Konu: [07.11.2021 - Roza_Curry] Ortak Nezaket, OOC küfür, Trolling, RK kural ihlali  (Okunma sayısı 311 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.11.2021 17:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Roza_Curry @BenMert

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Keywons_Darel @r3nZZers

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.11.2021 - 16:47

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Alıntı
38-) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 07.11.2021, saat 16:47'de karakterim arkadaş rolü yaptığı birisiyle ayrılacağı sırada trolling ve forum bandan banlanan Nathan Bonacci arabaya CJ attı, neden yaptığını sorduğumda mc dedi. Sonrasında Nathan Bonacci karakteri kendisine küfür etmediğim halde küfür etmişim gibi arabama saldırdı ve yanında da Roza Curry vardı. İlk başta silah kullanmayacaktım, brawl rolüne girişecektim. Sonrasında Nathan Bonacci karakteri izin istenmesi gereken rol olan "erp"yi izin almadan yapınca araçtan inip maskemi taktım ve ateş açtım, bu sırada da Roza Curry karakteri mermiye kafa atmakla meşguldü  :-\ . Roza Curry isimli karakteri vurduktan sonra direk olarak bölgeden uzaklaştım. Arkamdan Nathan Bonacci isimli karakter kırmızı Infernus model araçla beni kovaladı. Arabamı durdurup inip ateş açtım, arabası bozuluncada kaçtı. Sonrasında arabama tekrar bindim ve rol yapmak için birlik bölgeme gittim. Birlik bölgeme gittiğimde Roza Curry isimli karakter RK olduğu halde oradan oraya koşuyordu ve Idlewod Pizza Stack önündeki pizzacı mesleğinin bir motoruna bindi. Yanına gittim ismini OOC olarak bilmediğim için ve pm attım "RK'lısın ve halen koşmaya devam ediyorsun, araç sürmeye çalışıyorsun." dedim, zaten ss'lerde gözüküyor yazışmalar. Nathan Bonacci banlandığı sırada yaşandı bu olaylar ve akabinde  de Roza Curry'e bunu belirttim. Barışmaya çalıştım kendisiyle, neden bu tür davranışlar yaptığını öğrenmeye çalıştım ama bana küfür ve hakaret etmekten başka bir şey yapmadı. Diyeceklerim bu kadar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 07.11.2021 19:00
savunma yok atarsınız jail

#2 - 07.11.2021 19:04
@NOVA brawla girmeyi bile denemiyorsun ezik adam idle  girim silah alıp sıkayım  :garip: :-\

Haddini bilde konuş.

#3 - 07.11.2021 19:45
@BenMert gereksiz ve toxic tutumlarından dolayı %100 susturma cezası aldı.
Vice Roleplay forumunda olduğunuzun bilincinde olarak hareket edin, şikayet incelemede.

#4 - 08.11.2021 14:41
Şikayet incelendi.

Roza_Curry üslubundan ötürü Ortak Nezaket sebebiyle cezalandırılacak. Üslubunuz için ilk ve son uyarı, oyun için insanlara kurulmanın bir anlamı yok.

Nathan_Bonacci aracın tepesine çıkıp işediği için Retarded RP sebebiyle ceza alacak. Bir küfürlü tartışma için durduk yere arabanın tepesine çıkıp işemek aşırı mantıksız bir rol, normal hayatta sık karşılaşılmayan bir şeyi oyun olduğu için ilk opsiyon olarak görmek doğru bir yaklaşım değil.

Nova_Venier basit bir kavga olayı için silah çektiğinden dolayı DM sebebiyle ceza alacak. Silah bu tür durumlarda son alternatifiniz olmalı.