Selam,
Forum bannerımdan da anlayacağın üzere, Carmine karakterini canlandıran kişinin ta kendisiyim. Market Caddesi üzerinde giderken -sol şerit- anlık olarak dibimize girdin ve aracımızın sağ ön farı kırıldı, akabinde de nitro-oksit kullanarak izini kaybettirdin. Bölgede bir süre seni aradık ve Vice Cafe önünde bulduk, seni gördüğüm gibi de Jonathan karakterine, "Şu Blista, önüne çek." dedim ve araçtan indiğim gibi yanına gelerek gayet agresif olmayan bir biçimde şunları söyledim;
[02:23:52] Carmine Scozzari: Bu Blista.
[02:23:55] Carmine Scozzari: Çeksene önüne.
[02:23:57] * Jonathan Rastelli kafa sallar.
[02:24:15] * Carmine Scozzari camı tıklatır, gülümser.
[02:24:18] Carmine Scozzari: Camı indirir misiniz.
[02:24:25] Hitomi Kenjiro: Sizi dinliyorum?
[02:24:34] Carmine Scozzari: Selam, aracımıza çarptınız da, sağ farı söküldü. Bizi takip eder misiniz.
[02:24:40] Hitomi Kenjiro: Ne?
[02:24:48] Jonathan Rastelli: İleride tamirci.
İlk karşılaştığımız sırada yukarıdaki diyalog gerçekleşti ve sizinle Temple'daki Pay 'n Spray'in önüne gittik. Karakterim, karakterinize durumu anlattı ve hasar ücretini fazlasıyla istedi. Bunun üzerine siz şunları yazdınız;
[02:26:18] Carmine Scozzari: Farı kontrol edebilirsiniz.
[02:26:23] Hitomi Kenjiro: Burası galiba..
[02:26:45] Hitomi Kenjiro: Baylar, galiba şu sol şeritte yirmi ile giden adamlarsınız.
[02:26:54] Hitomi Kenjiro: Bu arabayı bir tek orada gördüm.
[02:26:56] Jonathan Rastelli: Yavaş gittik diye mi çarptınız?
[02:26:58] Carmine Scozzari: Fark etmez, hız sınırı aşmadık ve çarptınız.
[02:27:15] Hitomi Kenjiro: Sol şeritte yirmi ile gidiyorsunuz, doksan ile gitmeniz gereken yerde.
[02:27:28] Hitomi Kenjiro: Suçlu ben değilim, sağ şeride geçtim ve ben oradan geçerken önüme kırdınız.
Oyun içi olarak olayı saptırmaya kalktınız ve biz parayı almak için üsteledik, daha sonrasında Kevin karakteri olaya dahil oldu ve senin adına bize ödemeyi yaptı. Oradan usulca gideceğimiz sırada, aracına bindin ve ne gerek varsa bilmiyorum, aracınla bizim aracın aynasını kırma rolü yaptın ve güvensiz bölgeden, kendi onaylı hood'una doğru kaçmaya başladın. Agresif olayların tamamı güvensiz bölge içerisinde başladı, siz de bunu fırsata çevirerek aynamızı kırdınız ve hızla güvenli bölgeye doğru yol aldınız. Bana göre başlı başına bir retarted roleplay örneği, yine de eleştirmek haddime değil.
Bahsi geçen garajın içine girdiniz, biz harita Burnout yazıyor diye değil, garajın girişinde demir kapı olduğu için içeriye girmedik ve bunu oyun içi olarak da gördük. Mantıken, bilmediğimiz bir ara sokak ve girişinde demir kapı var. İçeriye girersek eğer, otomatik demir kapının kapanıp içeride sıkışmamız gibi bir durum söz konusu olabilir. Bunu oyun içi olarak düşünerek kapının hemen önünde bekledik. Bir süre sonra -yaklaşık otuz saniye- siz tekrardan oradan çıktınız ve yanımıza gelerek, "siz kimsiniz?" dediniz. Buna bir mantık kuramadım, büyük ihtimalle o sırada ekran görüntüsü almak için kendinize koz oluşturuyordunuz -bkz. bunları daha yeni gördüm vs.-.
Kavga olayına gelirsek, karakterim Carmine, sana saldırmadı bile, Jonathan karakteri sen oradan çıkınca hood bölgen dışında ve güvensiz bölgeden güvenli bölgeye kaçtığın için seni dövdü. O sırada sen de ona birkaç yumruk sallamaya çalıştın, o sırada, "dostuna destek çıkar, elemana saldırır" emote'u vererek üzerinize yürüdüm. Oyun içi olarak bir yumruk bile sallamadım, attığın ekran görüntülerinde de görünüyor zaten -bkz. sen hâlâ dövüşüyorsun, ben geride bekliyorum-.
Şimdi biraz bölge sistemi ve bölge kurallarını inceleyelim.

Yukarıda dikdörtgen içine aldığım birinci ve üçüncü kurallarda da görünüyor ki rol aktifliğiniz ve sayınız, karşı tarafın rolü yapması veya yapamamasına engel olabilir. Yani, içerisi bomboş olan bir hood onaylı bölgeye giderek, "evet, şimdi ben güvendeyim" kafasında rol yapmak bana pek doğru gelmiyor. Kuralları bir daha incelemende de fayda olacak diye düşünüyorum, ufak bir tavsiye.
Eğer ki hâlâ kendini haklı görüyorsan, tüm sunucuya buradan söylemek istiyorum ki; ölümsüzlük rolünü bulduk arkadaşlar! İşte yapmamız gerekenler, tam liste:
- Güvenli olmayan bir bölgede agresif rol sergilemek.
- Agresif rol sergilediğimiz oyuncuya rol imkanı vermeden arabamıza atlayarak içerisinde kuş bile uçmadığı onaylı hood bölgemize kaçmak.
Tebrikler,
ölümsüzlük rolü başarımını kazandınız.
edit: Konunun başlığını da, kurallara uygun düzeltirsen daha iyi olur gibi, ben öyle düşünüyorum. Bakmak istersen de eğer, https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=93177.0 ve https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=394.0