtim. Şaka olduğunu belirtmeme rağmen arkadaş küfür edip terslemeye başladı, aynı şekilde bizde onu tersledik küfür edip dalga geçmeye devam ettik. Arkadaş bu rolde silahını çekip bize ateş etti, dm ihlali yaptı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli cezayı almasını istiyorum.

#1 - 22.11.2021 03:26
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 22.11.2021 03:45
savunma gelicek

#3 - 22.11.2021 12:13
Selamlar, mekana samimi bir şekilde girdim. Mekana girdikten sonra barmen olan Vera'yla bir muhabbet açıldı sohbete giriştik. Biz sohbet ederken Mulligan karakteri, Luther karakterini rahat bırakmıyordu. Onu bir aşağılama çabası, ezikleme çabası içerisindeydi. Mekana girişinde moruk dedi sonrasındaysa Vera ile olan ikili muhabbetlere dahil oluyordu. Vera'nın IC'de GLMde çalıştığını öğrendim ve "Elegycilerden misin diye" bir soru sordum. Mulligan karakteri de hemen atladı, "Kanka bir şey soracağım Elegyciler nasıl oluyor tanımlayabilir misin?" Ben ise sonrasında Mulligan karakterini takmadım ve " Kanka araya dalmasana, iş üstündeyim" dedim. Sonra Elegycileri kötülemediğim için kendimi orada açıkladım ve sustum ardından Mulligan karakteri tekrardan beni eziklemeye çalıştır ve "Tamam kanka, böyle devam çok iyisin." dedi. Onu önceden " Kanka araya dalma" diye uyardığım için sonrasında "Kanka sorun mu istiyorsun? Derdin varsa açık açık konuşabilirsin." dedim ve o da tekrardan " Sakin ol erkek, takılıyorum" dedi. Bu laflar iğneleyici laflardır ve karakterimi onca kişinin arasında eziklemeye çalışıyor. Ben ise Mulligan karakterini tekrardan uyarıyorum " Kanka bana bir daha saçma bir şekilde hitap etme." O da " Gay mi dememi istersin kanka?" Burada Vera'nın ve mekanın içinde ezikleniyorum. Sonra tekrar tekrar Mulligan ile münakaşalara giriyoruz, SS'lerde bulunuyor (1.ss) Mulligan karakteri bana "Bayılıyorum böyle tiplere ya çok eğlendiriyorlar" Sanki Luther karakteri maymunluk yapıyor mekanda. (ss 2)

Sonrasında Peter veya Mulligan (tam hatırlamıyorum) karakteri bana /do üzerinden " Üzerinde yama var mı?" diye sordu. Her zaman üzerimde yamayla gezecek değilim, çaylak olup olmamamı üzerimde yama olmamasıyla bilemezler. Yama göremmedikleri için Mulligan karakteri " Çaylak olmayan birisi kendine motorcuyum mu diyor? P'hahaha" Yazıyor. IC olarak hiç bir yerde ben motorcuyum demedim, sadece Ganton'da buffaloda takılıyorum dedim. Sonrasında da bana "umarım kurt seni çaylak olunca götünden sikmez" diyor. Onaylı birlik R20'sine ortam içinde dediği söz...(ss3)

Küfürleşiyoruz, dışarıya çağırıyorum gelmiyorlar. (ss4)

Sonrasında kişilerle içeride ben/damir/peter/mulligan olarak dörtlü bir konuşmaya giriyoruz. (Damir karakteri iki tarafında ortak arkadaşı oluyor.) Ben kişileri dışarıya çağırıyorum gelmiyorlar sonrasında küfürleşiyoruz ve ben belimden silahımı çıkıyorum. Sonra bakıyorum ki kişiler FearRP yapıyor ve ellerini kaldırıyorlar. Ben ise bunların ellerini kaldırdığını fark ediyorum ve ateş etmiyorum, silahımı belime koyup mekandan çıkmaya gidiyorum. Tam giderken arkamdan bir ses " Çaylak ol öyle gel" , sonrasında yeter diyorum ve Mulligan'ın ayağına 1 el ateş ediyorum. Ki o ateşi ben bir defa ayağının yanına ediyorum. Rolsel olarak ateş ettim evet fakat sistemsel kişinin canı bile gitmedi yani RK'a düşürmedim. Savunmam bu kadardır, teşekkürler. (Son olaylar SS 5-6-7)

SS 1
https://cdn.discordapp.com/attachments/865184851682000896/912268396899471370/1.png

SS2
https://cdn.discordapp.com/attachments/865184851682000896/912268397243428894/2.png

SS3
https://cdn.discordapp.com/attachments/865184851682000896/912268397696393216/3.png

SS4
https://cdn.discordapp.com/attachments/865184851682000896/912268398426206228/4.png

SS5-6-7
https://cdn.discordapp.com/attachments/865184851682000896/912268399118258176/5.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/865184851682000896/912268395825733652/6.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/865184851682000896/912268396274536518/7.png

EK: Kanka OOC sinirlenmedim sakin olsana ya.

#4 - 22.11.2021 13:24
Açıklamalarına bazı şeyler eklemek istiyorum, rol sırasında Buffalo ganton'da takıldığını belirtiyorsun. Buffalo'yla bir çok kez role girmiş biri olarak hoodunda başı boş gezenleri sevmiyorlar, hatta direkt soruşturuyorlar. Kim olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorlar.

Peter'in do kanalından üzerinde yama varmı diye sorması, illaha tam yamalı olacağın anlamına gelmez. Prospectlerinde yaması bulunur, ön taraftaki prospect yazısı arka taraftaki bottom rockers bunun örneği, bunlarda bir yamadır. Kültürü yeteri kadar bildiğimiz için seninle dalga geçiyoruz, çaylak bile olmayan bir adamın kulüp adına konuşup böyle rollere girmesi tamamen kültür ihlali. Eğer karakterin çaylak olsaydı yüksek ihtimalle çok büyük bir ceza alman gerekirdi. Şu anda senin kulüp ile bağlantın bile yok, çaylak olmak için çabalıyorsun.

Gelelim umarım Kurt seni çaylak olunca götünden sikmez olayına, MC kültüründe çoğu motor kulübü çaylaklarını çöp gibi kullanır hiç değer vermez istediği her şeyi yaptırır. Çoğu kulüpte çaylağını yamayı kazanması için bazı şartlara tabi tutar. Kulüp için gerekirse hayatını gerekirse kıçını öne sunmasını ister, bu gaylık değildir aksine kendini kanıtlamasını istemektir. Eğer böyle ufak şeylere bile göz yumamıyorsa o kişi yamayı hak etmiyordur.
Bende bu durumu hapishanede bildiğim için, "Karakterim 2 yıl hapiste kalmış Aryan kardeşliğinin kolu olan SWG'ye bağlı bir çete üyesi."  Seninle umarım bu münakaşaya girmez diye ayriyetten dalga geçmeye devam ediyorum.

Vera karakteriyle muhabbetim var, İC olarak çok yakınız. O sıra fısıldaşıyoruz biz zaten, bana dediği şey şu. "Görüyor musun aptal oluyor benim için vesayre gibi şeyler söyledi." Bu durumda karakterimin hoşuna gitmedi, seni aşağılamaya başladı. Bu rolde olması gereken şey benimle kavga etmen, silah çekmen değil. Sayı üstünlüğü desen oda yok, iki kişiyiz. Tekrardan belirtiyorum, sana küfür etmem silah çekmen anlamına gelmiyor. Zaten rolün tamamı Luther'in sslerde gözüküyor, ek ss istenirse atarım. Fakat gerek yok diye düşünüyorum.
Benim tarafımca daha fazla yorum gelmeyecek, sonuçlanmasını bekleyebiliriz.
« Son Düzenleme: 22.11.2021 13:27 Laffys »

#5 - 22.11.2021 13:59
Çaylak olup olmadıgımı bilmiyorsun, mahallede gördüğünü hatırlamıyorum çünkü cogunlukla alt karakterimle oynuyorim. Luther ile bar içinden cıkmıyorum. Gece yamayı takmamam beni ilgilendirir, forumdan rankıma bakıp benimle ilgili böyle bir role girdin ve rolumu böyle devam ettirdim. Orada tam gidiyordum ve sen arkamdan ses ettin, bende son damla olarak boyle bir role giriştim. Verayla olan arkadaşlığını İc olarak bana kimse söylemedi. Kendinde demişsin dalga gecmeye devam ediyorsun. Karakterim sistemsel olarak çaylak olabilir ama ic olarak rollerimizi biz biliyoruz. Ekstra olarak sistemsel ateş etmedim, rolsel olarak ateş ettim. Tarafımca bir ileti gelmeyecek, sonuçlanabilir
« Son Düzenleme: 22.11.2021 14:00 Andrean »

#6 - 25.11.2021 22:51
sonuçlanabilir.

#7 - 26.11.2021 16:32
Basit bir laf kavgasında silah çekmenin bir mantığı yok, DM sebebiyle cezalandırılacak.

@Chevalier daha önce başka bir olayda da etiketlemişim, supporter aşamasındakilerinin silahlanması konusunu denetleyelim. Bu kadar giriş aşamasındayken bütün silahları elde etmeleri uygun değil. En az Prospect veya full-patch üyelere doğru kaydırmanız gerekiyor.