|  | |
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Kaanki in the lowrider Olaya dahil olan şahit karakter adı: - Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.08.2021 ve 08.09.2021 arası |
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
21-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP
Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.
Gasp: Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5, gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. 24 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmektedir. Alacağınız uyuşturucu ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz.
Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 3 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 30 dakika oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.
Dolandırıcılık:(inaktif) Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.
CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, yaklaşık 1 ay önce Vicewood'daki evime özel interior yaptırabilmek için mapper arayışlarına geçtim. Ulaştığım çoğu mapper istek almıyordu, son olarak “Kaanki The Lowrider” forum hesaplı kişiye ulaştım, kendisi Kasparov'un da mapini yaptığı için hiçbir şekilde güven sorunu yaşamayacağımı düşündüm.
Kişiye ulaştıktan sonra istediklerimi anlattım, 350k ücret istedi ve map bitiminde parayı alacağını belirtti.
Birkaç gün sonra Texture Studio üzerinden interior yapımına başladı ve bir süre ilerletti.
Bu aşamadan sonra IC paraya acil ihtiyacı olduğunu belirtti benden ön ödeme yapmamı istedi ve kendisine 350 k'yı önden yolladım. SS'lerde görülüyor. (normalde aklımda sevkiyat rolü vardı, map bitiminde sevkiyat rolünü de halletme amacındaydım)
Parayı verdikten sonra arkadaştan yaklaşık 1 hafta haber alamadım, kendisi discord üzerinde aktif bile olmuyordu. İlk geri dönüşü birkaç gün sonra oldu ve bilgisayarının bozulduğunu söyledi. Anlayışla karşıladım. Ardından tekrardan bir hafta haber alamadım.
Bu sefer cenazesinin olduğunu söyledi, şu anda çalıştığını ve yarın halledeceğini söyledi. O günden bu yana hâlâ haber yok.
Kişi verdiğim 350 k'ya karşın hiçbir şekilde bir dosya atmadı. Bir ayı geçik bir süredir yapmasını bekliyorum. OOC sorunları olabilir, anlayışla karşılarım ama bu kadar bekletmesi ve mesajlara bakmaması cidden ekstrem bir durum.
Eğer mümkünse para iadesi talep ediyorum veya herhangi bir ortak yol bulunmasını istiyorum.
Şu anda farklı bir map yapımcısı ile görüşüyorum, interioru ona yaptıracağım mecburen ve haliyle tekrardan ücret vermem gerekiyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Üstte ayrıntıyla belirtildi.
Ek açıklamalar(varsa): OOC sorunları olabilir, kişinin ceza alması için şikayeti oluşturmuyorum. Eğer mümkünse para iadesi için oluşturuyorum.