Konu: Alt karakterle illegal rol, Metagaming, aşırı agresif rol.  (Okunma sayısı 243 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.11.2021 15:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @ClosE - Jeremy_Delgado

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @ Souren_Avetisyan, @FeNz Arevsad_Sahnazaryan

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04/11/2021 - 2141

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Jeremy_Delgado  karakteri bir alt karakter, illegal rol yapamaz, üstelik sivil bir karakter odaya girip işkence yapıyor küfür falan ediyor. Karakteri oynatan kişi ooc kinini mi yansıtıyor yoksa ana karakterinin öfkesini yansıtıp meta mı yapıyor desem bilemedim. Attığı emoteleri ve yaptığı chatleri görebilirsiniz ana karakteri Buffalo oluşumunda. Ana karakteri oluşumumuz tarafından CK edildiği için alt karakteriyle bunu yaptı sanırım, bunun yasak olduğunu biliyorum.
Şikayetle ilgilenen yetkili tam olarak hangi ihlalden cezalandıracağını bilir, ben düşündüklerimi yazdım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Alt karakteri 1 seviye.
« Son Düzenleme: 05.11.2021 16:50 SALVO180KM »

#1 - 05.11.2021 15:29
Şahitliğimi onaylıyorum. Kişinin Frank karakteri öldükten sonra, alt karakterine geçerek illegal rol sergilemesine şahitlik ettim.

#2 - 05.11.2021 16:57
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 05.11.2021 18:09
söyleseydin devam etmezdim laa, bu kadar sinir olacağını bilmiyordum :p:p. Hata yaptıysam cezamı alabilirim, iyi forumlar.

#4 - 05.11.2021 20:43
Hatalı alt karakter kullanımından karakter kapatılacak ve ceza ana karaktere verilecek.