Konu: [02.10.2021 - Xan_Akhmetov] Hile Kullanımı  (Okunma sayısı 640 defa)

#0 - 02.10.2021 03:15
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Xan_Akhmetov @arkan
Olaya dahil olan şahit karakter adı:
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.10.2019, 02.22-02.35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 02.10.2021 tarihi 02.22 sırasında otomatik sistem mesajı olarak 1424 kapı numaralı evden hırsızlık ihbarı düşüyor. Bölgeye yönelip rolü gerçekleştiriyorum ve kimseyi görmediğimden veya suçlamayacağımdan ötürü asılsız olduğunu bildirip tekrar devriyeme dönüş gerçekleştiriyorum. [EK-1]

Las Colinas bölgesinde yavaş yavaş devriyemi atarken arka arkaya bir siyah Premier ve bir kamyonet tarzı bir araç yanımdan geçiyorlar. Doğal olarak şüphe çekici ve onları yavaş yavaş arkadan takip etmeye başlıyorum. [EK-2]

Kısa bir süre sonra East Beach Highway'i üzerindeki yola çıkınca arkadaşlar kenara çekip rol yapıyorlar ve göremeyecekleri bir noktadan dönüp onları yukarıdan dinlemeye başlıyorum, kendimi göstermiyorum. Kendileri de aralarında anlaşıp kamyonculuk mesleğine doğru gideceklerini söylüyorlar. Doğal bir olay olarak karşılıyorum ve artık şüphe çekici olmadıkları kanaatini getirip normal devriyeme geri dönüş sağlıyorum. [EK-3]

Geçen süre zarfı içerisinde hırsızlık yapan kişinin tekrar geri gelebileceğini düşünerekten tekrar aynı rotadan geri dönüyorum ve evi kontrol etmek için Las Colinas'a yöneliyorum. Ben geri dönerken az ileride tekrar aynı araçları görüyorum, bu sefer şüphe artık katlanıyor. Bu arkadaşların olabileceğini düşünerek hareket etmeye başlıyorum. Görmemeleri için yavaşlıyor ve duruyorum. Arkadaşlar bir şey görmüşcesine ya da bilmişcesine hızlanarak Las Colinas'tan ayrılıyorlar. [EK-4]

Hırsızların geleceğini düşünerek evi görebilen bir tepeye çıkıyorum, aracımı evlerin tam ortasına, arasına saklayıp ilk önce çalılara daha sonra çitlerin yanına geçiyorum. Bir açı yakalarsam diye de elime kameramı alıp bölgeyi izlemeye koyuluyorum. Çitlerde fark edilebileceğimi ve yakınlık derecemi düşünerek aracımın yanından ayrılıp tepeye doğru tırmanmaya başlıyorum, bu sürede arkama doğru bakarken bir tepeden aracın tırmandığını fark ediyorum (hudun hemen altında).[EK-5]

Kendime göre bir pozisyon belirliyorum. Olay yerinden bağımsız, aracımdan bağımsız ve sadece kamera ile görülebilecek bir noktaya geçiyorum. Ne hikmetse bir süre sonra patika yol kullanılarak aracımın olduğu yere doğru çıkan bir araç görüyorum. Aracımı dahi görmeden direkt tepeye yöneldiğini fark ediyorum, artık burada yapabileceğim hiçbir şey yok. /siteat çekip olayın keyfini çıkartıyorum. Arkadaşlar gelip hiçbir şey yazmadan, hiçbir role girmeden direkt olarak kahkaha atar emotesi vererek -aslında onu dahi emoji kullanarak yapıyor- ortamdan uzaklaşıyor.[EK-6]

Las Colinas'a bulunduğum noktadan baktığınız zaman araçları siyah görürsünüz fakat çizim uzaklığı sebebi ile karakterleri göremezsiniz. Timecyc yardımı ile çizim uzaklığınızı görüntü olarak arttırabilirsiniz fakat yine de karakteri göremezsiniz. Kamera ile açıp detaylıca bakmalısınız ki sanmıyorum böyle bir şey olduğunu. Benim orada olduğumu bilip oraya doğru kamera açıp beni bulma ihtimalleri aşırı düşük, tabi bunu yaptıysa tebrik ederim, gerçekten düşünerek hareket eden birisidir. "East Beach yolunda biz seni fark ettik, ondan böyle bir rol yaptık" gibisinden bir savunma anlayışına girmezsiniz umarım. Kullandığınız(!) üçüncü parti yazılım programındaki nametag özelliğinden dolayı direkt olarak bir karakterin elinde ne tarz silah olduğunu, karakterin ne kadar canının olduğunu, ne kadar uzaklıkta olduğunu biliyorsunuz, buna rağmen çizim uzaklığı olmasına rağmen gelip elinizle koymuş gibi bulmanız pek şaşırtıcı değil açıkcası.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Umarım şüphelerimde hatalıyımdır.
« Son Düzenleme: 02.10.2021 03:18 Scealten »

#1 - 02.10.2021 07:41
Yanından Rumpo ile geçtiğimizde bizden şüphelendiğinizi anlayabildik çünkü ani fren yaptınız. Bu yüzden peşimizden gelme ihtimaline karşı arkadaşım Lev ile kenara çekip konuşma rolü yaptık, siz de gelince kamyonu arayıp çuval bulamayıp meslek muhabbetimizi dinleyip şüpheleriniz hafiflemiş şekilde gidecektiniz, planım buydu. Gelmediğinizi görünce (gelmişsiniz, şu an haberim oldu) basıp gittik. Bir daha döndük, EK-4te şüphenizin katlandığını söylemişsiniz ama sizin bizi görebildiğiniz gibi biz de sizi görebiliyoruz. Biraz daha oyalandık, sonra Rumpo'yu bırakıp geri döndük ve evin etrafında ufak bir tur attık. Bu noktada hilem olsaydı seni görüp direk üstüne sürerdim(veya geri dönerdim, sonuçta bu insanların ismini ve elinde tuttuklarını gösteren bir hile), eve kadar gitmekle vakit kaybetmezdim. Evin etrafında tur attıktan sonra karavanların Downtown tarafında kalan büyük evin yanına saklanır gibi parketmiş siyah Sultan Ethan Elsworth'u gördüm.
(İşaretlediğim araç değil, onun yanındaki araya park etmişti. Evi daha rahat tarif etmek için kullandım) O an AFK mıydı bilmiyorum ama değilse kendine sorarsak da onu gördüğümüzü onaylar diye düşünüyorum. Bunu görünce zaten o an gitmeye karar verdim, patikayı tırmanınca da seni gördük, koşuyordun. Ufak bir munzurluk yapıp yanına geldim, sonra dönüp sahilden oluşum olarak rol yaptığımız limana geri döndüm. Anlatacaklarım bu kadardı, keyifli roller dilerim.
« Son Düzenleme: 02.10.2021 07:54 arkan »

#2 - 28.10.2021 13:58
İncelendi. Kişinin hile kullandığına dair net bir kanıt bulunmuyor. Şüphe üzerine hile şikayeti değerlendiremeyiz, şikayet kapatıldı.