Konu: [9.11.2021] Toplu VCPD'ye karşı kural ihlali şikayeti  (Okunma sayısı 201 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.11.2021 00:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:
Noumouke_Nox  @Müphthela
Christian_Norton @Azovski36
Ishaq_Conners @bero1

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Asher Sharp @Shardblade

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 9.11.2021 22:35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
37-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Sadece klasik bir trafik çevirmesi yapıyorduk, araç ile gelip kornaya abanmaya başladılar.
23:05:23 Ishaq Conners "DÜÜÜÜT" diyor sebepsiz yere.
23:25:25 Noumouke Nox "BEKLEME YAPMA" diyerek bağırıyor.
23:25:44 Noumouke Nox "ACELEM VAR HADİ" diyerek bağırıyor.
23:05:59 Christian Norton "AÇ YOLU" diyerek bağırıyor.
23:06:02 Noumoke Nox kornaya basar ve onları rahatsız eder. emotesi veriliyor.
23:06:03 Christian Norton ANNENİZİ SİKTİRTMEYİN diyerek bağırıyor.
23:06:14  Noumoke Nox sellektör çakar. emotesi veriliyor.
23:06:20 Ishaq Conners beyinsizler diyor.
23:06:34 Christian Norton " YOLU AÇ OROSPU ÇOCUĞU" diyerek bağırıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):
Hiçbir sebep yokken büyük harfli " SENİN ANNENİ ******" tarzı" bağırmalar OOC hakaret olarak değerlendirilebilir bence.
Tabi bu konuda karar yönetimin.
Fakat ben bu sunucuda büyük harflerle yapılan ailevi hakaretlerin IC olarak değil OOC olarak ve karşı tarafını OOC kışkırtmak amaçlı yapıldığını düşünüyorum.

#1 - 11.11.2021 01:12
Her şey zaten göz önünde, diyecek bir şey düşmemiş bana. Garip bir roldü açıkçası. Yolda sıradan bir çevirme yapıyorduk ve şahıslar gelip garip bir rol çevirdiler.

#2 - 11.11.2021 01:37
Selamlar, orada rol baltalama gibi bir amacımız yok, sadece rolde acelemiz olduğu için böylr bir şey yaptık, asla baltalama vb, şeyler yapmadık.
Büyük harflere gelirsek; IC chatten yazdığımıza göre rol çeviriyoruz? Bunun ooc yazmamızla bir alakasıda yok, iyi günler savunma bu kadar.
« Son Düzenleme: 11.11.2021 14:02 Azovski36 »

#3 - 11.11.2021 10:51
Selam dost, öncelikle rolünüzü hiçbir şekilde baltalama amacımız olmadığını belirtmek isterim, keza yukarıda paylaştığın VCPD kural ihlallerinin arasında yaptığımız şeyin olmadığınıda belirtmek isterim, rol sırasında araçda dört tane sokaktan çıkma dört serseri tip var, ve bende VCPD'e daha önceden kaltıldığım için biliyorum ki araç park şeklin orda doğru, çevirme yapılırken herhangi bir kaçış esnasında hızlıca çıkılması için yapılan park şekli budur, bunda herhangi bir sorun yok, fakat IC karakterlerimiz sokaktan çıkma cahil karakterler olduğu için yol ortasında aracı bırakıp çevirme yapıyormuş gibi davrandım, /me sellektör çakar diye bir emote verdim, ardından bekleme yapma ahbap acelem var tarzı bir şekilde karakterim sesleniyor Memur karakterlerinize, IC'de Ishaq ve Christian karakteri ise küçük yaşta ergen tavırlara sahip iki karakterden ibaret Noumouke karakteri ise sokağın Baby yani Idlewood'un R18 bir karakteri, büyük ihtimalle beyinsizler v.s demeleri Noumouke karakterine güvenerek dedikleri şeyler, zaten bu tamamen cehaletten dolayı yapılan bir rol, karakterler bunu idraak edemediği için bunu yaptıklarını sanıyorum, varsayıyorum, on yedi yaşlarında iki serseri bir Memur'un aracı yol ortasında bıraktığını sanıp beyinsiz v.s diyor. Bunu pek OOC algılamamak gerek, rolden zevk almaya bakmak gerek, zaten Memur arkadaşlar yan taraftan devam edin dediği an direk gazladık, hiç bir sorun çıkartmadan. Yani uzun lafın kısası dost herhangi bir OOC küfür söz konusu değil, zaten benim IC karkaterim, yani Noumouke Nox cahilliğinden IC chatte amına koyayım, harbi amatörler diyor Memur karakterlere, yani prosedürün bu olduğundan bir haber karakter, herhangi bir OOC müdahale olmadığından emin olabilirsin dost, sadece arka araçta üç dört serseri yolu açın demiş, ardından argo kelimelerde bulunup basıp gitmişler sizin ikazınız ile, savunmam bu kadar dost, tekrardan belirtmek isterimki OOC hiç bir şey söz konusu değil, olamazda buna kendim bizzat izin vermem, bende birlik yönetiyorum, bu tarz durumlar katiyen olmasına izin vermem, iyi roller dilerim dost.  :sampanya:

#4 - 11.11.2021 14:32
Savunma yeterli görüldü, ceza verilmeyecek fakat VCPD'e karşı rollerde daha hassas olmanızı öneriyorum.