Konu: @akaGrower Steven_MacSanly Güvenli Bölge Kural İhlali  (Okunma sayısı 375 defa)

#0 - 23.09.2021 18:41

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Steven_MacSanly @akaGrower

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @BenMert  Valeria_Yakovna

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.16 23.09.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11) Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13) Stadium
7.14) Verdant Bluffs Malikanesi
7.15) Malibu Corporation
7.16) Hapishaneler
7.17) Sunshine Auto's
http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Market caddesinde tam ViceMall ve Hastane'nin arasında bir Bullet'le kaza gerçekleştirdik, arkadaş gelip Huntley'le Amına koyduğumunun siyahisi, bir daha sağına soluna bakmazsan seni çıtğığın deliğe geri sokarım diyor. (Idlewood R18 bir karaktere bunu söylüyor, acep çok merak ediyorum orası güvenli bölge olmasaydı karakterimin Steven karakterine neler yapabiliceği az çok tahmin edilesi durum :) Fakat ihlale ihlale karşılık vermeyip devam ettim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Market caddesinde Noumouke Nox karakteri güvenli bölgede bu tarz küfürlere ve tehditlere mâruz kaldı, rol zevki kaçırası olay, keşke oynu kurallarına göre oynasa, konu direk kilit ama arkadaş ne savunma yapacak açıkcası çok merak içerisindeyim, 42 seviye bir karakteri var, bu tarz hareketlerin bu seviye birinden çıkması anormal, PM ile ulaştığımdada yapabiliceğini söyledi, şikayet açabilirsin bile dedi dahilinde :) Bu kurallara bu seviyede hâla nasıl hakim olunamaz cidden anlam veremiyorum, keza şikayet açmayı seven birisi değilim, kusura bakma diyip geçseydi açmazdım, madem ihlal yapıp birde baş kaldırıyor, ceza almasını istiyorum, umarım bu cezadan sonra bu hareketlere bir daha karışmaz, caydırıcı olur, iyi roller dilerim.

#1 - 23.09.2021 18:49
Sen Idlewood r18'i isen bende Iris r19 rütbesindeyim. Senin hangi birlikte rol yaptığın veya hangi rütbede rol yaptığının önemi yok. Benim de orada belimde silah vardı, güvenli bölge olduğu için hatta bir kazadan dolayı silah çekilmeyeceği için seni çekip vurmadım, sadece küfür ettim. Küfür etmek suç mu onu anlayamadım?

#2 - 23.09.2021 18:56
Ahbabım 42 seviye adamsın, GBİ alanda küfür edilmeyeceğini, tehdit edilmeyeceğini bilmiyorsan bu daha kötü birşey, senin o dediklerinin üstüne karakterimde üzerinde silah vardı çıkartıp silahı sıkmasını çok ama çok iyi bilirdi, sen bence ilk önce Güvenli bölge ihlali ne, nedir? Bunları bi göz gezdir forumda ahbap, cidden 42 seviye olup bu kuralı bilmemek epey sıkıntılı durum, ayrıca PM'den bunun yasak olduğunu belirtmeme rağmen devam ettin, yasak olduğunu belirtmeme rağmen neden devam ederki bir insan? Keza kazayı karakterim senin karakterinle bile yapmadı başka bir araçla kaza yapıyor, senin karakterin gelip küfürler tehditler yağdırıyor ViceMall ve Hastane arasında. :) Normalde bu tehditleri ve küfürleri ayrıca ırkçılığı vesayre gören bu karakter karakterini çoktan indirmişti, yapmadıysam kural ihlaline kural ihlaliyle karşılık vermemek içindir.   :sampanya:

Bir onaylı hoodlu oluşumun R19'u olduğunu söylüyorsun ahbap, fakat Güvenli bölge kuralını bilmiyorsun, cidden kurallara bir göz gezdirmeni en yakinen duygularımla tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 23.09.2021 18:59 Müphthela »

#3 - 23.09.2021 19:11
Seninle 11 yaşındaki çocuklar gibi ben senden daha iyi kural biliyorum tartışmasına girmeyeceğim, şikayet konusunda bile bunları söylemen seviyeni gerçekten belli ediyor, bence git birlik üyelerine kuralların neler olduğunu aşılamaya çalış, muhattabın olmayanlara değil.

Karakterim seyir haline ilerlerken, senin yaptığın hareket yüzünden iki aracın kazasına sebebiyet verdi. Karakterimin yapısı gereği ırkçı bir karakter, siyahi karakterleri sevmiyor, umarım bunun ne demek olduğunu iyi biliyorsundur. Doğal olarak sana küfürler etmeye başladım, küfürden ileri de gitmedim. "Sizin gibi belindeki tabancasını düzeltir." gibi gibi emotelar vermedim. Güvenli bölge kural ihlali yok, varsa atsınlar cezamızı bizde bundan sonra güvenli bölgede her küfür edene şikayet açalım, konu kapansın.

Son olarak değineceğim bir nokta var. Yok işte belimde silah var, yok ırkçı olduğun için seni vururdum, şöyle yapardım, böyle yapardım gibi gibi tehditvari konuşmalara devam etmenin bir anlamı yok. Her belinde silah olan bir diğerini vurabilir diye bir kaide de yok, ha diyorsansan ki kral bizi, bizden iyi rolcü yok. Haklısın dostum, kral sizsiniz, en güzel siz adam vurursunuz, ben gidip iki dakika kuralları okuyayım.  ;) 8)

Ha bu arada levelle rol bilgisinin bir alakası yoktur, levele göre rol yapıyorsan bilgilendireyim.

#4 - 23.09.2021 19:12
Birlik liderimizin isteğiyle şikayeti geri çektik, iki tarafta bir dahaki sefere daha dikkatli olsun, iyi roller. @akaGrower

#5 - 23.09.2021 19:14
Ben şikayetin geri çekilmesini kabul etmiyorum, varsa bir hatamız cezamızı çekeriz.

#6 - 23.09.2021 19:15
Peki mâdem çekmiyorum, şikayet hala geçerli.

#7 - 23.09.2021 19:17
sahitligimi onayliyorum.  :sampanya:

#8 - 25.09.2021 14:47
Merhabalar,

Şikayet incelendi, ekran görüntülerinde abartıya kaçacak ihlal görülmüyor ek olarak savunma yeterli görüldü. Sorunun IC çözülmesi daha iyi olabilir, keyifli roller.