Konu: [BİRDEN FAZLA KURAL İHLALİ] Khan K. - Lazar Z. - Pakrad K.  (Okunma sayısı 676 defa)

#0 - 05.09.2021 15:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Khan Karabekian @Khanex - Lazar Zohrab @Janera - Pakrad  Kasparov @bakhtiyar

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.09.2021 - 14:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık
— Obsesif içerikli roller, takıntı.

GÜNCELLEME NOTU: 19.06.2020 tarihinde yapılan topluluk kuralları güncellemesi itibariyle Vice Roleplay içerisinde yapılacak bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri yasaklandı. İlgili maddeye ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

Alıntı
Retarted-RP

- Sebep sonuç gerektirmeyen roller.

Alıntı
Non-RP

- Yapılan içerik doğrultusunda "Rol" kavramına uymayan davranışlar "Non-rp" olarak adlandırılır.Günümüzde buna çok tepki gösterilmekte ve seçme sunucularda ağır cezalar verilmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Alt karakterim Pietro Fiorentini ile Little İtaly'de duruyordum. Sonrasında yanıma Pakrad Kasparov ve Felicia Parrish geldi. Soru soracağız dediler ve bana "gay misin?" dediler. Ben de cevabım olarak "biseksüelim" dedim. Sonrasında Pakrad Kasparov bana biri ile E-RP yapmamı teklif etti, para karşılığında kabul ettim. Pakrad telefon ile Khan Karabekian'ı aradı, adam geldi ve Pakrad Kasparov bizi kiliseye götürdü. "Normal bir E-RP dönecek sanıyorum." Kiliseye girmemizle tüm roller saçma ve sebepsiz bir hal almaya başladı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://cdn.discordapp.com/attachments/871344460204740618/884039151928901632/sa-mp-094.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/871344460204740618/884039255603699772/sa-mp-098.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/871344460204740618/884041653973823588/sa-mp-100.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/871344460204740618/884041654531653692/sa-mp-101.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/823168837092376636/884042158108209152/sa-mp-099.png

Ek açıklamalar(varsa):

| Rolün başını, yani Pakrad Kasparov ve Felicia Parrish'in bana teklifini kanıt almadım, çünkü en başında böyle saçma bir rol döneceğini tahmin bile etmedim. ((Sonuçta sunucuda ünlenen bir Pakrad Kasparov, rolün böyle saçma hal alacağı aklıma gelmedi)) Kanıtlamaya başladığım zamanlarda rolün başını chat da bulamadım fakat ilk görüntü de konuşmalardan belli oluyor Pakrad Kasparov'un ayarladığı.

| Normalde şikayet açan birisi değilim, ana karakterimde bir nebze sıkıldığım için alt karakterime geçtim ve oyuna girdiğim gibi böyle bir rol geldi, para karşılığında karakterimin biseksüel olması gereği böyle bir role girmeyi kabul ettim. Keşke böyle saçma bir hal almasaydı rol.

| Khan Karabekian adlı karakter; "mum rolünü bana yaptıktan sonra mumu yakıp hasar gerektiren rollerden izin almaması"

| Lazar Zohrab adlı karakter; Hiçbir sebep yokken, bu rolleri ayarlayan Pakrad Kasparov'un önünde pantolonum ve iç çamaşırım yok diye beni vurması. "Rolleri ayarlayıp izlemek isteyen zaten Pakrad Kasparov.."
« Son Düzenleme: 05.09.2021 16:02 Hymenalous »

#1 - 05.09.2021 15:39
Gülmekten yarıldığım bir şikayet okudum. Olayın benimle bir ilgisi yok, Pakrad Kasparov'a canını verecek kadar sadık ve saygılı bir karakter yönetiyorum. Sen Pakrad'ın karşısına çıplak çıktığın da bunu saygısızlık olarak algılayan karakterim bacağına ateş ediyor.

Daha savunma gelmeyecek.

#2 - 05.09.2021 15:44
Ben olaylara sonradan dahil oldum yoksa ben Ocean'da bir kadın ile sohbet ediyordum. Amca arayınca Little İtaly'e geldim ve olaylar o şekilde başladı. Herhangi bir rolde sende izin almayınca bende almadım. Giren mumun sadece ucunu yaktım amacım hasar vermek değildi zaten. Hasar verecek olsam izin alırdım. Yakıp söndürmekti amacım ama karakterin zaten söndürdü üstüne mumu pantolonuma tuttu sende izin almadın?

#3 - 05.09.2021 15:50
Gülmekten yarıldığım bir şikayet okudum. Olayın benimle bir ilgisi yok, Pakrad Kasparov'a canını verecek kadar sadık ve saygılı bir karakter yönetiyorum. Sen Pakrad'ın karşısına çıplak çıktığın da bunu saygısızlık olarak algılayan karakterim bacağına ateş ediyor.

Daha savunma gelmeyecek.

Ben olaylara sonradan dahil oldum yoksa ben Ocean'da bir kadın ile sohbet ediyordum. Amca arayınca Little İtaly'e geldim ve olaylar o şekilde başladı. Herhangi bir rolde sende izin almayınca bende almadım. Giren mumun sadece ucunu yaktım amacım hasar vermek değildi zaten. Hasar verecek olsam izin alırdım. Yakıp söndürmekti amacım ama karakterin zaten söndürdü üstüne mumu pantolonuma tuttu sende izin almadın?

"Sen Pakrad'ın karşısına çıplak çıktığın da bunu saygısızlık olarak algılayan karakterim bacağına ateş ediyor."

-, Bu da ne oluyor? Beni o role sürükleyen sizsiniz, sıkmak için daha geçerli bir sebeplere yönelmenizi tavsiye ediyorum.

"sadece ucunu yaktım amacım hasar vermek değildi"

-, Ağızında olan mumun ucunu yakmanı öneririm. Bir müddet sonra o ateşin yüzüne vuran buharın, ateşın sıcaklığı yüzünün etkisi altında kalacağını hepimiz biliyoruz.

"mumu pantolonuma tuttu sende izin almadın?"

-, Pantolonuna yakın tuttum, değdirmedim. Eğer senin lehine bir rol yapmış olsaydım mumu değdirdiğime dair me ya da do verirdim.

Ayrıca; Pakrad Kasparov'un karşısına çıplak çıkmak, bu olaydan tamamen bağımsız bir konu. Pakrad Kasparov zaten bana kendisi teklif ediyor, kendisi bizi kiliseye götürüyor, Khan Karabekian adlı karakter pantolonumu indiriyor. Pakrad Kasparov adlı karakter bunu seyrediyor. Karşısına çıkmak olayı tamamen bağımsız.
« Son Düzenleme: 05.09.2021 15:53 Hymenalous »

#4 - 05.09.2021 15:56

Daha savunma gelmeyecek.

"Sen Pakrad'ın karşısına çıplak çıktığın da bunu saygısızlık olarak algılayan karakterim bacağına ateş ediyor."

-, Bu da ne oluyor? Beni o role sürükleyen sizsiniz, sıkmak için daha geçerli bir sebeplere yönelmenizi tavsiye ediyorum.

"sadece ucunu yaktım amacım hasar vermek değildi"

-, Ağızında olan mumun ucunu yakmanı öneririm. Bir müddet sonra o ateşin yüzüne vuran buharın, ateşın sıcaklığı yüzünün etkisi altında kalacağını hepimiz biliyoruz.

"mumu pantolonuma tuttu sende izin almadın?"

-, Pantolonuna yakın tuttum, değdirmedim. Eğer senin lehine bir rol yapmış olsaydım mumu değdirdiğime dair me ya da do verirdim.

Ağızındaki mumu yaksaydım saçların tutuşabilirdi bazı mumların ateşinin boyutu yüksek olabiliyor, buda hasar rolüne giriyor. En azından giren muma odaklandım ve herhangi bir hasar vermedi zaten mumu yaktığım anda emoteyi attın ve çıkarttın eğer çıkartmasaydın o mumu zaten ben çıkartacaktım. Hasar verecek olsaydım dediğim gibi izin alırdım.  Bu şikayette Pakrad Kasparov'n suçu nedir anlamış değilim. Şikayet ile ilgisi bile yok tamamen Lazar ve benim üzerime olan bir şikayet. Rolden rahatsız olduysan o anda bizi uyarıp devam etmememizi söyleyebilirdin, sen role karşılık verince biz de devam ettik.
« Son Düzenleme: 05.09.2021 16:04 Khanex »

#5 - 05.09.2021 16:04
Herhangi bir savunma yapmayı gerektirecek bir şey yok. Kanıtlarda her şey açık fakat rollere karşılık veriyordun. Birlikte olman karşılığı bir miktar verildi ve kabul de ettin. Sonrasında Khan karakterinin peşinde "HIRRRRR" rolleri yapıyordun. Rahatsız olduğun bir şey olduğunda bana PM atsaydın rolü bitirirdim. Fakat sen karşılık verdiğinde bizde eğleniyorduk. Eğleniyoruz altı üstü, yapmayın böyle.
« Son Düzenleme: 05.09.2021 16:07 bakhtiyar »

#6 - 05.09.2021 16:13
Ağızındaki mumu yaksaydım saçların tutuşabilirdi bazı mumların ateşinin boyutu yüksek olabiliyor, buda hasar rolüne giriyor. En azından giren muma odaklandım ve herhangi bir hasar vermedi zaten mumu yaktığım anda emoteyi attın ve çıkarttın eğer çıkartmasaydın o mumu zaten ben çıkartacaktım. Hasar verecek olsaydım dediğim gibi izin alırdım.  Bu şikayette Pakrad Kasparov'n suçu nedir anlamış değilim. Şikayet ile ilgisi bile yok tamamen Lazar ve benim üzerime olan bir şikayet. Rolden rahatsız olduysan o anda bizi uyarıp devam etmememizi söyleyebilirdin, sen role karşılık verince biz de devam ettik.

Herhangi bir savunma yapmayı gerektirecek bir şey yok. Kanıtlarda her şey açık fakat rollere karşılık veriyordun. Birlikte olman karşılığı bir miktar verildi ve kabul de ettin. Sonrasında Khan karakterinin peşinde "HIRRRRR" rolleri yapıyordun. Rahatsız olduğun bir şey olduğunda bana PM atsaydın rolü bitirirdim. Fakat sen karşılık verdiğinde bizde eğleniyorduk. Eğleniyoruz altı üstü, yapmayın böyle.

"Ağızındaki mumu yaksaydım saçların tutuşabilirdi bazı mumların ateşinin boyutu yüksek olabiliyor, buda hasar rolüne giriyor. En azından giren muma odaklandım ve herhangi bir hasar vermedi "

-, Olay hasar verip vermemesi değil. O yapılan rol zaten hasar verici rol. Tamamen izin gerektiren bir durum. Arkada olan ve yanan mumun kaldığı süre aralığı; 13:55:56 - 14:00:37

"Bu şikayette Pakrad Kasparov'n suçu nedir anlamış değilim."

-, Kendisi il-legal rolde bulunduğundan ve birlik lideri olup in game olarak o bölge de böyle bir rol gerçekleştiremeyeceği için yanında olanlara iş buyurması. Oyun dışı zevk alması için in game gücünü kullanarak böyle bir role başvurması başlıca saçma bir olay. Para karşılığında gay herif ayarlıyorsun, karşında soyunduruyorsun ve onun yanında çalışan gelip saygısızlık diye vuruyor. Rolün gidişaatını Pakrad değiştirebilirdi. Ek olarak diyeceksiniz ki herif onu vurdu, Pakrad ne yapabilir? Rolün başlama sebebi o zaten. Tamamen oyun dışı zevk alınacağı için böyle bir durum ile karşı karşıya kalındı.

"Birlikte olman karşılığı bir miktar verildi ve kabul de ettin."

-, Her kabul edilen ERP rolü sırasında karşında olana fırsat vermeden vücuduna başka bir şeyin girip çıkması elbette rahatsız edici durum. Bu rolü kabul ediyor olmamız her türlü role maruz kalınabileceği anlamına gelmez. "Bir kadın ile rol yaparsın ve erpye sürüklenir. Fantezin olduğundan dolayı ona kalıcı hasarlar verme isteğin oluşur ve izin alman gerekir." .. Bunun gibi.

Ek olarak;

Spoiler: GösterGizle

2020 Rolleri Beğenilen Oyuncu ve Roleplay başarımları kazanan bir oyuncunun da böyle bir rolü yönetmesi bir nebze garip bir olay.
https://cdn.discordapp.com/attachments/823168837092376636/884062414604214272/unknown.png

Pakrad Kasparov adlı karakter OOC olarak eğlendiği için benim de eğlendiğimi düşünüyor. Yani bu dediğimden kastım, OOC olarak anlaşmalı veyahut OOC olarak konuşulan bir rol olması.
https://cdn.discordapp.com/attachments/823168837092376636/884063328043925574/3498f1495e598ae6.PNG

Bu yanıtımdan sonra farklı bir yanıt gelmeyecek.
« Son Düzenleme: 05.09.2021 16:17 Hymenalous »

#7 - 05.09.2021 16:19
Memnun olmadığını/rahatsız olduğunu buradan öğreniyorum ve discord üzerinden gönlünü hoş etmek için mesaj atıp helallik istiyorum, sen ise yazdıklarımı alıp buraya koyuyorsun. Role her şekilde karşılık veriyordun, oyun dışı zevk ne? Saçmalamayı bırak bir, o kadar düşmedik. Vücuduna şeyin girmesine okeysin, mumun girmesinden rahatsızsın yani. Basit bir roldü sadece...

#8 - 05.09.2021 16:24
Suçum varsa eğer cezamı alabilirim sorun yok hatta mümkünse şikayete eklenen kişilerinde suçu varsa onlarında cezalarını üstüme alabilirim. Amacımız eğlenmekti konunun buraya geleceğini tahmin bile etmezdim.
« Son Düzenleme: 05.09.2021 16:27 Khanex »

#9 - 05.09.2021 17:03
Rolü okurken ve görürken platformda böyle bir şey yaşandığı için ekip olarak midemiz bulandı.

Little Italy'de böyle bir rol yapamazsınız, orası güvenli bölge ve Attardi hoodu. Orası olmasın, Jefferson Kilisesi olsun, yine de bu rol yapılamaz. NONRP & Gerçeklik dışı, oldukça iğrenç ve hatta OOC olarak da kitlelerin alınabileceği, huzursuz olabileceği bir durum.

Bu alandaki herkes NONRP kapsamında ceza alacak, tekrar böyle durumlarla yönetim karşısına çıkmayın, ticket&rapor&özel mesajlarla ceza temyizi olmayacak.

Hymenalous'n rol destekliği bir süreliğine bu rolden dolayı askıya alınabilir.